Beşiktaş'ta yönetim olağanüstü toplandı! Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı

Aleyna Gürgen
21.12.2023 - 23:42 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 01:05

Süper Lig'de Beşiktaş'ın Alanyaspor'a 3-1 mağlup olmasının ardından yönetim olağanüstü toplandı. Alınan karar sonrası teknik direktör Rıza Çalımbay ile yolların ayrıldı.

Beşiktaş'ta yönetim olağanüstü toplandı!  Rıza Çalımbay ile yollar ayrıldı

Beşiktaş bu akşam evinde misafir ettiği Alanyaspor karşısındaki maçı 3-1 kaybetti. Siyah-Beyazlı ekibin tek golü maçın 9. dakikasında Omar Colley'den geldi. Tüpraş Stadyumu'nda oynanan maçın ardından ise Beşiktaş'ın teknik direktörü Rıza Çalımbay oyuncuların performansına tepki gösterdi. 

"Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım"

Alanyaspor'un 3-1 kazandığı maçın ardından açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay "Beşiktaş'a geldiğimde kendime acıdım." dedi.

"Profesyonel oyuncular böyle hata yapar mı?"

Rıza Çalımbay açıklamalarında şu ifadelerle oyuncuları eleştirdi: "Böyle hata yapılır mı, böyle üç gol yenir mi? Yaptıklarına inanamıyorum. Benim yapacak bir şeyim yok... Kadro dışı kalanlar işine gücüne baksalardı ve bugün sahada olsalardı kazanırdık. Bugün Gedson da oynayabilirdi, ayağı o kadar da önemli değildi ama oynamak istemedi... Profesyonel oyuncular böyle hata yapar mı? Bu kadar duyarsız olunur mu? Yaptıkları bireysel hatalarla maalesef maçı kaybettik."

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belli oluyor! O isim bir adım önde!
Habere Git

“Beşiktaş zorda ise gelirim dedim ve geldim”

Takımın başında devam edip edilmeyeceği hakkında konuşan Çalımbay, “Ben evimde otururken Ahmet Nur Çebi beni arayıp çağırdı. Maçları söyledi ve konuştuk. Beşiktaş zorda ise gelirim dedim ve geldim. Yaptığım anlaşmada haziran ayına kadar takımın başında olacaktım fakat ek bir maddeye göre yeni gelecek yönetim 15 gün içerisinde karar verme yetkisine sahipti. Sözleşmem devam ediyor. Takımın bütün durumunu ve analizimi Hasan Arat ve Serdal Adalı’ya seçim öncesi bildirdim. Ben ihtiyaç olduğunda bu kulübe koşmaktan vazgeçmedim. Çağırıldığımda elimden geleni yaptım. Ama benim takımın başına beni geçirin diye bir isteğim olmadı. Teklifi ben yapmadım. Şu anda 27 Aralık’a kadar sözleşmem var” açıklamalarında bulundu.

Uçar açıklama yapacak

Teknik direktör Rıza Çalımbay'ın açıklamaları kısa sürede gündem oldu. Beşiktaş'ta Futbol Şubesi ve Futbol İletişiminden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Feyyaz Uçar ise teknik adam Çalımbay'ın basın toplantısının ardından açıklamalarda bulunacak.

Uçar'ın açıklaması iptal edildi

Rıza Çalımbay'ın ifadelerinin ardından Feyyaz Uçar'ın yapacağı basın açıklaması iptal edildi. Kulüpten yazılı olarak açıklama yapılacak.

İlgini Çekebilir
Rıza Çalımbay futbolculara isyan etti: "Bu hatalar yapılır mı?"
Habere Git

Toplantı bitti, ayrılık kararı açıklandı

Alanyaspor karşısında alının 3-1'lik yenilginin ardından Beşiktaş’ta Yönetim Kurulu toplantısı düzenlendi. 

Bugün yapılan resmi açıklama ile birlikte Beşiktaş'ta Rıza Çalımbay dönemi resmen sona erdi.

İşte Beşiktaş'ın Rıza Çalımbay açıklaması

Siyah - beyazlı kulübün açıklamasında şu ifadeler yer aldı;

"Yönetim Kurulumuz, Corendon Alanyaspor karşılaşmasından sonra gerçekleştirdiği toplantı neticesinde teknik direktörümüz Sayın Rıza Çalımbay ile yolların ayrılmasına karar vermiştir.

Söz konusu karar, değerli hocamızla yapılan sözleşmede varılmış mutabakat çerçevesinde 27 Aralık 2023 tarihine kadar daha fazla yıpranmaması adına alınmıştır.

Efsane kaptanımız ve futbolcumuz Sayın Rıza Çalımbay’a tüm emekleri için teşekkür ederiz.

Saygılarımızla.
Beşiktaş JK"

Kartal 3 maçtır sahasında gülmüyor

Beşiktaş'ta sahasında oynadığı son üç maçında da mağlup oldu. Siyah-Beyazlı takımın Club Brugge, Fenerbahçe ve Alanyaspor karşısında aldığı skorlar şu şekilde: 

Beşiktaş 0-5 Club Brugge

Beşiktaş 1-3 Fenerbahçe  

Beşiktaş 1-3 Alanyaspor

Çalımbay macerası 5 hafta sürdü

Beşiktaş'ta geçici olarak teknik direktörlük görevini üstlenen Burak Yılmaz ile yolların ayrılmasıyla birlikte 12. haftada göreve gelen Rıza Çalımbay'ın siyah - beyazlı takımla 2. dönemi sadece 5 hafta sürdü.

Son 3 maç, 3 gol üstü

İlk maçında Başakşehir'i 1-0 mağlup eden ve serüvenine 3 puanla başlayan Çalımbay, Samsunspor'u da 2-1 yenerek 2'de 2 yapmıştı. Daha sonra Ankaragücü ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, kendi evinde Fenerbahçe ve Alanyaspor'a 3-1'lik skorlarla mağlup olmuştu.

5 maçta 7 puan

Siyah - beyazlı takımın başında 5 maça çıkan Çalımbay, 7 puan toplayabildi. Beşiktaş, Süper Lig'de 26 puanla 5. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler