Beşiktaş'ta Valerien Ismael Transfer Listesini Böyle Oluşturdu! İlk Şart...

İsa Kethüda
13.04.2022 - 14:26 | Son Güncellenme: 13.04.2022 - 14:56

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı'nın dünkü transfer açıklamasından sonra Valerien Ismael'in düşünceleri ortaya çıktı.

Beşiktaş'ta Valerien Ismael Transfer Listesini Böyle Oluşturdu! İlk Şart...

Kartal YİĞİT-AJANSSPOR

Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı'nın dünkü basın toplantısında alınacak oyuncuların genç ve yıldız adayı olacağını söylemesinin ardından teknik direktör Valerian ismael'in bu konudaki düşünceleri de ortaya çıktı. 

Valerien Ismael'in istediği tipteki oyuncu profili

Fransız hocanın başkan Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşmede yeni sezonun transferlerinde en belirgin özellik olarak oyuncunun koşu mesafeleri ve fiziksel özelliklerinin üst düzey olmasına önem vereceğini söylediği belirtildi. 

"Koşu mesafeleri en iyi oyuncuları bulacağız"

İsmael’in, “Benim için isim değil sahadaki mücadelesi önemli. Fiziki olarak en iyisini yapan bir takım yaratmak istiyorum. Bu nedenle transferde de diri koşu mesafeleri en iyi oyuncuları bulacağız. 

Tabii ki oynadığı liglere göre değişkenlik gösterdiği için koşu rakamları farklı olabilir" dediği öğrenildi.

Ceyhun Kazancı basın toplantısı düzenledi

Bilindiği üzere, Beşiktaş Futbol A.Ş. Genel Müdürü ve Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı dün düzenlediği basın toplantısında transfer sürecinden tut, birçok oyuncu hakkında açıklamalarda bulunmuştu.

Kazancı, "İlk transferimiz Gedson Fernndes. Hem genç hem de kulübümüze uygun bir isim. Bu oyuncuyu gelecekte iyi fiyata satabileceğimizi düşünebiliyoruz. Ayrıca Beşiktaş’ın kendi yıldızlarını kendisinin de üretmesi lazım. Papatya falı açamazsınız tabii ki bununla ilgili ama taraftarlarımız müsterih olsun. Sezon başından bu yana yoğun bir hazırlık yapılıyor. Yaz aylarına en doğru şekilde girebilmek için bütün çalışmalar tamamlanmış olacak. Bize maddi anlamda büyük bir külfet oluşturmayacak oyuncuların listesini çıkarmıştık ve hocamızla da bununla ilgili toplantılar yapıyoruz. Saha içindeki uyum her şeyden önemli. Belki taraftarlar oyuncuların isimlerini ilk duyduklarında belki heyecanlanmayacak ama saha performanslarıyla bu iş değişecek” dedi.

“6-7 oyuncu alabiliriz”

Takımda kadro dışı kalan isimler de dahil olmak üzere 14 oyuncunun sözleşmesinin biteceğini söyleyen Kazancı, “Antrenman yapmayanları da düşününce dahi hatırı kadroda sayılır sayıda oyuncumuz var. Sözleşme konusunda adı geçen oyuncularla ilgili tabii ki görüşmeler vardı ancak şu anda hocamızın bu oyuncularla ilgili raporunu bekliyoruz. Bu çerçevede bugüne kadar götürdüğümüz görüşmeleri ya sonlandıracağız ya da bir üst boyuta taşıyacağız. Umarım kendisinin olumlu rapor verdiği isimlerle maddi konuda anlaşırız ama bu oyuncularla ilgili bir iki haftaya net bir durum oluşacaktır. Yeni transferlerin yetişmesi konusunda bir çalışmamız var. Avrupa’da Türk takımlarının en çok yaşadığı problemlerden birisi bu. Takım inisiyatifi değişmeyen takımlar karşısında bu zorluklar yaşanıyor. Bizim hedefimiz tabii ki Avrupa’da olmak. Zaman zaman ‘Avrupa’da mücadele eden takımların ligdeki performansını aşağıya çektiği’ yönünde yorumlar görüyoruz ama buna katılmıyoruz. Beşiktaş’ın yeri her zaman Avrupa’dır. Şu anda görünen 25 Haziran’da ilk antrenmanı yapmayı planlıyoruz. Amacımız yurt dışı kampına değil, ilk antrenmana yeni transferleri yetiştirmek. 14 oyuncunun sözleşmesi bitecek ama aynı sayıda oyuncu almayabiliriz. 6-7 oyuncu alabiliriz. Ama tabii ki fırsat transferleri de çıkabilir karşımıza. Bizim çalışmalarımız yaz olmadan takımın iskeletini belirlemek” cümlelerine yer verdi.

"Atiba bizim simge oyuncumuz"

Sözleşmesi bitecek olan oyunculardan Atiba Hutchinson hakkında ise Kazancı, “Atiba bizim simge oyuncularımızdan birisi, kaptanımız. Artık aileden birisi. Gelecek sezonla ilgili daha detaylı konuşmadık. Sözleşmesi bitecek oyuncular arasında Atiba da var. Tabii ki Dünya Kupası’nda oynamak isteyecek ve kendisi bizim için son derece önemli bir oyuncu ve taraftarların gönlünde taht kurmuş bir isim. Önümüzdeki sezon sahada 4 yerli oyuncu olacak ama bunun değişme ihtimali de var. Bunun olabildiğince hızlı olması çok önemli. Çünkü yapılan oyuncu değişikliklerinde dahi bu durum çok daha farklı noktaya getirebiliyor bu işi. Bir iki hafta içinde hocanın raporu doğrultusunda görüşmeleri yapacağız. Teknik ekipte olup olmayacağıyla ilgili herhangi bir görüşme yapmadık" değerlendirmesinde bulundu.

“Ersin ve Rıdvan’a teklifler gelecektir”

Beşiktaş’ın altyapıdan yetişen isimleri olan Ersin Destanoğlu ve Rıdvan Yılmaz'ın transfer durumlarına da açıktık getiren Kazancı, “Ersin ve Rıdvan çok değerli 2 oyuncu. Avrupa takımlarından gelenler ve izleyenler oldu. Benimle kontağa geçenler de oldu ve resmi teklifler gelecektir ikisi için de. Hayali olan oyuncuların önünü açmak bizim boynumuzun borcu. Oyuncular burada oynayacaklar ve zamanı geldiğinde kulübe katkı sağlayarak gidecektir. Ersin ve Rıdvan burada uzun yıllar kalmasını istediğim isimler ama yaz aylarında muhtemelen önemli teklifler alacağız ve buna göre değerlendireceğiz. Genç oyuncuların kontratlarında daha 1’er yıl var. Herhangi bir sorun yok bu isimlerde. Bu çocukların hepsi Beşiktaşlı. Taraftarlarımız müsterih olsun” dedi.

"Listemizdeki isimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz"

Siyah-beyazlılarla adı anılan isimlerden Sörloth ve Talisca'nın transferlerinin Teknik Direktör Ismael'in raporu doğrultusunda netlik kazanacağını sözlerine ekleyen Kazancı, şöyle devam etti:

“Sörloth ve Talisca çok değerli ve ülkemizde başarılı olmuş oyuncular. Hocanın sistemi çerçevesinde, futbolun ekonomisi içinde mantıklı olursa neden olmasın. Hocanın olumlu rapor vermesi ve hocanın onay vermesiyle neden olmasın. Bunun yanında başka isimler de olabilir. Valerien Ismael konusunda doğal olarak tanınmadığı için eleştiriler başladı. Gelmeden başlayan eleştirilerin çok anlamı olmadığını 2 maçta gördük. Ama şu andaki rüzgarın da doğru olmadığını söylemek istiyorum. İki haftada enerjinin çok yukarıda olduğu ortada ama kötü günler de yaşanacaktır. Doğru bir figür bulduğumuzu düşünüyorum. Taktik ve taraftarla birleşme konusunda doğru bir figür olduğunu düşünüyorum. Sörloth ve Talisca olursa ne güzel ama olmazsa hocada olduğu gibi yine önden eleştiriler başlayacaktır. Zaman zaman olmayan da olacaktır. Çok uzun süredir listemizdeki isimlerle ilgili çalışmalar yapıyoruz. Eskiden anlık transferler yapılıyordu ve menajerlerden gelen isimler oluyordu. Böylesine büyük harcamaları, çalışmaları yapmadan yapmamız mümkün değil. Farklı yazılımlarla takımla uyumunu bile tartıştığımız birçok oyuncu var. Herkesin tahmin ettiği pozisyonlar vardır ama biz 11 bölge için de oyuncu araştırıyoruz. Gelecek sezon bu kulübün sportif anlamda çok daha farklı yerlere gelmesini sağlayacak oyuncular mutlaka olacaktır.

"Talisca’nın ücreti yüksek, Sörloth'un opsiyon hakkı sürüyor"

Talisca’nın aldığı ücret yüksek. Ama geçenlerde ‘Ödemelerinin olmaması durumunda serbest kalması’ söz konusuydu. Ancak unutulmasın Josef de aynı ülkeden bize geldi. Orada aldığından daha az bir ücret alıyor burada. Tabii ki Talisca, uzun yıllar orada kalmak istediğini söyledi. Sörloth konusunda Real Sociedad’ın opsiyon hakkı sürüyor. Bunu kullanıp kullanmayacakları bilinmez. Bu durum biraz daha mayıs ayında belirlenecek işler. Sörloth farklı farklı liglerde kendisini denedi. Premier Lig tecrübesi de var. Kendisinin buraya gelme arzusu da var. Tabii ki olay sonunda maddi duruma gelecek. İlk adım Real Sociedad’ın opsiyonu kullanıp kullanmaması konusu. Aboubakar ise gündemimizde olan bir oyuncu değil.”

İlgini Çekebilir
Ceyhun Kazancı'dan Sörloth ve Talisca transferine yeşil ışık
Habere Git

"Alex’le ilgili yol ayrımı söz konusu değil"

Takımdaki kiralık oyunculardan Batshuayi ve Pjanic’le ilgili olarak hocanın raporunu beklediklerini sözlerine ekleyen Kazancı, Alex Teixeira konusunda ise, “Alex’le ilgili yol ayrımı söz konusu değil ama resmi olmayan teklifler geldi. Kulübün menfaati doğrultusunda olursa ve oyuncu da gitmek isterse, gereken yapılabilir” açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler