Beşiktaş N'Sakala için Alanya'dan özür diledi

21.07.2020 - 17:59 | Son Güncellenme: 21.07.2020 - 18:11

Son dakika Beşiktaş transfer haberi...Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, Beşiktaş'ın gündemindeki Fabrice N’Sakala hakkında açıklama yaptı ve Beşiktaşlı bir yöneticinin kendilerinden özür dilediğini söyledi. Peki N'Sakala Beşiktaş'a transfer olacak mı? İşte tüm detaylar...

Beşiktaş N'Sakala için Alanya'dan özür diledi

Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu, kulüp gündemi değerlendirmek için Alanya Ticaret Sanayi Odası (ALTSO) meclis toplantısına katıldı. Toplantıdan ardından Çavuşoğlu, gazetecilere açıklamalarda bulunarak TFF’nin aldığı yeni yabancı kuralı kararına, N'Sakala'nın Beşiktaş'a transferine ve birçok konuya değindi.

Yabancı sınırı

Çavuşoğlu, “Yabancı kuralıyla alakalı zaten görüşümüzü her zaman bildirdik. Federasyonun öngördüğü veya açıkladığı yabancı kuralıyla alakalı kriterler Türk futbolunu ve özellikle Süper Lig kulüplerini memnun etmemiştir. Bu değerlendirme bildiğim kadarıyla tekrar bir düzenleme gelecektir diye düşünüyorum. Ben her zaman görüşümü belirttim. Tabii ki 14 yabancı değil de 12 yabancı oyuncu olabilir. 12 yabancı futbolcu alırsan 10’unu oynatırsın, bir sonraki sene 11’e düşürür 9 oynatırsın daha sonraki sene de 10 düşürür 8 oynatırsın; bu şekilde olmalı. 14 yabancı futbolcunun 8’inin sahada olması doğru bir yaklaşım olmaz. Aldığınız  oyuncuların direkt ilk 11’de oynayacak kalitede olması gerektiğini düşünüyorum. Öyle olduğu zaman kimse yedek kulübesinde ya da tribünde futbolcusunu tutmaz. Biz şahsen böyle düşünüyoruz. Onun için önümüzdeki günlerde tabii kulüp başkanlarının görüşleriyle bunun makul bir seviyede olacağını tahmin ediyorum” dedi.

Sözleşmesi biten oyuncular

Bir gazetecinin Alanyaspor’da sezon sonu 10 futbolcunun sözleşmesi biteceği yöndeki sorusun yanıt veren Çavuşoğlu, “Alanyaspor’da futbolcuların sözleşmeleri bitebilir. Tabii istediğimiz oyuncular da var. Hepsinin kalmasını istiyoruz. Zaten şu anda Djalma Campos, kulübümüzden tamamen ayrıldı. Mevcut oynayan ve sözleşmesi biten oyuncularımızın kulübümüzde kalmasını isteriz. Gitmek isteyenleri de teşekkür eder göndeririz, yerine yenileri gelir. Her zaman olduğu gibi futbolun içerisinde giden veya gelenler olur” diye konuştu.

N'Sakala Beşiktaş'a transfer olacak mı?

Beşiktaş’a transferi konuşulan N’Sakala ile ilgili de görüş bildiren Çavuşoğlu, “N’Sakala’nın Beşiktaş’a transferi olup olmayacağı önümüzdeki günlerde belli olur. N’Skala’nın sözleşmesi bitiyor. Kalmak isterse kalır, gitmek isterse gider. Biz kendisine de teklifimizi yapmıştık, anlaşma noktasına kadar da gelmiştik ve istediği rakamları da kendisine vermiştik ama daha sonra tabii ki geri adım attı. Şu anda maçlar devam ediyor. Neticesinde kupa maçı bitinceye kadar bizim futbolcumuz. Kupa maçı bittikten sonra kendisiyle tekrar oturup konuşuruz. Kalmak istiyorsa kalır, gitmek istiyorsa da yolunu açarız. Sözleşmesi biten bir futbolcunun yolu açık zaten” ifadelerini kullandı.

Alanyaspor - Trabzonspor maçındaki olaylar

Süper Lig’in 28. haftasında oynanan Aytemiz Alanyaspor - Trabzonspor maçının ardından çıkan olaylara da değinen Çavuşoğlu şunları söyledi: “Biz düne bakmayız, hep yarınlara bakarız. Ufak tefek bir şeyler olmuştu. Allah’a şükür olan şeylerde de bizim hatamızın olmadığını ve alnımızın açık olduğunu bütün kamuoyu biliyor. Biz dünlere bakmayız, yarınlara bakarız. Onlar da çıkar sahada oynar, biz de çıkar sahada oynarız. Netice sahada olur, herkes ona saygı duyar. Yapacak bir şey yok çünkü futbol sahada oynanıyor. Sahanın dışındaki olaylar, olmaması gereken şeyler her zaman. Her zaman futbolda dostluğu ve kardeşliği ön planda tuttuk. Bundan sonra da bizim bu tavrımız devam edecektir. Biz sadece işimize bakarız ve işimizi yaparız”

Beşiktaşlı yönetici özür diledi

ALTSO Meclisi'nde Aytemiz Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu'na 30 yaşındaki Kongolu futbolcu N'Sakala'nın Beşiktaş'a transferi konusunda soru yöneltildi.

Başkan Çavuşoğlu, soruyu şöyle yanıtladı: "Biz futbolcuyla anlaşma aşamasına geldik ama büyük takımlar kancayı takınca, büyük takımlara herkes gitmek istiyor. Girişimlerden dolayı önemli bir yönetici, yaptıklarının yanlış olduğunu söyledi. Özrünü de aldım, özür dilediler işin doğrusu. Bugün Bakasetas'a teklif olabilir, gözde futbolcu. Onunla ilgilenen takımlar da var. Futbolun içinde de ticaret var. İstediğimiz rakamlar olursa tabii ki her futbolcuyu satabiliriz. Bakasetas gibi 2- 3 oyuncumuza teklif gelir diye düşünüyoruz. Kupa maçını bir atlatalım, kupa maçından önce transfer konuşmak doğru değil. Alırsın ama satış konusunda yani. Futbolcuların da kafası şu anda transferde değil sadece kupada. Kimse transfer konuşmuyor. Papiss Cisse'nin de sözleşmesi bitiyor ama kupayı alırsak bazı şeylerin değişeceğini düşünüyorum"

Senin için hazırladığımız haberler