Beşiktaş'ta Fatih Aksoy - Welinton takasını kim istedi?

02.08.2020 - 11:37 | Son Güncellenme: 02.08.2020 - 11:41

Son dakika transfer haberleri... Beşiktaş'ın Welinton için Fatih Aksoy'u Alanyaspor'a vermesi "Hani gençlere önem verecektiniz" tarıtşmasına neden oldu. Peki siyah - beyazlılarda Fatih Aksoy - Welinton transfer takası kimin kararıydı, yönetimin mi yoksa teknik direktör Sergen Yalçın'ın mı? Altyapı tartışmasına Başkan Ahmet Nur Çebi ne diyor? İşte Beşikaş'ta Welinton transferi ve Fatih Aksoy takası ile ilgili tüm detaylar...

Beşiktaş'ta Fatih Aksoy - Welinton takasını kim istedi?

Erdal CÖMERT - AJANSSPOR

Beşiktaş, N'Sakala'dan sonra Aytemiz Alanyasporlu Welinton'u da renklerine bağladı. Ancak sözleşmesi bittiği için N'Sakala'yı bonservissiz olarak kadrosuna katan siyah beyazlılar, Welinton içinse Alanya'ya 22 yaşındaki Fatih Aksoy'u verdi.

1.5 sezon Demir Grup Sivasspor'da kiralık oynayan Fatih Aksoy, özellikle bu sezon büyük bir gelişim kaydetti. Takımı gençleştirmek istediğini ve öz kaynaklara dayanılacağını sık sık dile getiren yönetimin Fatih Aksoy'u, 31 yaşındaki Welinton transferinde takas yapması biraz şaşkınlık yarattı.

Alpay Çelebi'ye fırsat verecek

Fatih-Welinton kararı tamamen teknik direktör Sergen Yalçın tarafından alındı. "Benim Welinton'a ihtiyacım var" diyen Yalçın, Fatih Aksoy'un gönderilmesine de izin verdi. Yalçın, geçen sezonu Hes Kablo Kayserispor'da geçiren 21 yaşındaki stoper Alpay Çelebi'ye şans vermeyi düşündüğünü ve bu nedenle Fatih Aksoy'un gönderilmesinde sakınca olmayacağını söyledi. Yönetim de bunun üzerine genç oyuncuyu Alanya'ya vererek, Welinton'u aldı. Kariyerine sol stoper olarak başlayan Fatih Aksoy, Beşiktaş'ta zaman zaman sol bekte de görev altı. Rıza Çalımbay ise genç oyuncuyu Sivas'ta ağırlıkla savunma önünde oynattı.

Çebi: Esas hedefimiz gelecekteki altyapı

Bu transferle ilgili konuştuğumuz Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'ye "Kamuoyunda hani altyapıya önem vereceklerdi" diye tepki gösterildiğini sorup, yorumunu aldım.

Çebi, şunları söylüyor: "Transferde hocamızın tercihleri belirleyici. Ben en son karar merciyim. Ben genel çerçeveyi çizerim. Biz altyapı derken, yeni bir altyapının kurulmasından söz ediyoruz. Bunun için Mehmet Ekşi'yi göreve getirdik. Bugünkü mevcut altyapıdan değil, yeniden yapılandırılacak altyapıdan A takıma oyuncu sunabilen gelecekteki altyapıdan bahsediyoruz."

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu'nda görevli olan Mehmet Ekşi, 10 Ağustos'tan sonra siyah beyazlılara gelecek. Ekşi, TFF Fubol Gelişim Direktörlüğü'nün Antalya'daki çalışmalarını tamamlanınca Beşiktaş'taki mesaisine başlayacak.
 
Senin için hazırladığımız haberler