Sörloth İle Anlaşan Beşiktaş, Tiago Çukur İçin Harekete Geçti | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
05.06.2022 - 10:49 | Son Güncellenme: 05.06.2022 - 11:09

Transfer haberler... RB Leipzig'te forma giyen Alexander Sörloth ile anlaşmaya varan Beşiktaş, Watford'da oynayan Tiago Çukur için ise harekete geçti.

Sörloth İle Anlaşan Beşiktaş, Tiago Çukur İçin Harekete Geçti | Transfer Haberleri

2021-22 futbol sezonunda istediği performansı sergileyemeyen ve ligi 6. sırada bitiren Beşiktaş, Norveçli golcü Alexander Sörloth transferini bitirmek üzere. Siyah-beyazlı takım, A Milli Takım'a çağrılan Tiago Çukur İçin de harekete geçti. İşte detaylar.

Fanatik'te yer alan habere göre; Chelsea'den kiralanan Michy Batshuayi ile yollarını ayıran, Larin ile mukavele uzatma konusunda sorun yaşayan Beşiktaş , 2022-2023 sezonu öncesinde 2 forvet transferini gündemine almıştı.

Kartal, Sörloth için düğmeye bastı

Siyah-Beyazlılar'ın ilk tercihi ise 2019-2020 sezonunda Trabzonspor forması giyen ve Süper Lig 'de 34 maçta 24 gol, toplamda da 49 karşılaşmada 33 gol atan Norveçli Aleksander Sörloth olmuştu. 7 milyon Euro ve sonraki satıştan yüzde 20 pay karşılığında yıldız ismi kadrosuna katmak isteyen yönetim, oyuncunun bonservisini elinde bulunduran RB Leipzig Kulübü'nden 11 milyon Euro cevabını alınca transferi askıya almıştı. Ancak Sörloth'un sportif direktör Ceyhun Kazancı ile yaptığı görüşmenin ardından Kartal Norveçli golcü için yeniden düğmeye basmıştı. 

Kartal 8 verdi, 10 istediler

Kazancı'ya "Artık kiralık gitmek istemiyorum. Bonservisimi alın, sorun çıkarmam" diyen Norveçli golcünün istediği yıllık ücret konusunda indirime gittiği bildirildi. Daha önce 3.5 milyon Euro talep eden 26 yaşındaki forveti Siyah-Beyazlılar'ın yıllık 3 milyon Euro garanti ücrete ikna ettiği bildirildi. Oyuncuyla anlaşmaya varan Beşiktaş, şimdi gözünü Sörloth'un bonservisini elinde bulunduran RB Leipzig'e çevirdi. Pazarlıklarda kapıyı 13 milyon Euro'dan açan, ardından 11 milyon Euro'ya inen ve son olarak da bonservis rakamını 10 milyon Euro'ya çeken Alman ekibi ile Beşiktaş'ın önerisi arasında 2 milyon Euro fark kaldı. 

Siyah-Beyazlılar karşılıklı jestlerle orta noktada buluşup Sörloth transferini bitirmek için girişimlerini sürdürüyor. Siyah-Beyazlılar bir an önce bu transfere nokta koyup, alternatif forvet, orta saha ve stoper takviyeleri konusunda da hamlelerini bir an önce gerçekleştirmek istiyor. 

Ekonomik şartlar zorlanıyor!

Beşiktaş'ta bir başka hedef Tiago Çukur

Haber 7 sitesinde yer alan habere göre; Beşiktaş'ın İngiltere'nin Watford takımında forma giyen Milli golcü için girişimlere başladığı iddia edildi. Takıma tecrübeli bir forvet transfer etmek isteyen Siyah-beyazlıların Tiago Çukur'u 2. forvet olarak düşündüğü belirtildi. 

Tiago Çukur tamam, Watford ile pazarlıklar sürüyor

Beşiktaş'ın genç golcüyle prensipte anlaştığı kaydedilirken takımı Watford'la pazarlıkların sürdüğü aktarıldı. Siyah-beyazlıların Milli oyuncu için 500 bin Euro teklif ettiği, Watford'un ise 1 milyon Euro istediği iddia edildi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ikinci bomba! Stoperin ardından golcü de tamam...
Habere Git

26 maçta 1 gol attı

Öte yandan kulübüyle 1 yıl daha sözleşmesi bulunan 19 yaşındaki Tiago Çukur, geçen sezon kiralık olarak forma giydiği İngiltere 1. Lig ekiplerinden Doncaster Rover formasıyla 26 maçta 1 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler