Tevfik Yamantürk: "Ahmet Nur Çebi ile akraba bile olmak istemem"

Feride Kara
03.12.2022 - 10:45 | Son Güncellenme: 03.12.2022 - 14:11

Beşiktaş Divan Kurulu'nun 2022 Yılı 3. Olağan Toplantısında Beşiktaş'ın güncel borcu açıklandı. Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk Başkan Çebi'yi eleştirdi

Tevfik Yamantürk: "Ahmet Nur Çebi ile akraba bile olmak istemem"

Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı 10:30'da Vodafone Park'ta başladı. 

Önemli konular konuşulacak

Divan Kurulu toplantısında Başkan Ahmet Nur Çebi ve Yönetim Kurulu'nun tam kadro olarak hazır bulunurken toplantıda siyah-beyazlı kulübün borcu açıklandı ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulunuldu.

Yönetime eleştiri

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk kürsüde Beşiktaş yönetimine eleştirilerde bulundu. 

Ahmet Nur Çebi ile aynı çatı altında durmayız

 Tevfik Yamantürk "Ahmet Çebi Bey ile bu çatı altında olmasak birbirimizle arkadaşlık yapmayız. Farklı dünyaların insanlarıyız. Arkadaşlık değil, komşuluk da yapmak istemeyiz. Allah korusun akraba da olmak istemeyiz. Burası bize babadan miras kalmadı. O zaman konuşacağız.

3 yılda 5 antrenör değişti

Aklımıza yatmayan işler var. 3 yılda 5 antrenör değişti. Şimdi bu benim aklıma yatmıyor. Kendi şirketlerimizde bu kadar sık yönetim değiştiriyor muyuz? Mümkün değil. Kendi iş yerinizde yapmadığınızı, bize emanet olan bir yerde nasıl uygulayabiliyorsunuz? Gelirimiz aşağı yukarı 60 milyon Euro, takıma ödediğimiz maaş tutarı da 45 milyon Euro civarı. Ödediğimiz faiz 28 milyon Euro. 60 milyon Euro gelirle, 73 milyon Euro gideri nasıl karşılayacaksınız. Bunu gören insan, bu harcamalara devam eder mi? Bunu ben söylemeyeceğim de kim söyleyecek?

Ben kimseye hakaret etmem

Başkana hakaret ettiğimi düşünen genç bir arkadaşımız yine disipline vermeye kalktı. Ben kimseye hakaret etmem. Okuduğunu anlamadığını düşünüyorum ya da ben kendimi ifade edemedim. Şenol (Güneş) Hoca'yı bu yönetim mi yolladı ki şimdi geri getirince niye yolladınız anlamında 'Başkana hakaret etti.' diyorlar. Şenol Hoca bir önceki yönetim zamanında gitti. Bunu bile yakalayamıyorlar. Üçüncü olarak Haluk Karakurt Bey beni disipline verdi ama onu hoş görüyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın borcu açıklandı

Denetim Kurulu Üyesi Cem Sezgin tarafından yapılan açıklamaya göre Beşiktaş’ın toplam borcu 30 Eylül 2022 tarihi itibariyle 6 milyar 264 milyon 803 bin 267 TL. 

Kulübün toplam alacağı 413 milyon TL

Cem Sezgin yaptığı konuşmada, siyah-beyazlı kulübün borcunu, alacaklarını, Bankalar Konsorsiyumu ile yapılan sözleşmeyi ve Beşiktaş'ın ödemesi gereken faiz, ana para ve borçlarla ilgili detaylı bilgi verdi. Kulübün toplam alacağı 413 milyon 70 bin 436 TL olurken, toplam borç-alacak farkı ise 5 milyar 692 milyon 761 bin 438 TL oldu.

3 yıllık kaybı 30 milyon dolar

Divan Kurulu toplantısında konuşan Beşiktaş CEO'su Seçil Aygül "Bu sene Allah'ın izniyle şampiyon olursak yayın haklarından alacağımız para 10 milyon doları bulmuyor. 32-33 milyon dolardan geldiğimiz nokta bu. Yayın haklarının bize, Fenerbahçe'ye, Galatasaray'a 3 yıllık kaybı 30 milyon dolar. Sizin 1 sene önceki 100 lira borcunuz, yine 100 liraysa; reel olarak 100 lira borcunuz yok, nominal olarak 100 lira borcunuz var. Bu çok önemli." ifadelerini kullandı. 

Haluk Mete anıldı

Öte yandan geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Beşiktaş Seçme ve Sicil Kurulu Eski Başkanı Haluk Mete'nin sandalyesine fotoğrafı ve çiçekler konularak anıldı.

Sadece Genel Kurul üyelerine hesap veririz

Beşiktaş Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Akpınar Ethem Sancak'ın ihraç edilmesi konusunda açıklama yaptı. Akpınar "Beşiktaş'ta seçime girerken kimsenin adamı olmayacağız dedik Süleyman Seba'nın yolundan gittik. 6 aylık süreçte bunları yaptık. Tek güvencemiz sizlersiniz oy veren vermeyen bize saygı duyan herkese teşekkür. Biz kararımızı verdik başka bir üyemizi de ihraç ettik. Ancak Genel Kurul son kararı verir. Kararımız yanlış ise buna Genel Kurul karar verir. Affan Keçeci'nin dediği gibi Beşiktaş'a dil uzatan herkese cevap veririz. Kurullar arası bir gerilim yok. Her konuda bizden izin alacaksınız denildi hayır biz tarafsızız. Genel kurul üyelerine sadece hesap veririz. 

Emir komuta ile çalışmayacağız

Bu görevi siz verdiniz hesabı da size veririz. O kararı vermek bizim boynumuzun borcuydu. İkinci başkanla uyumlu olacağız dedik kahve içtik. Disiplin Kurulu adam ihraç edecekmiş ederse ben ederim diyerek göğsüne vuramazsın. Yetkiyi yönetim kuruluna verdik. Çekismelerle kurullar ugraşarak bir yere gelinmez. Bir operasyon daha yapılmaya kalktı. Tevfik Yamantürk'ü biri ihraç edecek sen karar ver ben veremem bir kuruldur burası dedim. Bir prosedür var 15 gün sürelik bir savunma zamanı var. Biz kurul olarak yönetimin yanındayız ama emir komuta ile çalışmayacağız." ifadelerini kullandı.

Yönetimi yok sayıyorsunuz

Söz alan Beşiktaş ikinci başkanı Engin Baltacı, Ahmet Akpınar'a yanıt verdi. Baltacı "Disiplin kurulu üyelerinin yetkilerini Sayın Akpınar kadar biliyorum. Disiplin kurulu karar şudur diye yönetim kuruluna başvurusundan sonra savunma faaliyete başlar. Disiplin kurulu bu işi yaparken biz kararı verdik gerisi Genel Kurulun derken yönetimi yok sayıyorsunuz. Yine tüzüğümüze göre yönetimin Genel Kurula götürmesi diye bir durum yok. Yönetim kurulu Disiplin Kurulunun noteri değildir. 

Ben atarım gitsin derdini genel kurula anlatsın dedi

Hukukçularda incelesin ve bize önerin. Disiplin Kurulu Başkanı disiplin kurulunun yok sayıldığını söylüyor ama doğru değil. Bir sayın üyenin haber vermesi üzerine disiplin kurulu başkanını aradım. 70 yaşından sonra şöhret olmaya meraklı değilim. Evet geldi ne yapacaksınız dedi. Ben atarım gitsin derdini genel kurula anlatsın dedi. Sen atamazsın bu karar bende yani yönetimde. Sen bu cümlede dört tane hata yaptın. Bir kendi kararını oyunu açıkladın. İki kendini disiplin kurulunun yerine koydun. Üç yönetim kurulunu yok saydın. Dört burası tank palet fabrikası değil Beşiktaş demişti bana işe siyaset karıştırdın dedim." şeklinde konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler