Beşiktaş'ta yıldız futbolcular Genk maçında yok! Şenol Güneş açıkladı...

24.10.2018 - 15:16 | Son Güncellenme: 24.10.2018 - 18:16

Beşiktaş'ta yıldız futbolcular Genk maçında yok! Şenol Güneş açıkladı...

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, Genk maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Şenol Güneş'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Takım halinde savaşırken 3 puanı alacağımızı düşünüyorum. Pepe, Babel, Adem, Atiba ve Güven yarın bizle yoklar. İlk üçü sakatlığı sebebiyle bizle yoklar. İlk maçta kolay kaybettik. Malmö maçında. Ama bu resmi birçok maçta gördük. Ligde kaybettiğimiz puanlara baktığınızda her maçı kazanabilecek noktayı getirmiştik. Bazen kopmalar oldu. Sahaya çıkan her oyuncu elinden geleni yapmalı. Transferi geç olan oyuncu, hazırlık dönemini iyi geçirmeyen, milli takımdan geç gelen oyuncular var. Takım bütünlüğünden çok bireysel performanslarda dalgalanma var. Adriano sakat, Caner dalgalanma geçiriyor. Sezon başında Necip'le Fatih'ti stoper alternatif olarak. Son maçta Medel'le Enzo oyn adı. Tamamen defansı değiştirdik.

Göztepe ve Antalya'yı yenseydik farklı olabilirdi. Bu maçlarda oyundan şikayetçi değildim. Yediğimiz gollerden sonra demoralize olmak doğru değil. Oyuncu değişiklikleri iyi değil tartışılabilir. Bu sıkıntıları aşacak maçlarımız var. Hep geriye bakarsak önümüzü göremeyiz. Baskıyı iyi yapabilirsek daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Sarpsborg bize karşı bunu yaptı. Yarınki 3 pua bize moral olacaktır. Bu takımın yarışacak gücü vardır.

 

Lige baktığınızda şampiyon olabileceğimizi söylüyoruz. Ama bunu başarmadığımızda da üzülüyoruz. Burada adımı ben ve oyuncularım atacak. Eksiklerimiz var, gelenler gidenler var ama bu halimizle de maç kazanacak gücümüz var.

Biz bu oyunların üstüne çıkmak istiyoruz. Grupta hangi takımlar daha iyi derseniz Genk bir adım önde. Ama biz Malmö'ye kaybettik. Evet, iyi maçlarımız var ancak bu yetmiyor. Oyuncu performanslarını halletmemiz gerekiyor. Şu anda sonuç olarak iyi kıvamda değiliz.

Biz bu oyunların üstüne çıkmak istiyoruz. Grupta hangi takımlar daha iyi derseniz Genk bir adım önde. Ama biz Malmö'ye kaybettik. Evet, iyi maçlarımız var ancak bu yetmiyor. Oyuncu performanslarını halletmemiz gerekiyor. Şu anda sonuç olarak iyi kıvamda değiliz.

Rakibin forvet oyuncusu kısa boylu. Uzun boylu oynamıyor. Medel oynayacak da nerede oynayacak. Geçen maçta sol bek oynayabilirdi. Daha henüz bir karar vermedik, stoper de orta sahada da oynayabilir.

Forvet ve sağ bek önceliğimizdi. Eldeki oyuncuların gitmesi şartıyla demiştik. Ama bazılarını gönderemedik. Bugün forvette Vagner, Larin, Mustata ve Güven var. Verim olarak sıkıntımız var. Vagner çok yetenekli ama çalışmasına rağmen istediği üretkenliği yapamadı. Göztepe maçında net bir pozisyon kaçırdı. Tutup vurabilirdi. Kendini göstermek isterken verimi düşüyor. Oyuncularımı beğenmiyorum diye bir şey yok. Babel geçen maç iyi oynamadı. Bunları söyleyeceğiz tabii ki. Eldekilerden gole en yakın isim Babel. Sağda da Lens ve Quaresma var. Onların da gol sayıları çok düşük kaldı.

Form grafiği yüksek olan oyuncunun bu kadar zikzak çizmemesi lazım. Oyuncu kötü değil. Sahamızda Antalya maçını kaybettik ama belki de en çok pozisyona girdiğimiz maçtı. Konya'da 10 kişiyken oyun tamamen bizim kontrolümüzdeydi. Göztepe maçında da oyun üstünlüğü bizdeyken basit bir gol yedik. Daha savaşma duygusu yüksek bir takım olmak zorundayız. Caner iyiyken düşüş yaşadı. Hiç bilinmeyen bir şekilde. Adriano da yok. Bu oyuncuların seviyesini üste çıkarmak istiyoruz.

11'i ben de bilmiyorum. Gruptan çıkacağımızı düşünüyoruz. Malmö'deki kayıp üzdü beni. Herkesin beklediği mükemmel oyun olmasa bile kazanmaya yetecek bir oyundu o.

Daha arzulu ve hırslı olacaklarını düşünüyorum. Takım kendi durumunu biliyor. Savaşacağız. Trossard onlar adına önemli bir oyuncuydu. Bu maçta yok. İki beki sürekli hücuma çıkıyor. İyi bir takım.

Saha güzel, iyi. Mükemmel değil ama iyi. Zemin bozuk dedim ama farklı yerlere çekildi.

Senin için hazırladığımız haberler