Beşiktaş'ta Anderson Talisca için Çin'den transfer açıklaması geldi!

16.12.2017 - 20:14 | Son Güncellenme: 16.12.2017 - 20:14

Beşiktaş'ta Anderson Talisca için Çin'den transfer açıklaması geldi!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarılı performansıyla dikkat çekerken, siyah-beyazlı ekiple ilgili transfer haberleri de çıkmaya devam ediyor. Son olarak Brezilyalı futbolcu Anderson Talisca’nın Çin Halk Cumruhiyeti Süper Ligi ekipleriyle adı sıkça anıldı.

Daha önce Burak Yılmaz’ın da formasını giydiği Çin ekibi Beijing Guoan’ın, Anderson Talisca’yı renklerine bağlamak istediği iddia edildi. Ancak; söz konusu iddilara yanıt Çin ekibinin Genel Menajerliğini üstlenen Li Ming’den geldi.

"Transfer haberleri gerçeği yansıtmıyor"

Kadrolarına katacaklari isimlerin mutlaka takıma katkı sağlaması gereken kalitede olması gerektiğini anlatan Ming, ”Yeni sezon öncesi Çin Futbol Federasyonu’nun aldığı bazı kararları da göz önünde bulundurmak zorundayız. Basında çıkan iddiaların çoğu iddia boyutunda ve gerçekleri yansıtmıyor” açıklamasını yaparak transfer iddialarını yalanladı.

Şenol Güneş’in çalıştırdığı Beşiktaş’ta ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Talisca’nın sözleşmesinde 25 milyon Euro bedelle serbest kalma maddesi var. Eğer herhangi bir kulüp, söz konusu maliyeti karşılamayı kabul eder ve Beşiktaş da aynı bedeli kasasından çıkarmaz ise transferin gerçekleşme ihtimali güçlenebilir.

Anderson Talisca’nın bu sezonki performansı

23 yaşındaki Sambacı, bu sezon Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplam 22 maça çıktı ve 7 gol 3 asistlik performans sergiledi. 19 maçta ilk 11’de sahaya çıkan Talisca, 1646 dakika sahada kaldı.

Beşiktaş’ta ikinci sezonunu geçiren Anderson Talisca, Benfica’dan önce Bahia forması giyiyordu. Öte yandan Beşiktaş Kulübü yöneticileri de her fırsatta Talisca’dan duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Talisca’nın adı daha önce Avrupa’nın dev takımlarıyla da anılmıştı.(AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler