Beşiktaş'ta Avrupa sıkıntısı! Lisansı alabilmek için...

27.07.2020 - 08:48 | Son Güncellenme: 27.07.2020 - 08:48

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Şampiyonlar Ligi'nin Trabzonspor'un hakkı olduğunu söyledi. Peki Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılmama ihtimali var mı? Ne kadar gelire ihtiyacı var? İşte detaylar...

Beşiktaş'ta Avrupa sıkıntısı! Lisansı alabilmek için...

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, 2019-2020 sezonunu Milliyet gazetesine değerlendirdi.

Şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını söyleyen Çebi, "Gençlerbirliği maçından sonra Sergen hoca çok güzel bir durum değerlendirmesi yaptı. Ne dediyse tüm sözlerinin altına imzamı atarım. Kendisiyle çok iyi bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Sergen Yalçın ile anlaşarak ne kadar doğru bir tercih yaptığımızı bir kez daha gördük. Böyle bir sezonda takımı son haftaya kadar bu şekilde motive etmek hiç kolay değil.

Sözleşme konusuyla ilgili sorular hep geliyor. Hocamızla bir sene daha sözleşmemiz var ama Sergen Yalçın ne kadar süre isterse bu yönetim bu camia o süreyi ona her zaman verir. Ben bu sezon yaptıklarından dolayı Sergen Yalçın’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Kendisinden çok memnunuz" şeklinde konuştu.

"Biz şampiyon olabilirdik"

Ligi üçüncü bitirmenin de bir başarı olduğunu ifade eden Ahmet Nur Çebi, "Bu sezon çok kritik puanlar kaybettik. Kaybetmememiz gereken maçlarda bu puanları sahada bıraktık. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Çünkü o kritik maçları kazansaydık biz şampiyon olabilirdik. Ama bu zor günleri atlatmak da kolay değil. Böyle bir ortamda üçüncü olmak da başarı sayılabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

"Şampiyonlar Ligi, Trabzonspor'un hakkı"

Şampiyonlar Ligi'nin Trabzonspor'un hakkı olduğunu vurgulayan Başkan Çebi, "Sezon bitti ve biz 3. olduk. Bundan sonra üstümüze düşen Türkiye’yi Avrupa’da en iyi şekilde temsil etmek. Ülkemize puanlar getirmek istiyoruz. UEFA Avrupa Ligi’ndeyiz. Şampiyonlar Ligi ihtimali de var ama maçtan sonra Sergen Hocam çok güzel söyledi. Orası Trabzonspor’un hakkı. İnşallah cezaları kalkar ve Şampiyonlar Ligi’nde ülkemizi en iyi şekilde temsil ederler" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılabilmesi için 100 milyon TL'ye ihtiyaç olduğunu söyleyen Çebi sözlerini şu şekilde noktaladı:

"Takım bu sezon elinden geleni yaptı. Şimdi görev biz yönetimde. Önümüzde sayılı günler kaldı. Avrupa’ya gidebilmemiz için 100 milyon TL’ye yakın bir kaynak bulmamız lazım. Kolay değil ama lisansı almak bizim görevimiz. İnşallah en kısa zamanda bu sorunu da çözeceğiz. Maalesef geçmişten gelen sıkıntıları çözmek ve bonservis bedelleri başta olmak üzere bu borçları kapatmak zorundayız. Pandemi döneminde kulüpler birçok gelirden uzak kaldı. Ama ne yapıp edip Avrupa’ya gitmek için gerekli ödemeleri yapmak bizim görevimiz.

Senin için hazırladığımız haberler