Beşiktaş'taki prim gerçeğine Ajansspor ulaştı

07.04.2020 - 16:12 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 16:16

Beşiktaş'taki prim gerçeğine Ajansspor ulaştı

Beşiktaş'ta eski başkan Fikret Orman'ın son iki yönetiminde yer alan ve hukuktan sorumlu olan yönetici Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun kendi twitter hesabından yaptığı paylaşımlar siyah beyazlı camiada tartışma yarattı.

ERDAL CÖMERT-AJANSSPOR ÖZEL

Mahmutyazıcıoğlu, başkan Ahmet Nur Çebi'nin adını vererek, futbol A takımından prim aldığını yazdı.

Takımın profesyonellerinden Ali Naibi'ye çift prim yazılmak kaydıyla bu kaynağın yaratıldığını belirten eski yönetici, söz konusu paranın Ümraniye'de yapılan ekstra harcamalar için kullanıldığını yazdı.

Fikret Orman'ın talimatı vardı

Mahmutyazıcoğlu'nun iddialarının perde arkasına Ajansspor ulaştı. O dönem takımın idari menejeri olan bugünse futbol direktörü konumunda bulunan Ali Naibi'ye neden çift prim yazılıyordu ve bu para nereye harcanıyordu? Ulaştığımız bilgilere göre söz konusu uygulama kulüpte yıllardın alışılagelmiş bir durumdu. Kulüpte prim alanların primlerinde her zaman yüzde 10'luk bir kesinti yapılarak, prim listesinde adı geçemeyenlere dağıtılıyor.

Peki bu insanlar kim?

Bunlar, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde çalışan personel. Üstelik, Ümraniye personeline bu şekilde prim verilmesi talimatını veren kişi de bizzat dönemin başkanı Fikret Orman... Dönemin ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, başkan Orman'ın bilgisi dahilinde, futbolculara verilen başarı priminin bir miktar artırılmasını ve söz konusu artırılan payın da mutfaktan teknik ve sağlığa kadar çeşitli birimlerde çalışan; bir nevi isimsiz kahramanlara dağıtılmasını istemişti.

İki şampiyonluğa katkısı vardı

Dönemin ikinci başkanı olan ve bir mühlet Ümraniye'de futbol takımından da sorumlu olan Ahmet Nur Çebi de Naibi'ye yazılan çifte primin birini prim listesinde adı geçmeyen personele eşit şekilde dağıtılmasını sağlıyordu. Üst üste iki şampiyonluğun yaşandığı dönemde Ümraniye'de sağlanan uyumda bu uygulamanın da önemli bir katkısı olduğu da belirtiliyor. Son iki sezonda ise kulüp büyük bir borç batağına girince değil personel futbolcular bile ücretlerini düzgün şekilde alamamaya başladı ve bu da takımın aldığı neticelere olumsuz şekilde yansıdı.

Senin için hazırladığımız haberler