Beşiktaş'ta Önder Karaveli, Galatasaray yenilginin sebebini açıkladı

Orhan Gülek
14.03.2022 - 22:39 | Son Güncellenme: 14.03.2022 - 22:47

Süper Lig'in 29. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 2-1 mağlup olan Beşiktaş'ta teknik direktör Önder Karaveli, maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş'ta Önder Karaveli, Galatasaray yenilginin sebebini açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasının kapanış maçında Galatasaray, Beşiktaş’ı konuk etti. Dev mücadele Sarı-Kırmızılıların 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu'nun 22 ve 32. dakikada attığı gollerle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda Beşiktaş oyuna ortak olmak için gol pozisyonlarına girse de aradığı golü bir türlü bulamadı. Tam karşılaşma bu skorla sona erecek derken Rıdvan Yılmaz 85. dakikada Beşiktaş'ı umutlandıran golü kaydetti. Maçın son dakikalarında siyah-beyazlı ekip baskısını arttırsa da Galatasaray 2-1'lik skoru koruyarak karşılaşmayı galip tamamladı.

Karşılaşma sonrası Beşiktaş teknik direktörü Önder Karaveli, çok fazla top kayıplarından dert yanarak şu ifadeleri kullandı:

 

"Yeteri kadar gol pozisyonu üretemedik"

 

"Maçın ilk yarısında çok fazla top kaybetti. Topu koruyamadık ve savunmada hazırlıksız yakalandık. Rakipte golleri buldu. Daha başka goller de olabilirdi. İlk yarı bulduğumuz sadece kornerden tehlikeler var ama ikinci yarı için aynı fikirde değilim. Daha dengeli ve bölüm bölüm daha üstündük. Yeteri kadar gol pozisyonu üretemedik. Gol bulduk, başka goller de bulabilirdik, skoru dengeleyebilirdik."

"Galatasaray'ın baskısı, beklediğimizden daha uzun sürdü"

Karşılaşmayı kazanacak oyunu oynamadıklarını söyleyen Karaveli "Penaltı pozisyonuyla ilgili herkes yorumunu yapacaktır. Güven'le Kenan'ı oyundan çıkardık. Sadece Kenan Karaman üzerinden okumamak lazım. 3 haftalık oyuna bakın Kenan geçen haftada gol attı. Kenan isteklerimizi en iyi yerine getiren oyunculardan biri. Atiba hiç kaybetmediği kadar top kaybetti. Çok net bir şekilde ön tarafta topu tutamadık. Galatasaray'ın baskısı, beklediğimizden daha uzun sürdü. Gol ve goller, bu süreyi uzattı. Bugün oyunun geneline baktığımızda, oyunu kazandığımızı da söyleyemem." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler