Beşiktaş'ta Mali Genel Kurulu Gerçekleşti

Orhan Gülek
28.05.2022 - 10:35 | Son Güncellenme: 28.05.2022 - 18:52

Beşiktaş'ta olağan idari ve mali genel kurul toplantısı yapıldı. Pazar günü ise olağan seçimli genel kurul toplantısında başkanlık seçimi gerçekleştirilecek.

Beşiktaş'ta Mali Genel Kurulu Gerçekleşti

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş 2021 Olağan İdari ve Mali Genel Kurul Toplantısı sona erdi. Akatlar Spor Salonu’nda gerçekleşen genel kurul toplantısında Ahmet Nur Çebi başkanlığında 01.01.2021-31.12.2021 tarihleri arasında görev alan yönetim kurulu idari ve mali yönden oy çokluğuyla ibra edildi. İşte genel kurulda yaşananlar.

"Yayın gelirlerimiz Euro bazında yüzde 50 oranında azalmıştır"

İlk olarak söz alan Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri ve İcra Kurulu Başkanı Mesut Urgancılar, şu ifadeleri kullandı:

"Yayın gelirlerimiz Euro bazında yüzde 50 oranında azalmıştır. Pandemi öncesinde 2018-19 sezonunda sponsorluk ve reklam gelirlerimiz 155 TL civarındaydı. Yani yaklaşık 25 milyon Euro. Pandeminin büyük ölçüde kalktığı 2021-22 sezonunda bir önceki yıla nazaran yüzde 60 artış ile 250 milyon TL civarında bir gelir üretmeyi başaracağımızı düşünüyorum. Buna karşın alınan tutarın Euro tutar karşılığı 18 milyon Euro civarındadır.

 

Diğer bir ifadeyle aşırı artan kurun gelir kalemlerimiz üzerindeki olumsuz etkisini yönetmekte elimizde olmayan nedenlerle tahmin edeceğiniz gibi zorlanmaktayız. Tribün gelirlerimiz yıllık yaklaşık olarak 120 milyon seviyelerinde minimum. Tribün gelirleri hakkında fazla rakam vermeye ihtiyaç hissetmeden görev süremizin önemli bir bölümünde pandemi nedeniyle boş tribünlere oynamak zorunda kaldığımızı, dolayısıyla her türlü bilet ve stat gelirinden mahrum bırakıldığımızı malumunuzdur."

"Omurgamızı yeniledik"

Bilet fiyatlarını enflasyonun çok altında tuttuklarını dile getiren Urgancılar "İçinde bulunduğumuz sezonda ise ekonomik olumsuzluklara rağmen yine ekonomik olumsuzluklarla boğuşan taraftarlarımıza bir nebze destek hissettirebilmek için bilet fiyatlarını enflasyonun çok altında tuttuğumuzu belirtmek isterim. Kartal Yuvaları da pandeminin olumsuz etkilerini en fazla hisseden bölümlerimizin başındadır. Kapalı mağazalar, belirsizlik nedenine düşen tüketim heyetimi, artan girdi maliyetleri maalesef faaliyetlerimizi olumsuz etkilemiştir. Omurgamızı yeniledik ve yenilemeye devam ediyoruz. Umarım en kısa sürede Kartal Yuvası operasyonlarımızı hak ettiği yerlere taşımış olacağız." dedi.

"Gelirlerimiz, neredeyse yarı yarıya azalmış durumdadır"

Döviz kurunun gelirlerine çok büyük olumsuz etki gösterdiğini söyleyen Urgancılar "Gayet başarılı sponsorluk ve reklam faaliyetlerine rağmen pandemi ve artan kurların etkisiyle düzenli gelirlerimiz, UEFA gelirleri ve futbolcu transferleri hariç pandemi öncesinde nazaran Euro bazında neredeyse yarı yarıya azalmış durumdadır. Önümüzdeki sezondan itibaren finansal tablolardan da takip edebileceğiniz üzere bu alanda ciddi iyileştirmeler göreceğiz. Fırsat bu fırsat bu zor dönemde bizlere desteğini esirgemeyen tüm sponsorlarımıza teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Beşiktaş Kongre Üyesi Ali Sinanoğlu: "Sözlerim iyi anlaşılsın"

Kongre üyelerinden söz alan Ali Sinanoğlu ise  "Beşiktaş sadece Türkiye'de değil, dünyadaki sayılı sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Dolayısıyla Beşiktaş Vatan'dır, Beşiktaş Ana'dır, Beşiktaş Türkiye'dir. Sözlerim iyi anlaşılsın. Türkiye'de Trabzonspor camiasından demiyorum, lobisinden daha büyüktür. Yaşasın Beşiktaş kardeşliğimiz, yaşasın Beşiktaş kardeşliğimiz yaşasın Beşiktaş davamız." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş kongresinde kavga 10 dakika ara verildi

Beşiktaş Mali Genel ve İdari Genel Kurulu'na çıkan kavga nedeniyle 10 dakika ara verildi. Kongre üyesi Berk Tunga'nın konuşması sonrası başkan Ahmet Nur Çebi çok sinirlendi.  Tunga, "Önümüzdeki hafta yaklaşık 12 dava açacağız demiştiniz. Açıldı mı açılmadı mı bize bilgi verirseniz seviniriz. 85 gün oldu" dedi. Başkan Ahmet Nur Çebi çok sinirlendi. Çebi, "20 tane açıldı dedik evladım. Yapma! Bir şey söylemek için söyleme" deyip elini sert şekilde masaya vurdu ve salonu terk etti.

 

Çebi'nin yanına koşarak gelen yönetici Umut Şenol, Çebi'yi sakinleştirmeye çalıştı. Konuşmacı Tunga ise kürsüden indikten sonra arbede çıktı. Divan kurulu kongreye 10 dakika ara verirken emniyetten kavgaya müdahale edilmesini istedi.

 

Tunga'nın "Yönetim olarak mali bir tek projeniz taraftara el açmak oldu" sözleri de büyük tepki çekti. Bu sözlerden sonra bazı üyeler sert tepki gösterdi.

Birbirine küsenler, dışarıda barıştı

Yaşanan olaylar sonrası kongre kaldığı yerden devam ediyor. Kongre Divan Başkanlığı  "Maalesef bize yakışmayan tartışma ortamı oluşmuştu. O tartışmada birbirine küsenler, dışarıda barıştı. Beşiktaş'a yakışan da budur. O kişiler içeri girmeye başlamıştır." ifadeleriyle tekrardan olağan idari ve mali genel kurul toplantısını başlattı.

"Sayın başkanın hiçbir projesi yok"

Kongre üyelerinden Ender Altınışık ise Beşiktaş'ın yönetilmediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Başkanlık makamı şikayet değil çözüm makamıdır. Beşiktaş sahada lime lime doğranıyor. Ne başkanın ne de yönetim kurulunun ağzından tek kelime çıkmadı. Lig bitti, kupa verildi başkan Trabzon maçında kural hatası var dedi. Kadın futbol takımımızın emekleri hiçe sayarak, oy birliği ile Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarını çıkardılar. Mesut Urgancılar basket takımında 1.7 milyon transfer yapıldı dedi. Fener ve Galatasaray'a basketçi satarak övünmek ne kadar doğru? Emekçi arkadaşınız olarak çalıştığınız şirketi KAP raporlarına baktığınız halde bu kadar zarar ettirseniz sizi kapı önüne koymazlar mı? Sayın başkanın hiçbir projesi yok. Beşiktaş yönetilemiyor."

Ercüment Meriç Öztürk: "Beşiktaş'ın amacı ezeli rakiplerine oyuncu satmak değildir"

Ender Altınışık sonrası söz ala Ercüment Meriç Öztürk ise mali krizin çok derin olduğunu dile getirerek sert açıklamalarda bulundu. Öztürk "Aranızda sadece bir kongre üyesi olarak değil aynı zamanda Fuat beyin listesinde bir yönetim kurulu adayı olarak da sizlere seslenmenin gururunu yaşıyorum. Beşiktaş üyelerinin temel esasında 2 görevi var. 1.'si bu genel kurullara gelerek, oy kullanmak, 2.'si görev verilirse bu görevleri yerine getirmek. Umuyorum yarın çok daha büyük bir katılımla oylama gerçekleşir.Bizim mabedimiz Vodafone Park. Birçok dünya kulübü ve Fenerbahçe kendi stadında yapıyor. Bizim de Vodafone Park'ta yapmamız gerekirdi. Mesut bey bazı rakamları açıkladı. Ödediğimiz faiz 1 milyarı geçti. Plan ve projelerle bu faizi indirmek için ne yaptıklarını söylemedi. Bunları duymak isterdik. 2 büyük kulübe oyuncu sattık diye başkanımızın açıklaması vardı. Beşiktaş'ın amacı Türk sporuna sporcu yetiştirmektir. Ezeli rakiplerine oyuncu satmak değildir." dedi.

 

Borcumuzun yarısını bile ödeyemiyoruz

Beşiktaş camiasının doğru bilgilendirmediğini iddia eden Ercüment Meriç Öztürk "Şifreli bir ortamda genel kurul üyelerine bu rakamları ulaştırılmalıydı. Demokrasi sınavına son anda çalışıp geliyoruz. Euro ve dolar bazında borçlarımızın çok cüzi bir miktar olduğunu görüyorum. Dolayısıyla kurdaki artışın bizim borçlarımızı artmasıyla alakası yok. Her 100 liranın 64 lirasını faiz olarak ödüyoruz. Camiamızın doğru bilgilendirilmesi gerekiyor. Daha önce açıklanan mali raporlarda da maalesef 2016'da Beşiktaş tüm varlıklarını sattığında var olan borcunun yüzde 76'sını ödeyebiliyordu. 2020 sonu itibari ile bu oran yüzde 46. Borcumuzun yarısını bile ödeyemiyoruz. Mali kriz bu kadar derin." dedi.

"Biz transferlerimizi onore etmekle ünlü bir camiayız"

Oyuncularla yol ayrımına girildiğinde doğru yönetimi uygulamadıklarını iddia eden Öztürk "Daha önceki yönetimler zamanında 30 sayfa kadar dava vardı. Boyd, Ljajic gibi oyuncuların menajer davaları devam ediyor. Biz transferlerimizi onore etmekle ünlü bir camiayız ama aynı şeyi uğurlama yaparken yapamıyoruz. Spor hukuku... Doğru sözleşmeler yaparsak, Beşiktaş artık tazminat ödemek zorunda kalmaz. Her CAS'a gittiğimizde red alıyoruz. Ruiz, kendi isteği ile ayrılıyor ve 489 bin Euro sözleşmelerden doğan parasını cebine koyuyor. Sonra mahkemeye gidiyor ve 2.6 milyon Euro para alıyor. Biz 2,5 milyon Euro bonservis verdiğimiz oyuncuyu bonservis kazanamadan gönderiyoruz. Hukuk, sportif yönetim maalesef bu konularda sınıfta kaldık.Herhangi bir proje varsa elle tutulur, gözle görülür, bunları duymak istiyorum. Başkanımıza da soru olarak yöneltiyorum.Beşiktaş'ta da fikri hür, vicdanı hür herkesin bu bağlamda gereğini yerine getirmesini rica ediyorum." ifadelerini kullandı.

"İyi bir denetim olmadıkça, iyi bir yönetim olmayacağı aşikardır"

Beşiktaşlı Avukatlar Derneği ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü kongre üyesi Göze Nalbantoğlu ise kişilere bağlı olmaksızın şeffaf ve sürdürülebilir denetim mekanizmasının kurulması gerektiğinin altını çizdi.

 

Nalbantoğlu "Herkes tarafından bilindiği gibi spor kulüplerinin en büyük sorunları mali sorunlar. Spor yasasının genel gerekçesinde satırlarca 4 büyük kulübün içinde olduu mali çıkmazlar bahsedilmektedir. 4 büyük kulübün toplam borcu 17 milyara ulaşmıştır. Kulüplerin mali olarak bu duruma gelmesinin en büyük sebebi düzenli gelir olmadan ölçüsüz harcamalar yapılması. Yeni spor yasasında kulüpler için denk bütçe, borçlara sınırlama getirilmesi ve yöneticiler için adli para ve hapis cezaları öngörülmüştür.Kulübümüzün tüzüğü denetim kurullarına gerekli mekanizmayı sağlamıştır. Ancak buna rağmen kulüplerle beraber Beşiktaş'ın da doğru şekilde denetlenmemesi, devletin bakanlık eli ile denetlemesinin önünü açmıştır. Beşiktaş'ta da artık doğru bir denetim mekanizması kurulmadığı takdirde yönetimin özgürlüğü kısıtlanacaktır. İyi bir denetim olmadıkça, iyi bir yönetim olmayacağı aşikardır. Kişilere bağlı olmaksızın şeffaf ve sürdürülebilir denetim mekanizması kurulmalıdır." dedi.

Hakan Atalay: "Beşiktaş, devamlı borçlandırılarak devam edilemez"

 

Beşiktaş başkan adaylarından Fuat Çimen'in yönetim kurulu listesinde yer alan Hakan Atalay ise şu ifadeleri kullandı:

 

"Beşiktaş büyük mali krizlerle boğuşuyor. Kulübün kısa vadede iflas riski yüksek. Borca batırılmış Beşiktaş ile karşı karşıyayız. 31 Aralık 2021 itibariyle dönem zararımızın 688 milyon, kısa vadeli hükümlülüklerin 1.2 milyarı geçtiği, hükümlülüklerin 1.7 milyar olduğu yazıyor. Denetçi diyor ki dikkat edilmezse, kapanır bu işletme. Bu durum kulübümüzün uzun yıllardır kötü yönetildiğini, vaatlerle gelen yönetimlerin lafta kaldığını ortaya koyuyor. Beşiktaş devamlı borçlandırılarak devam edilemez. Mali disiplin şart. Hasılatımız 935 milyon TL satışların maliyeti 1 milyar. Hasılatımıza karşı ödediğimiz finansman tutarı 600 milyon TL. Yakın gelecekte bu borçların ödenmesi gerekecek. Mevcut yönetim becerebilse zaten yaparlardı. İdari başarı, sportif başarı ve mali disiplin birbirinden ayrı düşünülemez. İdari açıdan verimli, mali açıdan sürdürülebilir Beşiktaş'ı hepimiz istiyoruz.

 

 

2022 yılında genel kurul olacağını bile bile neden bir teknik direktörle 2 yıllık sözleşme imzalanıyor? Salt zararımız ve 1 yıl içinde gereken borcumuz yaklaşık 1,5 milyar TL. Toplam borç ise 4.9 milyar. Borcu biz yapmadık. Borcu yapanlar, hadi bana oy ver de biraz daha borç yapayım diyerek tekrar aday oldular. 2021 yılında personel avanslarına 34 milyon artış olmuş. Belki de kadroda göremediğimiz oyunculara maaş ödüyoruz. 19,5 milyon TL menajerlere borç gözüküyor. Bu menajerler kim? Futbolcu menajeri ve eski teknik direktör alacağından kaynaklı borçlarımız duruyor. Şirket aleyhine başlatılan 100 milyon Euro ve üzeri takiplerin hepsi futbolcu ve menajerlerin açtığı takipler. Farkında olsa kda olmasak da yaptığımız seçimlerin çok büyük sonuçları olur. İnanıyorum ki genel kurul en doğru kararı verecektir."

"Anıtkabir'e gidilmemesi birçok Beşiktaşlılar'ı çok üzmüştür"

Kongre üyelerinden Murat Ural ise "Altyapıda öyle bir düzen var ki... Bizi diğer takımlardan ayıran, özel kılan bazı özelliklerimiz vardır. Beşiktaş şampiyon olsun diye tutulmaz, bir değerler manzumesidir. Dürüstlüktür... Sayın başkanım Beşiktaş altyapısında yıllardan beri birkaç koç var bu koçlar Beşitkaş altyapısına çökmüşler. Son dönemde hak eden oyuncular yerine altyapıda veli olan kişilerin söylemesi ile 3-4 tane Fenerbahçe kongre üyesi velinin çocuklarına özel ders verip, para alıp, o çocukları orada oynatmak zorunluğunu hisseden, daha başarılı oyuncuları takıma almayan bir yapı vardı. Bu yapıya hiçbir yönetici bir şey yapamadı. Bir rapor hazırlayıp yöneticilere verdim ama dikkate alınmadı. Birkaç koç görevden alınmadı. Mesut Urgancılar dedi ya basketbolda güzel şeyler oluyor diye, aslında olmuyor..." ifadelerini kullandı.

 

Geçen sezon 3 kupa aldıktan sonra Ankara'da cumhurbaşkanının kabulüne çıkıp, Anıtkabir'e gidilmemesini de eleştiren Ural "Birileri Fenerbahçe cumhuriyeti diye pankart açarken, biz Atatürk'ün izindeyiz diye pankart açmış camiayız. Camiamızın geçen sezon 3 kupa aldıktan sonra Ankara'da cumhurbaşkanının kabulüne çıkıp, Anıtkabir'e gitmemesi, ben ve birçok Beşiktaşlılar'ı çok üzmüştür." ifadelerini kullandı.

 

Tamer Mert: "Çebi 10 kişiyi dışarıda bıraktı"

Söz alan kongre üyesi Tamer Mert ise "1.7 milyar zarar edeceğim diyen yönetimi ibra etmeyin. 2021'de 4 teknik direktöre maaş ödedi bu kulüp. Abdullah Avcı'ya da ödedik. Avcı'ya ödenen 20 milyon tazminat ödendi. Ya kendisi istifa etmiş adama tazminat ödendiği dünyanın neresinde görülmüş. TFF 14 yabancı kuralını ilan ettiği dönemde 18 yabancı alıp, Nevzat Demir'de koşturulan futbolculara 100 milyon Euro ödendi. Tuzlaspor'un taraftar tokenı var, bizde yok. 40 milyon dolar Fenerbahçe cebine koymuş. Fenerbahçe'nin platformuna giderdiniz, 40 milyon doları cebinize alsaydınız. Yöneticilerinize de hesap sorsaydınız. Bir tanesi istifa etti, diğeri duruyor hala. Çebi 10 kişiyi dışarıda bıraktı. Çebi ibra etmiyor. siz mi ibra edeceksiniz." ifadelerini kullandı.
 


Tamer Mert'in konuşması sırasında Ahmet Nur Çebi, Adnan Dalgakıran ve dinleyiciler müdahale etti. Kongre Divan Başkanlığı müdahale edenleri uyardı.

"Arkadaşlarım sırf bu Twitter çocukları yüzünden görev yapmak istemiyorlar"

Kongre üyeleri sonrası söz alan Beşiktaş Kulübü Başkanı Ahmet Nur Çebi, yapılan eleştirilere cevap verdi. Yönetim Kurulu üyelerini göstererek konuşmasına başlayan Çebi Bu gördüğünüz arkadaşlarımla aynen yola devam edeceğim. Sadece yerleri değişik olacak. Buradaki arkadaşlarım sırf bu Twitter çocukları yüzünden görev yapmak istemiyorlar! Bir de alkışlıyor arkadaş... Çok mutlu ya..." dedi.

"Sanki biz yapmışız gibi ibra etmeyin diyorlar"

Yapılan eleştirilerin sivrilmek için olduğunu söyleyen Çebi "Raporlarda yazanı doğru okumayı öğrenemedik. 4.9 milyar borç var diyorlar ama kasadaki 600 milyonu yok sayıyorlar. Şekerbank hisselerini yarın alıyoruz, borç ödendi. 1 milyar 822 milyon gelir var. Pandemi gibi bir dönem yaşadık, kimse buralara gelmedi. Çin'deki virüsü de ben mi getirdim! +1 milyar kendi dönemim yazar. 1 milyar 230 milyon bizden kaynaklanmayan borç. Bu borçlar eskiden geliyor. Sanki biz yapmışız gibi ibra etmeyin diyorlar. Sen etme kardeşim, sen edersen ben ibra olmayacağım! Bu arkadaş yıllar evvel geldi dedi ki nolur Beşiktaş'a başkan olun. Şimdi gelmiş, bana en ateşli muhalefet yapıyorsun. Sırf sivrilmek için yapıyorsun! Artık bundan sonra birlik beraberlik varsa, ben varım. Borcumuzun toplamı artışta 1 milyar 300 milyon TL. Bunları görün, atmayın, tutmayın!" dedi.

"Avcı bile bunun kadar itiraz etmedi"

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Abdullah Avcı'nın görev yaptığı dönemde yol ayrımıyla ilgili gelen eleştirilere de cevap veren Çebi, şu ifadeleri kullandı:

 

"Abdullah Avcı'dan bahsetti... 29 milyon lira ödenecekken 31 milyon TL ödenmiş. -2 milyon zarar etmişim. Avcı'nın üzerine getirdiğimiz hoca ile kazandığımız kupanın geliri 30 milyon Euro! Kadro dışı bırakılan futbolcular bizim dönemimizde alınmadı. Bunların nasıl alındığını siz de biliyorsunuz. Bunların karşılığı 60 milyon Euro. Bunların hesabını o gün soracaktınız, bugün değil! 1 milyar TL sebep olan sözleşmelere biz imza atmadık. Gelen hoca 2 sene evvel geldi. Senin cesaretin, yüreğin olacak, buraya gelip başkan olacaksın, o zaman imzayı alacaksın. Avcı bile bunun kadar itiraz etmedi. Avcı'ya nasıl yardımcı olalım dedi. Bana yardımcı olamazsın, benim enerjim bitti dedi. -2 milyon TL zarar yazacak diye koca camia o hocayı tutmaz. Başkanlık cesaret işidir! Bir tane altyapıdan hoca getirdik, adamı perişan ettiler sosyal medyadan. Adam geldi, başkanım ölmek üzereyim, yaşayamıyorum dedi. Ne diyecektim? Üzerine hoca getirmeyecek miydim? Gelen hoca da çok iyi. Seneye göreceksiniz, nasıl başarılı oluyor bu kulüp... 4 tane kupa aldık. Yakıştıramıyorlar bize. Ne futbolcular vardı tıkır tıkır ödenmediği için başarılı olamadı."

"20 tane dava açtık diyoruz"

Kendilerine yapılan haksızlıklara karşı 20 tane dava açtıklarını söyleyen Çebi  "Avrupa'da başarılı olamadık bunu kabul ediyoruz. Direkten dönen toplar... Mahkemeye veremezsiniz dediler. Ben Beşiktaş başkanıyım, Cumhuriyet Başsavcısı değilim. Gereken yerlere dosyaları verdik dedim. Dosyalar inceleniyor. Beşiktaş'la ilgili bu dosya, İçişleri Bakanlığı'nda müfettişlerimiz tarafından inceleniyor. Bu dosyayı ben çekmeceye atmadım. 20 tane dava açtık diyoruz. Az evvel sevgili kardeşim ne yaptınız diyor. O dinlemiyor ki onun niyeti başka! Ben sizin başkanınızım, bana el hareketini yapamazsın! Birisine yanlış yapılmışsa özür dileriz. Az evvel sevgili kardeşime bir yanlışlık yapıldı. Özür diliyorum. Ben Beşiktaş başkanıyım" dedi.

"2 yıldan beri ekiyoruz, biçiyoruz"

Maddi çözümün altyapıdan yetişen oyuncular olduğunu dile getiren Çebi "Giderleri azaltmanın tek yolu ana maliyet kaleminiz olan Futbol takımının giderlerini düşüreceksiniz. Tek yolu var, o da altyapıdan yetişen çocuklar. Hepsi çok iyi geliyor. Fırat Fidan'a bir kez daha çok teşekkür ediyorum. 2 yıldan beri ekiyoruz, biçiyoruz. Sözleşme imzalanmamış, imzalarlar. Zaten Beşiktaş'ı sevmeyip sözleşme imzalamayan çocuklar evine." dedi.

 

Kendisine güvenlerini isteyen başkan Ahmet Nur Çebi  "Token konusu Beşiktaş'ın çok daha iyi olanı yapması için sabırla beklediğim bir süreç. Mesut Urgancılar'ın bu işi yapmıyormuş gibi imaj yaratıldı. Buna imza atacak kişi Ahmet Nur Çebi'dir. Hiçbir Beşiktaş taraftarına zarar vermeyeceğim. Battığı iddia edilen token piyasasından madur olmuş arkadaşların parasıyla Beşiktaş'ın kasasını doldurmam. Ama yapacağız. Bana güvenin, güvenmek zorundasınız." dedi.

Çebi'den Fuat Çimen'e: "Onlara takılmayın"

Beşiktaş Başkan adaylarından Fuat Çimen'e yönelik de konuşan Çebi "Fuat bey sağ olun, var olun. Şeref verdiniz. Sizi kıskanan eski muhalefet var burada, onlara takılmayın. Bu arkadaşlarımızın bizden sonra seçilmeleri halde ben de onların yanlarında olacağım. Güveniyorsanız onlara oy verin, ben de yanlarında olacağım. Kasada 100 lira yoktu. Fuat Bey kazanırsanız Pazartesi sabahı geldiğinizde kasanızda 100 milyon TL var. Ama kazanamazsan sen de tokendan 135 milyon dolar getirecektin. Getir onu söz mü?" dedi.

"Benim Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir ile bir işim yok"

Fikret Orman'ın disiplin kuruluna gönderilmemesiyle ilgili eleştirilere de cevap veren Çebi "Az evvel Fikret Orman'ı disiplin kuruluna göndermediniz diye bir tabir vardı. Biz gönderdik. Gelen cevap... O zaman düzgün bir disiplin kurulu seçeceksiniz! Herkesin yasal haklarını kullanmasına bir duruşumuz var dedim. Zaten bu davada haklıysak bunu istinafa göndermemekle karşı tarafa koz veriyorsunuz. Herkes gider adliyenin kapılarında mücadelesini verir. Orada 500 milyon kazanılırsa kazanılır, kaybedilirse kaybedilir. Yargı Yargıtay'ın son üst kurulunda bitiyorsa kişilerin oraya kadar gitmesinden yanayım. Benim Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir ile bir işim yok. Ben hakemlerle ilgili mücadelemi verdim. Eksik olabilir veya yanlış olabilir. Ama onların bize zarar verebileceği hissine kapıldım. Ben tamamının gönderilmesini söylemiştim. Bütün kurullar değişsin. Eğer seneye bu hakemlerden biri burada olursa, o dediğinizin 10 katını yapacağım." dedi.

"Doğru stratejideyiz, doğru gidiyoruz"

Kampanyalarla Beşiktaş'a destek sağladıklarını ifade eden Çebi "Bırakmam Seni Kampanyası'nda el açtıysam da Beşiktaş taraftarına açtım. Bunda sorun yok ki. Zor dönemde o kampanyanın büyük desteği oldu. Bazı iş adamlarımız hiç ilgi göstermediler. Onlara tekrar sesleniyorum amatörlere destek versinler. Doğru stratejideyiz, doğru gidiyoruz. Bize güvenmenizi ve yanımızda olmanızı istiyorum." ifadelerini kullandı.

"Kupayı alıp, oraya gidememem eksikliğimdir"

Geçen sezon kupa sonrası Anıtkabir'in ziyaret edilmemesine de cevap veren Çebi  "Beşiktaş sensin." sloganı hoşuma gitti. Ama o sloganın bir sahibi var. Biliyorsun sen onu... Ona bir teşekkür etmelisin.Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün evladıyım. Kupayı alıp, oraya gidememem eksikliğimdir. Çok özür diliyorum. İlk seçildiğim gün, ilk gittiğim yer Atatürk'ün anıtıydı. O, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olmasa hiçbirimiz bu sandalyelerde oturamazdı. Benim 26 yönentim kurulu üyem var. Tüzükte yok ama... Onların hepsi benim yanımda. Bırakmadılar beni. Ama sosyal medyada yazılanlardan dolayı artık isimlerinin yer almasını istemiyorlar. Ben size söz veriyorum. Varsam, isteyen bana gelip bağırıp, çağırın. Ama sosyal medyadan yazmayın. Eşim çocuğum var benim, küfrediyorlar." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi ve yönetimi, idari ve mali yönden ibra edildi

Çebi'nin konuşması sonrası idari ve mali yönden ibra oylaması yapıldı. Sonuçlar ise şöyle;

  • Toplam hazirun sayısı: 1197
  • İdari yönden ibra etmeyen sayısı: 79
  • Mali açıdan ibra etmeyen: 59

Oy çokluğuyla ibra edilmiştir

Senin için hazırladığımız haberler