Beşiktaş'ta kaleye sürpriz isim!

12.05.2020 - 14:26 | Son Güncellenme: 12.05.2020 - 14:26

Beşiktaş'ta kaleye sürpriz isim!

Salim MANAV - AJANSSPOR 

Alman file bekçisi Loris Karius ile yollarını ayıran ve FIFA'lık olan Beşiktaş'ta son 8 haftada kaleyi koruyacak isim belli oldu. 

Siyah-beyazlılarda Sergen Yalçın, yardımcısı Ozan Köprülü'nün önerisiyle genç kaleci Ersin Destanoğlu'nu A Takım'da tutma kararı aldı.

 

 

Ersin, son 8 haftada Kartal'ın kalesini koruyacak. Köprülü'nün Ersin dışında Yalçın'a önerdiği isimler şu şekilde:

Kaan Kalafat - Ortasaha

Behiç Özeren - Forvet 

Utku Yuvakuran kiralanacak

Beşiktaş'ta bu sezon ligdeki Sivasspor maçında forma giyen 1997 doğumlu kaleci Utku Yuvakuran'ın önümüzdeki sezon başka kulübe kiralanması bekleniyor.

 

Ersin Destanoğlu kimdir?

1 Ocak 2001 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Ersin Destanoğlu, futbola Bayrampaşspor'da başladı. 2012 yılında Beşiktaş'a karşı gösterdiği performans, ona Fulya kapılarını açtı ve Siyah Beyazlı ekibe katıldı. 2017-18 sezonunda U-21 Takımı'nın as kalecisi olan Ersin, ligde 24 maçta, UEFA Gençlik Ligi’nde ise 5 maçta forma giydi. Geçtiğimiz sezon U21 ile 30 maça çıkan genç kaleci, bu sezon ise 18 maçta görev aldı.

 

Fiziği ve stiliyle Bayer Munih'in kalecisi Neuer'e benzetilen genç kaleci aynı zamanda Alman kalecinin de hayranı. Beşiktaş'ın genç yıldızı koronvirüs nedeniyle verilen arada Avrupa'nın önemli kalecileri ve özellikle Neuer'in videolarını izliyor.

 

Alt yaş gruplarında milli formayı 17 kez terleten Ersin'in Beşiktaş ile 2023 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

1.95 boyunda olan ve ayaklarını iyi kullanan genç eldiven piyasa değeri ise 50 bin Euro.

Senin için hazırladığımız haberler