Beşiktaş'ta Skandal! Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nun Sözlemesi TFF'ye Gönderilmemiş

Akın Ungan
20.05.2022 - 00:58 | Son Güncellenme: 20.05.2022 - 15:02

Beşiktaş'ta Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nun sözleşmesi 2023'te bitecek. Oyuncularla 2020'de kontrat uzatılmış fakat belgeler TFF'ye verilmemiş.

Beşiktaş'ta Skandal! Rıdvan Yılmaz ve Ersin Destanoğlu'nun Sözlemesi TFF'ye Gönderilmemiş

AJANSSPOR HABER

Spor muhabiri Övünç Özdem, NTV Spor'da Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu. Özdem, Siyah-Beyazlılar'ın 2020 yılında Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz ile 5 yıllık sözleşme uzatmasına rağmen atılan imzaları Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) teslim etmediğini söyledi.

Sözleşme uzattılar, TFF'ye teslim etmediler

Özdem'in ifadelerine göre Rıdvan Yılmaz ile Ersin Destanoğlu'nun aldığı ücreti yükseltmek için 2020 yılında kontrat yenileyen Beşiktaş, belgeleri TFF'ye 2 yıl boyunca teslim etmedi. Sözleşmenin TFF nezninde geçerliliği kalmaması ile oyuncuların kontratlarının 2023 yılında sona ereceği anlaşıldı.

Sözleşme süresi azaldıkça teklifler düştü

Transfer sezonlarının en gözde isimleri arasında yer alan Siyah-Beyazlı genç yenekler için 2023 yılının Haziran ayında bitecek olan sözleşmelerinden dolayı daha düşük rakamlı teklifler gelmeye başladı.

"Bu nasıl olur?"

Övünç Özdem, konu ile ilgili yaptığı araştırmayı şu ifadelerle anlattı: "Rıdvan'ın sözleşmesi 1 yıl sonra bitecek. Bu nasıl olur? 2020 yılında Rıdvan ile 5 yıllık sözleşme imzalanmıştı ve benim gibi birçok gazeteci arkadaşım bunun teyitli haberini yapmıştık. Ama bu durum Federasyon'da gözükmüyor. Rıdvan'ın sözleşmesi 2023 Haziran ayında bitecek."

"Uzatmanın amacı Rıdvan'ın ücretini yükseltmekti"

"Sözleşme uzatmasının asıl sebebi Rıdvan'ın ücretini yükseltmekti. Çünkü o dönemde Rıdvan 17-18 yaşında asgari ücrete oynuyordu. Sürekli takımda oynamaya başlayınca bu yapılır takımlarda. Yeni bir ücret karşılığı, yeni bir kontrat yapacaklardı."

"2 yıl boyunca TFF'ye verilmiyor"

"Ancak Beşiktaş, o dönem imzalanan sözleşmeyi Federasyon'a vermiyor. Federasyon'da resmi olarak geçerliliği yok. Ve bu, sadece o dönem verilmemezlikle kalmıyor, geride kalan 2 yılda da verilmiyor. Ve 2 yılda da verilmemesinin karşılığında Rıdvan Yılmaz yeni sözleşme imzalamamış oluyor."

"6 ay sonra serbest kalacak"

"Sözleşmesi 2025'te biteceği yerde 2023'te bitiyor. Bu ne ifade ediyor? Rıdvan Milli takıma gitti o yıllardan sonra, Avrupa'da piyasası olmaya başladı, Şampiyonlar Ligi yaptı ve 1 yıl sonra sözleşmesi biteceği için şu anda kendisine 3-4 milyon Euro teklif geliyor. Eğer 2025'te bitecek olsa isteyen takımların fiyatları ortadan kalkıyor. Çünkü 6 ay sonra serbest kalacak."

"Aynı durum Ersin için de geçerli"

"Bu durumu biraz daha derinleşeceğim ama Beşiktaş'ın 2020 yılında Rıdvan'la sözleşme uzatmasını Feederasyon'a bildirmeme durumu, Ersin için de geçerli. Resmiyete dökmemişler... 2 oyuncunun da 1 yıl sonra sözleşmeleri bitecek. Oyuncular zaten 2 yıl önce sözleşme uzatmak için imza atmışlar. Şu anda o imzaların Federasyon'da bir geçerliliği olmadığı için yeniden sözleşme de uzatmıyorlar. Biz zaten uzattık diyorlar.

Senin için hazırladığımız haberler