Beşiktaş'ta Guilherme için hangi futbolcu ile yollar ayrılacak?

13.01.2020 - 11:56 | Son Güncellenme: 14.01.2020 - 13:52

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ın TFF tarafından belirlenen harcama limitlerine göre 2 milyon TL'lik bütçesi var. Siyah-beyazlı takımın 40 bin Euro bedelle Yeni Malatyaspor forması giyen Guilherme'yi kadrosuna katabilmek için bir oyuncu ile yollarını ayırması gerekiyor.

Brezilyalı futbolcu Yeni Malatyaspor'dan yıllık 800 bin Euro kazanıyordu.

Beşiktaş'ta hangi oyuncu ile yollar ayrılacak?

Abdullah Avcı yönetimindeki Beşiktaş'ta hangi futbolcu ile yolların ayrılacağı ise merak konusu. Kara Kartal'da bu bağlamda göze çarpan ilk isimler sezonun ilk yarısında isteneni veremeyen Tyler Boyd ve Orkan Çınar.

ABD'li futbolcu Boyd'un Beşiktaş'tan aldığı yıllık ücret 1.1 milyon Euro iken Orkan Çınar'ın net kazancı 2 milyon 850 bin TL. Ancak siyah-beyazlı yönetim bu iki futbolcunun da yıllık maaşını karşılayacak kulüp bulmakta zorlanıyor.

Tyler Boyd'un Beşiktaş'tan kazandığı 6 aylık ücret ise 550 bin Euro. Orkan Çınar'ın 1 milyon 425 bin TL. Böylece Beşiktaş'ın Orkan Çınar'ı maaşı karşılığında göndermesi yeterli olmayacak. ABD'li hücum oyuncusunun gönderilmesi takdirde Beşiktaş Guilherme'yi kadrosuna katabilecek ancak bu transferde de, net ücretin transfer eden takım tarafından ödenmesi gerekiyor.

Ankaragücü seçeneği

Ankaragücü teknik direktörü Mustafa Kaplan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada transfer yasağının kalkması halinde Tyler Boyd'u transfer etmek istediklerini söylemişti. Başkent ekibinin Tyler Boyd'un ücretini karşılayıp karşılayamayacağı ise merak konusu.

Hasic belirsizliği

Öte yandan Beşiktaş’ta genç oyuncu Ajdin Hasic ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

Sezon başında ön protokol imzalanan Bosna’lı oyuncu için 18 yaşını doldurduğunda 2 milyon Euro imza parası karşılığında sözleşme imzalanacağı ortaya çıkmıştı.

Beşiktaş Asbaşkanı Adnan Dalgakıran geçtiğimiz hafta BJK TV'ye yaptığı açıklamada Hasic ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hasic şu an 18 yaşında. Sözleşme yapmışlar, onu da inceliyoruz. İzleme ekibine ’Bu çocuğu canlı izlediniz mi’ diye soruyoruz, ’hayır’ deniliyor. Başkan, asbaşkan, menajer oturuyor ’bu çocuğun geleceği var, bunu alalım’ diyor. Ama bize uymuyor. 100 bin avro alacak çocuğun 2 milyon lira imza parasının olması kafamızı karıştırıyor."

Harcama limitini aşan kulüplere ne ceza verilecek?

TFF ise harcama limitlerini aşn kulüplere uyarıdan puan silmeye kadar birçok farklı ceza uygulayacak.

1-TFF, takım harcama limiti aşımının yüzde 5'e kadar aşılması durumunda ihtar,
2-Yüzde 6 ila 10 arasında aşılması durumunda kadro sınırlaması,
3-Yüzde 11-15 aşılması durumunda transfer yasağı,
4-Yüzde 16-20 aşılması durumunda 1 puan silme cezası,
5-Yüzde 21-25 aşılması durumunda 2 puan silme cezası,
6-Yüzde 26 ve üzeri aşılması durumunda 3 puan silme cezası uygulayacak. Puan silme cezalarına ek transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası verilecek.

Buna göre Beşiktaş harcama istediği takdirde harcama limitini belli bir miktar aşıp cezayı kabul edebilecek.

KEREM AKBAŞ YAZDI: "Fenerbahçe için çare 1907! Beşiktaş için 1903!"

Senin için hazırladığımız haberler