Beşiktaş’tan 600 milyonluk ‘Kointra’ atak!

Salim Manav
28.10.2021 - 11:28 | Son Güncellenme: 29.10.2021 - 00:18

Son dakika Beşiktaş haberi: Beşiktaş da kripto borsasına giriyor. Kulüp, ‘Beşiktaş Token’ için ilk etapta 600 milyon liralık gelir için Kointra’yla anlaştı.

Beşiktaş’tan 600 milyonluk ‘Kointra’ atak!

CEYHUN KUBURLU-AJANSSPOR ÖZEL

Kripto para dünyasında futbol rüzgârı esmeye devam ediyor. Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş da kendi markası Token çıkartıyor. Beşiktaş’ın kripto para borsası Kointra ile anlaştığı öğrenildi. Siyah beyazlıların kısa bir süre içerisinde anlaşmayı duyurması bekleniyor.Anlaşmayla birlikte Beşiktaş’ın ilk etapta 600 milyon liralık bir gelir sağlaması bekleniyor. Uzun vadedeyse bu gelirin 1 milyar 200 milyon lirayı bulabilecek.

Alt lig kulüpleri de piyasada

Galatasaray ve Trabzonspor Socios ile kripto para piyasasına girerken yakın zamanda Fenerbahçe de Paribu anlaşma imzalamıştı. Büyük kulüplerin dışında Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Altay, Gaziantep ile 1. Lig’den Yılport Samsunspor, ve 2. Lig’den Sakaryaspor gibi bir çok kulüp de kripto piyasasına giriş yaptı.

Ahmet Nur Çebi acele etmedi

Uzun süredir piyasa girmesi beklenen kulüpse Beşiktaş’tı. Kara Kartal’da başkan Ahmet Nur Çebi, sıkı dokuyup ince eledi. Ve en iyi geliri elde etmek için sabırlı bir strateji yürüttü. Kulüp aylardır bir çok firmayla yaptığı ve bazen anlaşma noktasına geldiği görüşmelerde nihayet son noktayı koydu. Kulübün, 600 milyon liralık Beşiktaş Token satışı için kripto para borsası Kointra ile anlaştığı öğrenildi.

Fenerbahçe Token ile kâra geçti

Bir önceki çeyrekte 201.8 milyon liralık net zarar açıklayan Fenerbahçe,üçüncü çeyrekteyse 255,5 milyon TL'lik rekor net kâr elde etti. Fenerbahçe, kripto para alım satım platformu Paribu ile yapılan ortaklık kapsamında düzenlenen ‘Fenerbahçe Token' ön satışından Ağustos ayında 268,5 milyon TL gelir elde ettiğini açıklamıştı. Üçüncü çeyrekteki kâr rakamı da bu sayede ortaya çıktı. Kulübün bir önceki dönemde 120 milyon TL olan dönem geliri, Fenerbahçe Token sayesinde 471 milyon TL'ye yükseldi. Geçen Mayıs'ta Socios'tan yapılan açıklamada Galatasaray'ın 1 yılda Token'dan 100 milyon lira gelir sağladığı belirtilmişti.

Beşiktaş’ta iki ayrı marka olacak

Beşiktaş, ilk olarak kripto para borsasından yer alan Bitci ile tribün sponsorluğu anlaşması imzalamıştı. Yurt dışında birçok sponsorluk anlaşması yapan Bitci, Beşiktaş’a kale arkası tribünü sponsorluğuyla 2.5 milyon Euro'luk bir destek verdi.

Sergen Yalçın ayrı firmayla anlaştı

Diğer yandan kendi imaj haklarına sahip olan Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın ise, bireysel olarak ayrı bir firmayla anlaştı. Bugüne kadar sayısız markanın reklam yüzü olan Sergen Yalçın, bu defa Coinpara’nda oynadı.

Senin için hazırladığımız haberler