Beşiktaş'taki kavga Kayseri'ye mi taşındı? Fernandes yok...

28.12.2020 - 10:26 | Son Güncellenme: 28.12.2020 - 12:21

Beşiktaş'ta 2012-13'te birlikte çalışan teknik direktör Samet Aybaba ile Portekizli oyuncu Manuel Fernandes birbirleri için ağır ifadeler kullanmıştı. Bu sezon tekrar Kayserispor'da buluşan ikilinin nasıl çalışacağı merak ediliyordu. Aybaba, Manuel Fernandes'i Gençlerbirliği deplasmanı kadrosuna almadı. İşte detaylar...

Beşiktaş'taki kavga Kayseri'ye mi taşındı? Fernandes yok...

AJANSSPOR-HABER

Hes Kablo Kayserispor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Manuel Fernandes'i Süper Lig'in 15.haftasında Gençlerbirliği ile deplasmanda yapılacak maçın kadrosuna almadı. Portekizli oyuncunun herhangi bir sakatlığı bulunmadığı öğrenildi.

Fernandes kaç maçta oynadı?

Samet Aybaba, Fernandes'i 13. hafta maçında Antalyaspor karşısında ilk yarının sonunda oyundan almıştı. Portekizli oyuncu kadroda bulunmasına karşın 14. haftadaki Konyaspor karşılaşmasında şans bulamadı. Manuel Fernandes, sarı kırmızılı forma ile 8 Süper Lig maçına çıktı. 6 maçta ilk 11'de oynadı.

Beşiktaş'ta büyük tartışma

Samet Aybaba, 2012-13 sezonunda Beşiktaş'ı çalıştırırken Manuel Fernandes için ağır ifadeler kullanmıştı. Aybaba, Beşiktaş'tan ayrıldıktan hemen sonra yaptığı açıklamada şöyle konuşmuştu:

"Geçen yıl Ruslar astronomik paralar teklif ederek Portekizli futbolcuyu istediler. Yönetime hemen satalım, bir daha bu parayı bulamayız dedim. Hatta çok da ısrar ettim. Fernandes'in gitmesi halinde elimde onun yerine rahatlıkla dolduracak olan Brezilyalı bir oyuncunun hazır olduğunu bildirdim. Fakat ne yazık ki kabul ettiremedim. Fernandes yetenekli, ancak kaprisli."

'Antrenmanlara alkollü geliyordu'

Aybaba, Manuel Fernandes'in alkol sorunu olduğunu da iddia etmişti. Aybaba, "Genellikle çoğu antrenmana alkollü geliyordu. Ağzının kokusu yüzünden onla eşleşmek istemeyen futbolcu arkadaşlarımız oluyordu. Hepsine göğüs gerdik. Geceleri hayat kadınları ile yaptığı alemler polis kayıtlarına bile geçti. Şimdi yönetim onu gözden çıkardı. Evet ama bedava gidecek. Gitti Beşiktaş'ın paraları. Burayı da herkes atlıyor" diye konuşmuştu.

Fernandes'ten yanıt: Karakter sorunu var

2013-14 sezonunda Beşiktaş'ta forma giyen  Manuel Fernandes, Samet Aybaba'nın bu sözlerine sert tepki göstermişti. Portekiz'de yayınlanan Record gazetesine bir bildiri gönderen Portekizli futbolcu, idmanlara asla içkili olarak çıkmadığını, Aybaba'nın karakterinde sorun olduğunu söylemişti. Aybaba'yı yalancılıkla suçlayan Fernandes, eski hocasının gerçekleri yansıtmayarak kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu belirtmişti.

Gençlerbirliği-Kayserispor maçı ne zaman, saat kaçta?

Kayserispor, Süper Lig'in 15. haftasında bugün deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. Mücadele saat 16:00'da başlayacak. Kayserispor ligde 10 puanla son sırada yer alıyor. Gençlerbirliği de 12 puanla 19. sırada bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler