Beşiktaş taraftarının Eyşan'ı Mario Gomez, Red Bulls'a transfer oldu

Akın Ungan
05.01.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 05.01.2022 - 18:05

Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan Mario Gomez, Red Bulls'a transfer oldu. Gidişiyle taraftar ona, Cansu Dere'nin canlandırdığı Eyşan lakabını takmıştı.

Beşiktaş taraftarının Eyşan'ı Mario Gomez, Red Bulls'a transfer oldu

Beşiktaşlı taraftarların 'Eyşan' lakabı koyduğu Mario Gomez yorumculuğu bırakarak Red Bulls ile anlaştı.

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Beşiktaşlı taraftarların bir yıl forma giydikten sonra sözleşmesini uzatmaması nedeniyle 'Eyşan' lakabı koydukları Mario Gomez, yorumculuktan kulüp yönetim kademesine geçti. Gomez, Red Bull Soccer International'de teknik işlerden sorumlu direktör oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde yorumculuk yaptı

Beşiktaş'ın eski futbolcusu Mario Gomez, 2020'de Stuttgart'ta futbolu bırakmasının ardından 2021/22 sezonu başında Prime Video'da Şampiyonlar Ligi maçlarını yorumlamaya başlamıştı.

RB Leipzig, New York Red Bulls ve Bragantino'dan sorumlu olacak

Alman futbolcu yeni yıl ile birlikte Red Bull Holding'in yurt dışı futbol yatırımlarının bağlı olduğu Red Bull Soccer International'de teknik işlerden sorumlu direktör olarak yeni bir göreve soyundu. Holding'in sahip olduğu Almanya RB Leipzig, ABD New York Red Bulls ve Brezilya Bragantino takımlarından sorumlu olacak Gomez, böylece herkesin beklentisinin aksine antrenörlük yerine futbolun idari tarafına yönelmiş oldu.

En son Dortmund-Beşiktaş maçını yorumladı

Gomez'in Şampiyonlar Ligi'nde yorumladığı son maç Borussia Dortmund - Beşiktaş karşılaşması oldu. 5-0 Alman ekibinin üstünlüğüyle biten maçta Gomez eski kulübünü desteklediğini belirterek "Ben Beşiktaşlıyım, Beşiktaş'ı çok seviyorum, Beşiktaş sevgisi her zaman içimde baki kalacak" demişti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ikinci, Antalya ilk şampiyonluğunu istiyor! İşte Süper Kupa 11'leri...
Habere Git

Beşiktaşlılar Gomez'i unutmuyor

2015-16 sezonunda Beşiktaş'ta oynadığı futbolla Süper Lig'de kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Mario Gomez'in siyah beyazlı taraftarlarda ayrı bir yeri bulunuyor. Beşiktaş'ta toplam 41 maça çıkan Gomez, 28 gol attı ve 5 asist yaptı.

Beşiktaşlılar Gomez'e neden Eyşan diyor?

Kiralık olarak geldiği Beşiktaş'ta 2015-16 sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Gomez'in sözleşmesindeki opsiyonu kullanmayıp Wolfsburg'a gitmesi Beşiktaşlılar tarafından ihanet olarak görüldü. Mario Gomez, o yıllarda popüler olan Ezel dizisindeki Cansu Dere'nin canlandırdığı Eyşan lakabı verildi.

Ezel dizisinin konusu

Dizinin hikayesine göre Ömer, Cengiz ve Ali çok yakın arkadaşlardı. Eyşan, Ömer'i kendine aşık edip babası ile planladığı soygunda kullanmak istedi. Bu yolda Cengiz ve Ali'yi ikna eden Eyşan, soygundan Ömer'e söz etmedi. Böylece Ömer hapse girdi.

Mario Gomez kimdir?

2003 yılında altyapı eğitimi aldığı VfB Stuttgart'ta profesyonel kariyerine başlayan Mario Gomez, buradaı 4 sezonun ardından Bayern Münih'e transfer oldu. Bayern Münih'te Şampiyonlar Ligi kupası dahil olmak üzere birçok zafer yaşayan Gomez, 2013 yaz transfer döneminde Fiorentina'ya transfer oldu. İtalya'da geçirdiği 2 yılın Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Gomez,  Beşiktaş ile Süper Lig'de şampiyonluk ve gol krallığı yaşadı. Gomez, 2016 yaz transfer döneminde Wolfsburg'a transfer oldu. 2018 Ocak ayında ilk kulübü Stuttgart'a dönen Gomez 2020'de aktif futbol hayatını bitirdi. Amazon Prime'da Şampiyonlar Ligi maçlarında yorumcu olarak görev yapan Gomez 2022'den itibaren Red Bull Soccer International'de teknik işlerden sorumlu direktör olarak görev yapacak.

Senin için hazırladığımız haberler