Beşiktaş'ın yeni hedefi: Robin Gosens!

10.08.2024 - 22:36 | Son Güncellenme: 10.08.2024 - 22:46

Süper Lig takımlarından Beşiktaş, sol bek rotasyonu için Almanya Bundesliga takımlarından Union Berlin forması giyen Robin Gosens ile görüşüyor. Detaylar.

Beşiktaş'ın yeni hedefi: Robin Gosens!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig takımlarından ve son Süper Kupa şampiyonu Beşiktaş, sezona 5-0'lık Galatasaray galibiyetiyle girerek taraftarlarına moral aşıladı. Siyah-Beyazlılar, transfer çalışmalarına da hız kesmeden devam ediyor. Hollanda basını De Telegraaf'a göre sol bek rotasyonunu güçlendirmek isteyen Beşiktaş, Bundesliga ekiplerinden Union Berlin'de forma giyen Robin Gosens ile görüşme halinde.

Sol bekte bir kişi var

Sol bek menşeli olarak sadece takımda Arthur Masuaku bulunuyor. Emrecan Terzi'nin sakatlığı devam ederken, asıl mevkiisi orta saha olan Bahtiyar Zaynutdinov'da zaman zaman sol bekte görev aldı.

Geçen sezon Bundesliga'ya geldi

2023-2024 sezonunun başında Inter'den Union Berlin'e 13 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle katılan 30 yaşındaki Gosens, 37 maçta forma giydi. Bu karşılaşmalarda 7 kez rakip fileleri havalandıran tecrübeli futbolcu, 4 kez arkadaşlarına gol pası verdi.

8 farklı mevkii de görev aldı

Joker oyuncu olarak görülen Robin Gosens, kariyeri boyunca tam 8 farklı pozisyonda görev aldı. Gosens; orta saha sol, sol bek, ön libero, sol kanat, merkez orta sağ, sağ bek, on numara ve orta saha sağ pozisyonlarında görev aldı.

Kariyeri boyunca en fazla yer aldığı taktik diziliş ise 3-5-2 oldu. Genelde Atalanta'da 5'li orta sahanın en solunda kullanılan Gosens, kariyerinde 407 maçta forma giydi, 49 gol ve 36 asist yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler