Beşiktaş’ta ilk şampiyonluk geldi!

05.05.2021 - 19:55 | Son Güncellenme: 05.05.2021 - 22:16

Beşiktaş Vodafone, final maçında Fatih Vatanspor'u 2-0 yenerek Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonunda şampiyon oldu. İşte detaylar...

Beşiktaş’ta ilk şampiyonluk geldi!

AJANSSPOR-HABER

 

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu finalinde Fatih Vatanspor’u 2-0 yenen Beşiktaş Vodafone şampiyonluğu kazandı. İki takım Antalya’daki Emirhan Otel Spor Kompleksi sahasında karşı karşıya geldi. 

Başkan Çebi kadın futbolcuları yalnız bırakmadı

TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin de izlediği maçın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı. İkinci devre baskısını artıran siyah beyazlılar, 59. dakikada Esra Erol ve 73’te Melike Öztürk ile kupayı getiren golleri buldu.  

Kartaliçeler 10 kişiyle zafere koştu

Siyah beyazlı takım Didem Karagenç’in kırmızı kart görmesiyle son bölümleri 10 kişi tamamladı. Buna karşılık üstünlüğünü koruyan Beşiktaş Vodafone maçı 2-0 kazanarak Turkcell Kadın Futbol Ligi’nde şampiyonluğa ulaştı.

Çebi'ye ilk şampiyonluk kızlarda 

Kartal’ın bu zaferi, Ekim 2019'daki olağanüstü seçimle Beşiktaş'ın başkanlık koltuğuna oturan Ahmet Nur Çebi'nin kendi döneminde takım sporlarındaki ilk şampiyonluğu oldu. 

 

Nitekim Çebi maçtan önce yaptığı açıklamada, “Sezonun ilk kupası Kadın Futbol Ligi'nde gelebilir. Arkasından diğer kupalar da gelirse mutlu oluruz. Kadınlarımıza verdiğimiz değerde hep önde koşacağız” derken, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzosnpor’u da kadın futbol takımı kurmaya davet etmişti. 

Beşiktaş'ın kraliçeleri tacını korudu  

Beşiktaş Kadın Futbol Takımı ise 2018-19 sezonunda da şampiyonluğu kazanmış, geçtiğimiz sezon pandemi nedeniyle lig oynanamamıştı. Kartal böylece kadın futbolunun zirvesindeki yerini de korumuş oldu. 

Vatanspor ikinci, ALG Spor 3. oldu

Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu'nda Beşiktaş’a kaybeden Fatih Vatanspor ikinciliği alırken, Fomget Gençlik ve Spor'u 3-0 mağlup eden ALG Spor ise üçüncü oldu.   

Gol Kraliçesi Zelal Baturay

Beşiktaş Kulübü Başkanı Çebi, kadın futbol takımı oyuncularıyla şampiyonluk kupasını kaldırdı. Dereceye giren takımların oyuncularının birer madalya aldığı törende, "ligin en iyi teknik direktörü" ödülü Fatih Vatanspor Teknik Direktörü Efe Mehmet Aydın'a, 7 golle ligin "gol kraliçesi" ödülü Fatih Vatanspor'dan Zelal Baturay'a, "ligin en iyi oyuncusu" ödülü yine aynı takımdan Cansu Nur Kaya'ya, "ligin en iyi kalecisi" ödülü ise Beşiktaş Vodafone'dan Fatma Şahin'e verildi.

TFF'nin kurmayları törende buluştu

Ödül törenine Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş, Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fatih Vatanspor Kulübü Başkanı Hasan Büyükdoğan, Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü İsmail Özbayraktar, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Hamit Altıntop, Futbol Gelişim Direktörü Oğuz Çetin ile A Milli Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası katıldı.

Beşiktaş'ta Özgüvenç'in gururu

Şampiyon Beşiktaş Vodafone takımının teknik direktörü Bahar Özgüvenç de şampiyonluk sevincini büyük bir coşkuyla yaşadı. Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Eroğan hem de Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Turkcell Kadın Futbol Ligi 2020-2021 Sağlık Çalışanları Sezonu'nun şampiyonu Beşiktaş Vodafone Kadın Futbol Takımı'nı yayımladığı mesajlarla tebrik etti.

Senin için hazırladığımız haberler