Son Dakika | Beşiktaş, PSV'den Anwar El Ghazi'yi Transfer Etmek İstiyor

Akın Ungan
30.07.2023 - 15:02 | Son Güncellenme: 30.07.2023 - 15:22

Son dakika | Transfer çalışmalaırna devam eden Beşiktaş, sağ kanat pozisyonu için PSV'de forma giyen Anwar El Ghazi'yi radarına aldı. İşte detaylar.

Son Dakika | Beşiktaş, PSV'den Anwar El Ghazi'yi Transfer Etmek İstiyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, transfer çalışmalarına devam ediyor. Hücum hattına takviyede bulunmak isteyen Siyah-Beyazlılar, sağ kanat pozisyonu için bir ismi gündemine aldı.

Anwar El Ghazi Beşiktaş'ın radarına girdi

Hollanda'nın Eindhovens Dagblad gazetesinde yer alan habere göre Beşiktaş, PSV Eindhoven'da forma giyen Anwar El Ghazi'yi radarına aldı. Ahmet Nur Çebi yönetimi 28 yaşındaki futbolcunun durumunu sordu. 

Ajax'ta yıldızını parlattı, Lille'e gitti

Anwar El Ghazi'nin Beşiktaş ile anılmasının adından futbol severlerin aklına, yıldız oyuncunun yaklaşık 10 sene önce Ajax formasıyla gösterdiği performans ve ardından 7 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ligue 1 ekiplerinden Lille'e yaptığı transfer geldi.

İlgini Çekebilir
Uçağı rötar yaptı! İşte Rebic'in İstanbul'a geliş saati
Habere Git

Lille'den Aston Villa'ya transfer oldu

Ajax döneminde Liverpool ve Arsenal gibi takımların da ilgisinin olduğu Fas asıllı futbolcu, kendisini İngiltere’ye götüren uçağa 2018 yılında bindi. Fransa'dan ayrılan Anwar El Ghazi, Aston Villa'ya kiralandı. İngiliz kulüp, 1 yıl sonra oyuncunun bonservisini 9 milyon Euro karşılığında aldı.

32 maçta 10 gol, 3 asist

Ocak 2022'de Everton'daki yarım sezonluk kiralık dönemin ardından Anwar El Ghazi, PSV Enindhoven'ın yolunu tuttu. Yıllar sonra Hollanda'ya geri dönen El Ghazi, 2022/23 sezonunda 32 maça çıktı. 10 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran sağ kanat, 3 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Her iki kanatta da oynayabiliyor

28 yaşındaki kanat oyuncusu El Ghazi, Beşiktaş’ta Şenol Güneş'in istediği oyuncu profiline uygunluğu ile dikkat çekti. Her iki kanatta oynayabilen futbolcu, kendini santrfora atabilirken, uzaktan şutlarıyla da skora etki edebiliyor. Sözleşmesinin bitmesine henüz iki sene olan Anwar El Ghazi için tahmin edilen bonservis bedelinin 4-6 milyon Euro arasında olacağı iddia edildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş iç transferde düğmeye bastı! Sözleşme uzattı
Habere Git

"Wonderkid" beklentilerin altında kaldı

Sparta Rotterdam altyapsından yetişen Anwar El Ghazi, Ajax’a geldiği zaman büyük bir “wonderkid” olarak görüldü. Fakat Anwar, Ajax’tan sonra bir türlü istenilen patlamayı yapamadı.

Kariyeri boyunca toplam 324 profesyonel maça çıkan Hollandalı futbolcu, 79 gole ve 40 asiste imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler