Beşiktaş'ın teknik direktör arayışında rota değişti! Mircea Lucescu...!

06.01.2024 - 02:28 | Son Güncellenme: 06.01.2024 - 02:38

Son olarak Dinamo Kiev'i çalıştıran Rumen teknik direktör Mircea Lucescu, Beşiktaş'ın yeni teknik direktör adayları listesine girdi. İşte tüm detaylar.

Beşiktaş'ın teknik direktör arayışında rota değişti! Mircea Lucescu...!

AJANSSPOR-HABER

78 yaşındaki Rumen çalıştırıcı Mircea Lucescu, A Spor'da yer alan habere göre Beşiktaş'ın teknik direktör aday listesine girdi. Lucescu son olarak Ukrayna takımı Dinamo Kiev'i çalıştırdı. 3 Kasım 2023'te Kiev'den ayrılan ünlü teknik direktör, o tarihten bugüne hiçbir takımla anlaşmadı. Geçtiğimiz günlerde dış basına konuşan Mircea Lucescu, "Tercihim sezon başında, Haziran ayında bir kulüple anlaşmak. Sezon ortasında göreve gelmeye pek sıcak bakmıyorum" açıklamasını yaptı.

Galatasaray ile UEFA Süper Kupası'nı kazandı

78 yaşındaki Lucescu, teknik direktörlük kariyerinde Türkiye'de iki takım çalıştırdı. 2000-2001 sezonunda Galatasaray'ı çalıştıran tecrübeli teknik direktör, sarı-kırmızılarla 106 maça çıktı ve 2.01 puan ortalaması yakaladı. İlk sezonunda UEFA Kupası'nı kazanan Galatasaray'ın başında Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olan Real Madrid'i 2-1 yenerek UEFA Süper Kupa'yı kazanan Lucescu, bir sonraki sezon Galatasaray ile ligde şampiyon oldu. 

İlgini Çekebilir
beIN Trio, Beşiktaş-Kasımpaşa maçını değerlendirdi: Penaltı kararı...
Habere Git

Beşiktaş'ı 100. yılında şampiyon yapmıştı

Galatasaray'dan ayrıldıktan 1 gün sonra Beşiktaş'ın başına geçen ünlü çalıştırıcı, siyah-beyazlılarla 89 maça çıktı ve 2.00 puan ortalaması ile Beşiktaş'taki ilk teknik direktörlük kariyerini noktaladı. Lucescu, Beşiktaş ile 2002-2003 sezonunda ligde şampiyon olmayı başardı.

A Milli Takımı çalıştırdı

4 Ağustos 2017 tarihinde A Milli Takımın teknik direktörlüğüne getirilen Mircea Lucescu, Milli takımın başında 17 maça çıktı. 17 maçta 4 galibiyet alan Lucescu, 6 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 1.06'lık maç başı puan ortalaması yakaladı. 

Shaktar Donetsk ile Avrupa şampiyonu oldu

Teknik Direktörlük kariyerinde 14 farklı takımın başına geçen ünlü teknik adam, toplamda 37 kupa kazanmayı başardı. Lucescu, Shakhtar Donetsk ile 22 kupa kazandı. 12 yıl boyunca Ukrayna ekibinin başında olan Lucescu, 2008-2009 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Werder Bremen ile Fenerbahçe'nin Stadyumu'nda oynadıkları maçı kazanarak kupayı müzelerine götüren taraf oldu. Shakhtar Donetsk, o maçta Werder Bremen'i 2-1 mağlup etti. 

İlgini Çekebilir
Kasımpaşa, Nuno da Costa'nın hat-trick'iyle Beşiktaş'ı devirdi
Habere Git

Kupa koleksiyoneri

Mircea Lucescu, teknik direktörlük kariyerinde toplamda 37 kupa kazandı. 22 kupayı Shakhtar Donetsk ile alan Lucescu, Dinamo Kiev ile 3, Dinamo 1948 ile 3, Rapid 1923 ile 3, Galatasaray, Beşiktaş, Corvinul Hunedoara, Brescia ve Zenit ile birer kupa kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler