Beşiktaş’tan Avcı'ya: Yaptığın etik mi?

15.04.2021 - 18:43 | Son Güncellenme: 16.04.2021 - 16:34

Beşiktaş’ın geçtiğimiz sezon sözleşmesini feshettiği eski teknik direktörü Abdullah Avcı’ya 17.8 milyon TL tazminat ödemesine karar verildi. Siyah beyazlılardan ünlü teknik adama tepki geldi. İşte detaylar…

Beşiktaş’tan Avcı'ya: Yaptığın etik mi?

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş ile geçtiğimiz sezon yollarını ayırdığı Abdullah Avcı arasındaki davada karar çıktı. 

UÇK Abdullah Avcı'yı haklı buldu

TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, siyah beyazlı kulübün eski teknik direktörü Avcı'ya 17 milyon 340 bin TL fesih tazminatı ödemesini karara bağladı. Ayrıca 520 bin 200 TL’lik yargılama giderini de Beşiktaş tarafından karşılanacağı bildirildi.

 

Beşiktaş Tahkim'e gidecek

Siyah beyazlı kulüp konuyla ilgili gelişmeyi Kamuyu Aydınlatma Platforumu’na (KAP) gönderdiği bilgilendirme ile paylaştı. Beşiktaş’ın açıklamasında tazminat kararı ile ilgili hukuki girilimlere devam edileceği ve Tahkim Kurulu’na başvurulacağı da ifade edildi.

Sezonun ortasında gönderilmişti

2019-2020 sezonunun başında Beşiktaş Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Abdullah Avcı ile Ziraat Türkiye Kupası’nda Erzurumspor’a elendikleri maçın ardından ocak ayında yollar ayrılmıştı.

Siyah beyazlı takımla toplam 27 maça çıkan Avcı, 11 galibiyet, 3 beraberlik ve 13 yenilgi ile beklentilerin uzağında bir performans sergilemişti.  

Deneyimli çalıştırıcı halen bu sezon içinde geldiği Trabzonspor Teknik Direktörlüğü görevini sürdürüyor. 

Adnan Dalgakıran'dan paylaşım

Bu gelişmeler üzerine, Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran da sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Dalgakıran, bu paylaşımda ''Yasal olarak hakkın olan, etik olarak olmayabilir, yazık!'' ifadelerini kullandı. 

Avcı, Trabzonspor'a gitmeseydi Beşiktaş’tan 30 milyon TL talep edecekti

3 Tem 2019’da Beşiktaş'taki görevine başlayan Abdullah Avcı, senelik 12 milyon lira net ücret üzerinden toplam 36 milyon TL'lik 3 yıllık anlaşma imzalamıştı. Siyah - beyazlılarda 6 ay görevde kalan Avcı'nın bu süreçteki çalışmasının karşılığı olarak hak ettiği para ise 6 milyon TL'ydi. 

 

29 Oca 2020’de görevine son verilen Avcı, Beşiktaş’tan geride kalan 2.5 senelik ücretinin tamamını talep etti. Ancak Avcı 10 Kas 2020 tarihinde Trabzonspor ile anlaşınca, Trabzonspor’da ilk 2 sezonda kazanacağı maaş, Beşiktaş’tan alacağı olan 30 milyon TL’den düşüldü.  Abdullah Avcı, eğer Trabzonspor’da çalışmaya başlamasaydı Beşiktaş’tan 30 milyon TL talep edecekti. 

 

Avcı Karadeniz ekibinden bu sezon 5 milyon TL, gelecek sezon ise 6.5 milyon TL alacak. Toplamda 11.5 milyon TL eden bu tutar, Avcı’nın 30 milyon TL’lik alacağından düşülünce geriye 18.5 milyon TL kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler