Beşiktaş'ta 5 yıl sonra kaleci etkisi!

04.04.2021 - 20:31 | Son Güncellenme: 04.04.2021 - 21:56

Son dakika spor haberleri... Beşiktaş'ın gen kalecisi Ersin Destanoğlu, Kasımpaşa ile oynadıkları Süper Lig maçında penaltıyı kurtardı ve siyah - beyazlılarda 5 yıl sonra ilk gerçekleşti. İşte detaylar ve penaltı pozisyonu...

Beşiktaş'ta 5 yıl sonra kaleci etkisi!

AJANSSPOR - HABER

Kasımpaşa ve Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında karşı karşıya geldi. Ev sahibi ekip, maçın 19. dakikasında Aytaç Kara’nın şık golüyle 1-0 öne geçti ancak 55. dakika Beşiktaş’ın genç kalecisi Ersin Destanoğlu, kurtardığı penaltı ile farkın 2’ye çıkmasını önledi.

 

Kasımpaşa penaltıyı nasıl kazandı?

Hızlı atağa çıkan Kasımpaşa'da Hajradinovic'in pasıyla ceza alanı ön çizgisinde topu almak isteyen Thelin, Welinton'un müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem Halil Umut Meler önce serbest vuruş kararı verdi. VAR müdahalesi sonrası bu karar penaltıya dönüştü. Penaltıda topun başına gelen Thelin, kalecinin sağına doğru vuruşunu yaptı. Köşeyi doğru tahmin eden Ersin penaltıyı kurtarmayı başardı.

 

Tolga Zengin’den sonra bir ilk

Ersin Destanoğlu, kurtardığı bu penaltı ile takıma uzun süre sonra bir ilki yaşattı. Beşiktaş’ta en son bir kaleci ligde penaltı kurtardığında, Destanoğlu henüz 15 yaşındaydı.


Siyah - beyazlılarda son olarak Tolga Zengin, 2016'da oynanan Akhisarspor maçında penaltı kurtarmıştı

 

PAOK maçında da penaltıya geçit vermedi

Ersin Destanoğlu, sezon başında PAOK ile oynanan Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında penaltı kurtarmıştı

 

Senin için hazırladığımız haberler