Beşiktaş'ta aranan forvet Babel mi?

28.03.2018 - 09:12 | Son Güncellenme: 28.03.2018 - 09:12

Hollanda formasıyla önceki akşam Portekiz karşısında şov yapan Ryan Babel, ‘9 numaralı’ formasının hakkını verdi. Savunma arkasına yaptığı seri koşularla Negredo’nun, hava toplarındaki hakimiyeti ve sert kafa vuruşlarıyla da Love’ın önünde olduğunu ispatladı. Ligde sezonun ikinci yarısında atılan 18 golün sadece 3’ü Love ve Negredo’ya ait...

Siyah-Beyazlılar’da Aboubakar’ın ayrılığı sonrasında ortaya çıkan ‘golcü krizi’, ara transfer döneminde Cenk Tosun’un Everton’a transfer olmasıyla zirve yapmıştı. Sezon başında gelen Negredo’nun istikrarı yakalayamaması, ara transferde alınan Love’ın da Beşiktaş’ın oyun sistemine uyum sorunu yaşaması sonrasında Kartal’da, şampiyonluk yarışının en kritik döneminde panik yaratmıştı. 2 forvet oyuncusundan da tam istediği verimi alamayan Şenol Güneş’e, önceki gün İsviçre’den bir mesaj geldi: Ben buradayım hocam!

Portekiz’i bitiren isim oldu

Bu mesajın sahibi, Hollanda formasıyla Portekiz’in üzerine 84 dakika boyunca adeta bir kabus gibi çöken Babel’den başkası değildi... 9 numaralı formasıyla Quaresma’lı ve Ronaldo’lu Portekiz karşısında şov yapan Babel, muhteşem performansını 32. dakikada attığı kafa golüyle taçlandırdı. Savunma arkasına yaptığı seri koşularla Negredo’nun, hava toplarındaki hakimiyeti ve sert kafa vuruşlarıyla da Love’ın önünde olduğunu sadece 84 dakikalık görüntüsüyle ispatlayan Babel, hocası Şenol Güneş’e forvet hattında düşünülmesi gereken bir alternatif olduğunu gösterdi.

İhtiyaç anında göreve hazır

Hollanda Milli Takımı kampında geçtiğimiz Kasım ayında ülkesinin basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Babel, “Sol kanat oyuncusuyum ama forvette de oynayabilirim. Topu tutabilirim, boş alan sağlayabilirim. Pozisyonun gerekliliklerini biliyorum. Güzel bir deneyim olur ama hat-trick yapmamı beklemeyin” diyerek bu bölgede de göreve hazır olduğunu söylemişti. Ligde sezonun ikinci yarısında atılan 18 golün sadece 3’ünün Love ve Negredo’ya ait olduğu düşünüldüğünde, kariyerinde daha önce bu bölgede oynamaya alışkın ve de başarılı olan Babel’in şampiyonluk yolundaki kritik dönemde Kartal’a bir can simidi olacağı kesin... (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler