Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay ayrılığı duyurdu: ''Çalışmayacağım''

Ali Bozkurt
11.11.2023 - 12:05 | Son Güncellenme: 13.11.2023 - 10:10

Süper Lig devi Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Rıza Çalımbay, imza töreninde açıklamalarda bulunuyor. Çalımbay, takım kadrosu hakkında da açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay ayrılığı duyurdu: ''Çalışmayacağım''

AJANSSPOR HABER

Burak Yılmaz'ın Beşiktaş'tan ayrılmasında sonra Rıza Çalımbay, takım başına geldi. Çalımbay, imza töreninde açıklamalarda bulundu. İşte tecrübeli teknik adamın açıklamaları ve detaylar...

''Takımın durumu pek iç açıcı değil''

Beşiktaş'ta nerede sorun varsa ona odaklayacaklarını söyleyen Çalımbay, ''Futbol hayatım Beşiktaş'ta başladı Beşiktaş'ta bitti. Buraya ilk başladığımda, başkan beni çağırdı. "Beşiktaş'ta çalışır mısın?" dedi o dönemde sayın başkan Yıldırım Demirören. Rizespor'la anlaştılar ve geldim. Takımın durumu pek iç açıcı değil. Bütün amacımız bunu çok iyi analiz edip nerede ne kriz var onu bulmamız gerekiyor. Dün takımla anlaştım. Bugün hafif bir antrenman yapacağız. Sonra maça çıkacağız. Bu büyük bir dezavantaj. Ama oyuncularla konuştuk. İnşallah bu krizi en iyi şekilde atlatacağız.'' dedi.

''Buraya geldiğim için mutluyum''

Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Çalımbay, ''Ben her zaman basına her türlü açığım. Kulübün ona göre bir tasarrufu olursa ayrı bir mesele. Arkadaşımın sorup da cevap vermeme gibi bir durumum olmaz. Şu bir gerçek. Buraya geldiğim için mutluyum. Çağırdılar geldim. 'Yapabilir miyiz' dediler, 'Yaparız' dedim. Düşünerek değil, isteyerek geldim.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Hakan Çalhanoğlu, Serie A tarihine geçti!
Habere Git

''Taşın altına elimizi koyacağız. Başkana söyledim''

"Ateşten gömleği tereddütsüz kabul ettiniz, duygularınız nedir?" sorusuna cevap veren Çalımbay, ''Her şeyden önce merak ettiğiniz şey zaman. Nereye kadar giderse. Bizim için zor bir başlangıç. Hakikaten sıkıntılı bir durum. Taşın altına elimizi koyacağız. Başkana söyledim. Bana bir görev verildikten sonra yok demem mümkün değil. Sözümün arkasındayım. 2 veya 3 maç olur. Ne olursa olsun çağırıldığım an ve görev verildiğinde seve seve yaparım. Buraya geldiğim için çok mutluyum. İşimin de zor olduğunu biliyorum. Keşke daha önce gelseydim. Ama zaman bu zaman. Bunu çok iyi bir şeilde atlatacağıma takım ve ekip olarak inanıyorum.'' dedi.

''Öncelikle taraftarı kazanmamız gerekiyor''

Taraftarın kırgın olduğunu ve destekleri gerektiğini söyleyen Çalımbay, ''En önemli şeyimiz taraftar. Üzgün, sinirli, kırgın. İstediği sonuçlar elde edilmiyor. Bence öncelikle taraftarı kazanmamız gerekiyor. Bana göre, taraftar 12. adam derler; bana göre birinci adam. Onların desteği olmazsa bu kaostan çıkmamız mümkün değil. Onların desteği olursa, bu işi çok iyi bir şekilde başarırız. Ters bir şey olursa o zaman sıkıntı yaşarız. Taraftara inanıyorum. Bize çok iyi destek verirler. Futbolculuk hayatımda da en büyük desteğimiz taraftardı. En önemli şey bizim için taraftar.'' dedi.

''Bambaşka bir şekilde mutlaka döneceğiz''

Beşiktaş'ta 20'ye yakın kupa kazandınız. Tekrar yuvaya dönmeniz önemli. Beşiktaş tarihinin kaptanı olarak görevdesiniz. Daha önce oynadığınız dönemdeki hırsı bugünkü oyuncularda görüyor musunuz? sorusuna cevap veren Çalımbay, şunları söyledi: 


''Geldiğimde ve başkanla konuştuktan sonra arkadaşlarla toplantı yaptık. Bu oyuncular ve bu takımın oyunu bu değil. Oyuncuların kapasitesi bu değil. Mutlaka sıkıntıları var. Onu aşmak için de zaman gerekiyor. Biraz sıkıntılı. Benim için en önemli şey bu maçı geçmek. Ondan sonra ara var. Kampa gideceğiz. Ondan sonra bambaşka bir şekilde mutlaka döneceğiz. Elimden gelen her şeyi yapacağız. Arkadaşların sıkıntılarını çözeceğiz. Bazılarının sıkıntısını biliyorum. Kesinlikle kafamızdaki sorunları çözüm buraya döneceğiz. Futbolda her şeyi gördüm. Başarıyı, başarısızlığı, çok krizli takımlar agittim. Bir sürü şeyler yaptım. Bunların hepsinde önce krizi çözüyorduk. Buradaki zaman az. Bir buçuk gün bile yok. Onu bile en iyi şekilde çözmek gerekir. Bugün çok erken geldim. Sakat oyuncu çok. Ama ne olursa olsun gerekirse altyapıdan arkadaşlar var. Onları alabiliriz. Kesinlikle az sakat olan oyuncuyu bile oynatmayacağım. Sağlam oyuncularla başlayacağız. Bence önümüz açılacak. En kritik maç Başakşehir maçı.''

İlgini Çekebilir
"Tadic sanki halı sahada top oynuyor, Dzeko iyice düşüş içinde"
Habere Git

''Beşiktaş efsaneleri neden daha oturmuş dönemlerde gelmiyor?''

Beşiktaş efsaneleri neden daha oturmuş dönemlerde gelmiyor? ''Olası başkan adaylarıyla görüştünüz mü? sorusuna cevap veren Rıza Çalımbay, Her şeyden önce biz de sezon başı takımı alalım. Takımı tanıyalım, transferleri yapalım. En güzel şekilde gidelim. Ancak şu anda bizi çağırdılar. İhtiyaçları olduğunu söylediler. Ben de çağırdıklarında hiç bir zaman 'yok' demem. Ben Beşiktaş'a minnet borçluyum. Ne kazandıysak, Beşiktaş'ın sayesinde oldu. O bize verdi; şimdi bizim ona vermemiz lazım. Bütün gayreti göstereceğiz.'' dedi.

''Adaylar da beni aradı''

Başkan adaylarından telefon aldığını söyleyen Çalımbay, ''Bir kongre var. Beşiktaş kulübünde kongre de olsa, antrenör de gitse, başkan da gitse kalanlarla bu takım yine şampiyonluğa oynamak zorunda. Adaylar geldikten sonra beni aradılar. Hepsi çok değerli insanlar. Beni aradılar X'ten yazdılar. Ben zamanı düşünmüyorum. Tek düşündüğüm şey Başakşehir maçı. Bana zaman verildiğinde çok iyi şeyler yapacağıma inanıyorum. Bu takımın oyunu bu değil. Geçen sene 15 maçta çok iyi şeyler yaptılar. Yine sağlam gidersek buradan çok iyi bir şekilde çıkabiliriz.'' dedi.

''O Rıza ile bu Rıza arasında bayağı bir fark var''

Beşiktaşlı kimliğiniz var bir yandan da kariyerli bir hoca olarak buradasınız. Daha önce Beşiktaş'ı çalıştırdığınız. Birinci dönemle bu dönemde nasıl farklar göreceksiniz? sorusuna cevap veren Çalımbay, ''Ne kadar çok takım çalıştırırsanız o kadar çok tecrübeli olursunuz. İlk geldiğimde de zorlu bir süreçte gözümü kırpmadan aldım. O sene sadece Galatasaray'a yenildik, ikinci dönemi liderlik bitirdik. O Rıza ile bu Rıza arasında bayağı bir fark var. O zaman da çok güzel şeyler yaptım. Bu sene bir anda geldim. Belli birsüreç olsa her şey daha başka olur. Bu süreçte herkes farklı düşünebilir. 3-4 maç sonra gidecek diye düşünen olabilir. Öz be öz Beşiktaşlıyım. Ben hiçbir zaman çağrıldığımda gelmemezlik yapmam. '' dedi.

İlgini Çekebilir
Türk iş insanı Rumen kulübüne talip oldu! Görüşmeler başladı...
Habere Git

''Beşiktaşlı oyuncuları yüzeyesel olarak seyrediyoruz''

Beşiktaş rakip kaleye şut çekmiyor. Geçen sene 15 maçlık serisi var. Sizce Beşiktaş'ın en etkisiz tarafı neresi? sorusuna cevap veren Çalımbay, ''Beşiktaşlı oyuncuları yüzeyesel olarak seyrediyoruz. Ama oyuncuları net tanımıyoruz. İçlerine girmemiz lazım. Bu bir haftamızı alır. Genç arkadaşlarımız var. Onları tanıyacağız. Onları da kullanmamız gerekiyor. Nereye transfer yapalım derseniz zor yanıt veririz. Gördüğüm Beşiktaş'ta alınan oyuncuların hepsi iyi oyuncular. Hepsinin kariyeri süper. Bana göre kesinlikle hazır değillerdi. Kendilerini tam gösteremedi. Bakhtiyar Milli Takım'da iyi oynuyor. Ama sol bek değil. Mecburen orada oynuyor. Herkesi yerinde oynatmaya çalışacağız. Alınan oyuncular hazır gelselerdi bambaşka olurdu.'' dedi.

''Keşke beni daha önce çağırsalardı''

Şenol Güneş sonrası Beşiktaş 6 maçlık süreçte 4 maçını kaybetti. "Daha önce gelseydim' diyor musunuz? sorusunu yanıtlayan Rıza Çalımbay, ''Şu anda bile keşke diyorum. Keşke beni daha önce çağırsalardı. Takımı tanırdık, zaman kaybı olmazdı. Sivasspor'da çok güzel şeyler yaptık. O zamanı değerlendirseydik Avrupa'daki gruptan çıkabilirdik. Giden gitti. Önümüze bakmamız lazım. Transfer yapma şansımız yok şu anda. Çok iyi bir şekilde kaynaşıp başlamamız lazım.'' dedi.

"Bundan sonra artık başka türlü yapacağız, Bunları düzelteceğiz"

Takımdaki oyuncularda mental çöküş var. Bunu düzeltebilecek ne gibi adımlarınız olacak? sorusuna cevap veren Çalımbay, ''Takımda dostluk yok, aile ortamı yok deniliyor... Futbolculuktan yetişmiş bir antrenör olarak ben karşımdaki oyuncunun ne istediğini çok iyi biliyorum. Biz de öyle bir şeyler yaşadık. Rosenborg'la bir maçımız vardı. Dışarıda 3-0 yenildik. Burada 3-1 yendik.Modunuz düşebiliyor. Buradaki tek şey lider oyuncuların ortaya çıkması. Onların ve teknik direktörün takımı koruması gerekiyor. Arkadaşlarımı gördüğümde hepsinde bir kırgınlık var, mental yorgunluk ve karamsarlık var. Kendilerine "Bundan sonra artık başka türlü yapacağız, Bunları düzelteceğiz" dedik. Zaman çok önemli. Aboubakar'ı gördüm, 'Hazır mısın?' dedim. Yok dedi. Sakat ve bayağı sıkıntılı. Bu maçtan sonra milli ara var. O maçtan tonra takımı Antalya'ya götürüp, sorunları orada bırakacağız. Antalya'ya daha önce gittim. İki puanı vardı. Bizim şu andaki kadromuz daha iyi. Kendilerinde olanları versinler yeter. Çok iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum. Ama bu zamanla oluyor. Birbirleriyle iç içe olamamışlardır. Hepsini yapabiliriz. Ama oyuncuların da istemesi gerekiyor.''

İlgini Çekebilir
FLAŞ | Menajer VAR odasını bastı!
Habere Git

''Sakat ve cezalılarımız var''

Daha önce Beşiktaş'ta yarım kalan bir hikayem var demiştiniz. İlk düzeltmeniz ve dokunmanız gereken bu takımda nedir? sorusuna cevap Çalımbay, ''Taraftarı kazanmamız gerekiyor. Başakşehir maçını sadece taraftar için kazanmamız gerekiyor. Taraftar gerçekten üzüldü. Taraftara ne lazım. Galibiyet lazım. Oynayacağımız ilk maçta herkesin her şeyini ortaya koyması lazım. Sakat ve cezalılarımız var. Ama kazanmak için her şeyi yapacağız.'' dedi.

''Beşiktaş'ın hedefi bitmez''

'Beşiktaş'ın hedefi her zaman şampiyonluktur' demiştiniz. Avrupa'ya havlu atan bir Beşiktaş var. Neyi yapacaksınız? sorusunu yanıtlayan Çalımbay, ''Beşiktaş'ın en büyük ihtiyacı galibiyet ve bir seri yakalamak. Bu şimdi de sonra da olabilir. Sıkıntıları gidermek şimdi hemen mümkün değil. Seri yakalarsak yukarıdakileri yakalarız. Beşiktaş'ın hedefi bitmez. Bitti diye bir şey yok. 3-4 galibiyet alırsanız iyi bir yere gelirsiniz. Ekibime, futbolcu arkadaşlarıma güveniyorum. Futbolcuların çok iyi oyuncular oludğuna inanıyorum. Bu oyuncular futbollarının üstüne daha fazlasını koyabilirler.'' dedi.

Beşiktaş'ta altyapıdan gelen oyunculara daha fazla şans verecek misiniz?

''Buranın altyapısından yetiştim. Altyapıdan çıkanlara zaafım vardır. Mehmet Ekşi hocamızla toplantı yaptım. "Üç oyuncu var" dedi. Onları Antalya'daki kampa götüreceğim. Onları deneyeceğim. Ben Sivas'tayken Hakan'ı göndereceklerdi. Ben kampa götürdüm. Çok iyi oynadı. Oradan Fenerbahçe'ye geldi, kaptanlığa kadar yükseldi. Altyapıdaki oyuncularla diyaloğumuz çok çok iyi. Benim beş yıllık planlarım var. Onları da en iyi şekilde yapabiliriz.''

İlgini Çekebilir
Torreira'dan Devrim Özkan paylaşımı: "Sen benim en iyi yerimsin"
Habere Git

''Her oyunu oynamak elinizdeki oyunculara bağlı''

Oynacağı sistem hakkında da bilgi veren Çalımbay, ''Hiç bir oyuncuyla bir şey konuşmadım. Bu maç bittikten sonra hepsiyle konuşacağız.  4-1-4-1 pek oynamadım. Biraz daha değişik oynuyorum. Her oyunu oynamak elinizdeki oyunculara bağlı. Oyuncuları gördükten sonra da yeni yeni oyun şekilleri değiştirebiliriz. Bakhtiyar bana göre sol bek değil. Mecburiyetten oynayan bir oyuncu. Elimizdeki oyuncuların durumuna göre sistemleri değiştirebiliriz.'' dedi.

Yardımcılarla yollar ayrıldı

Hari Vukas ve Toni Modric ile devam edecek misiniz? sorusunu yanıtlayan Çalımbay, Kendi ekibimiz var. Kendi ekibimizle devam edeceğiz. Bugüne kadar onlarla başarılar yakaladık güzel şeyler yaptık. Kendi ekibimizle devam edeceğiz.'' dedi.

Avrupa serüveni hakkında konuşan Çalımbay, ''Geçen sezon Beşiktaş 15 maç namağlup gitti. Geçen sezon Sivasspor'la da ben namağlup gittik. Devre arasında fazla değil eksik yerlere bir iki oyuncu alırsan yukarıdakileri yakalayıp Avrupa'ya gidebilirsin. Beşiktaş'ın her zaman yukarıya oynaması gerekiyor.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş, Zaynutdinov’da kırık tespit edildiğini duyurdu!
Habere Git

Rıza Çalımbay, Burak Yılmaz ile görüştü mü?

Burak Yılmaz'ın tecrübe kazanması gerektiğini söyleyen Çalımbay, ''Burak benim sevdiğim bir insan. Eskişehir'de ve Trabzon'da çalıştık. Trabzon'a sıkıntılı bir dönemde gittim. Olağanüstü oynadı. Burak ile yüz yüze ve telefonla görüşmedik. Onu biliyorum. Görüşmedik. O da yeni geldi, Burak'taki tek şey; erken başladı. Çok hırslı birisi. Ama antrenörlükte belli bir yere gelmeniz gerekiyor. Bir ekibiniz olması gerekiyor. Futbolu bırakıp ekibi iyi kurmanız gerekiyor. Ben anatomiyi bilmeyebilirim ama yanındaki bilir. Futbolu bitirdikten sonra gidip staj görürseniz avantaj sağlarsınız. Ben bitirdim Ümit Milli Takım'da iki yıl çalıştım. Daha sonra Mustafa Denizli ile A Takım'da çalıştım. Mustafa hocam Fenerbahçe'ye gitti. Ben İngiltere'ye gitti. Orada antrenmanlara çıktım. Türkiye'ye geldiğimde Serdar Bilgili başkan "Daum'u alıyoruz seni yardımcı istiyoruz" dedi. "Ben altı ay gelirim sonra tek başına çalışacağım" dedim. Öyle devam ettim. Burak'ın da tecrübe kazanması gerekiyor.'' dedi.

''Galatasaray'ın avantajı var''

Altyapıda oynayan genç oyuncuları davet edeceğine değinen Çalımbay, ''Bundan sonrasına karışayım. İdeal 11 yapmam gerekiyor. Galatasaray'ın avantajlarından bir tanesi geçen sezondan kalan futbolcu arkadaşlar çok. Bu avantaj. Altyapıdan arkadaşlara şans vereceğiz. Altyapıdan A Takıma bizi çağırdıklarında havalara uçuyorduk. İnşallah onlardan çağıracağız ve faydalı olacaklar.'' dedi.

''Bizim oyuncularımız iyi kariyerli oyuncular''

Her taraftan oyuncu izlediklerini ve transfer şansı olursa 2 isim alacağını söyleyen Çalımbay, ''Antrenörlük hayatımda fazla çalışmadığım zaman olmadı. Kısa sürelerde çalışmadım. Ama ekibim yurtiçi yurtdışı maç seyrediyoruz. Her taraftan oyuncu seyrettiriyoruz. Hazır oyuncularımız var. Transfer yapma şansımız olursa bir iki oyuncu alabiliriz. Bizim oyuncularımız iyi kariyerli oyuncular. Ama kapasitelerine çıkmaları lazım.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Oosterwolde, Belhanda ile yaşadığı pozisyonu anlattı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler