Beşiktaş'tan Ayrılan Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan Kadroya Giremiyor

Akın Ungan
18.10.2022 - 16:13 | Son Güncellenme: 18.10.2022 - 18:38

Sezon başında Beşiktaş'tan ayrılan Rıdvan Yılmaz Rangers'a, Serdar Saatçı Braga'ya, Emirhan İlkhan ise Torino'ya transfer oldu. Ama süre bulamıyorlar.

Beşiktaş'tan Ayrılan Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan Kadroya Giremiyor

AJANSSPOR HABER

Geçen sezon beklentinin altında kalan Beşiktaş'ta sevindirici durumlardan biri takımdaki gençlerin geleceği ve sergiledikleri performanstı. Sergen Yalçın’ın Şampiyonlar Ligi'nde Serdar Saatçı'yı kullanmasıyla başlayan süreç, Önder Karaveli’nin takımın başına geçmesi ve altyapı planlaması açıklamalarının ardından gençlerin daha da öne çıkmasıyla devam etti. Öne yeteneklerin başında ise Emirhan İlkhan geldi.

Sezonun sona ermesi ile Avrupa takımlarının radarındaki genç isimler için teklifler gelmeye başladı. Siyah-Beyazlılar'ın genç futbolcuları ile sözleşme yenileme konusunda yaşadığı kriz çözümlenemeyince Rıdvan Yılmaz, Serdar Saatçı ve Emirhan İlkhan gibi isimler takımdan ayrıldı. Rıdvan, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ile yaptığı görüşmede hayallerinden bahsederken, Serdar ve Emirhan'ın ayrılıkları sancılı oldu.

Rıdvan Yılmaz, Çebi tarafından sağlanan kolaylıkla birlikte geçen sezonun UEFA Avrupa Ligi finalisti Rangers'a transfer oldu. Hazırlık maçında oyundan alınırken gösterdiği tepki nedeniyle önce kadro dışı bırakılan, ardından 5 yıllık sözleşme imzalanması istenen Serdar Saatçı ise Braga'nın yolunu tuttu. Beşiktaş'ta kontrat imzaladığında 18 yaşından küçük olan ve tekrar masaya oturan Emirhan İlkhan ise serbest kalma maddesini 4,5 milyon Euro'da tutarak, Torino'ya gitti.

Rıdvan Yılmaz 4 maça çıktı

Geçtiğimiz yaz transfer döneminde hakkında pek çok transfer dedikodusu çıkan genç Rıdvan Yılmaz, yılan hikayesine dönen transfer görüşmelerinden sonra Frankfurt' ille temas halindeyken 6,5 milyon Euro karşılığında İskoç ekibi Rangers’a imza attı. Genç sol bek, Rangers ile bugüne kadar sadece 4 maça çıkarken söz konusu karşılaşmalarda sadece 188 dakika süre aldı.

İskoçya Lig kupasında 3. Lig temsilcisi Queen of the South karşısında 1 asiste imza atan Rıdvan’ın skor katkısı bununla sınırlı kaldı. Rıdvan Yılmaz'ın bu performansı sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Israrla takımdan ayrılmak istedi

Başkan Ahmet Nur Çebi, gazetecilerin Rıdvan Yılmaz sorusu üzerine "Israrla gitmek istedi, önümü tıkamayın dedi. Biz de önünü kapatmayacağız." açıklamasında bulunmuştu. Rangers, İskoçya Premiership’te 10 maç sonunda topladığı 25 puanla lider Celtic’in 2 puan gerisinde 2. sırada yer aldı.

Emirhan'ın ani gidişi taraftarı üzdü

Beşiktaş’tan ayrılıp dakika alamayan bir diğer eski kartal Emirhan İlkhan. Genç oyuncu, Antalyaspor ile oynan Süper Kupa Finali’nde yıldızını parlattı. Özellikle ani ve beklenenden çok daha az bir bonservis karşılığında İtalya Serie A ekiplerinden Torino’ya transfer olan Emirhan İlkhan, Beşiktaşlı taraftarların gittiğine en çok üzüldüğü isimler arasında oldu.

Yönetim istifaya çağrıldı

Genç orta sahanın transfer görüşmelerinin basına sızmasının ardından sosyal medya ve tribünde yönetim istifaya çağrılmış ve Emirhan İlkhan’a büyük destek verilmişti. Tepkilerin en büyük sebebi, oyuncunun 4,5 milyon Eurol'uk serbest kalma bedelinin bulunmasıydı.

Sadece 85 dakika oynadı

Emirhan İlkhan, Torino ile çıktığı 3 Serie A karşılaşmasında 85 dakika forma giyerken gol veya asist katkısı yapamadı. 18 yaşındaki orta saha, Beşiktaş ile 12 maça çıkıp 1 gol atarak oynadığı futbolla büyük beğeni toplamıştı. Torino, Serie A’da 10 maç sonunda topladığı 11 puanla 11. sırada yer alıyor.

Serdar kadroya giremiyor

Sezon başında Beşiktaş’tan Braga’ya transfer olan Serdar Saatçı, 7 maçta kadroya giremedi. 2 karşılaşmada ise kadroda olmasına rağmen şans bulamadı. Genç stoper, Braga’nın UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı Malmö ve Union Berlin mücadelelerini kulübede takip ederken, Union SG maçında ise kendisine yer bulamadı. Braga, Portekiz Ligi’nde 19 puanla 3. sırada yer alırken Benfica ve Porto’nun hemen arkasında bulunuyor.

2,5 milyon Euro’ya transfer oldu

Bonuslarla birlikte 2,5 milyon Euro ve sonraki satıştan % 20 pay karşılığında Braga’nın yolunu tutan Serdar Saatçı, sezon başında Beşiktaş kampında yaşadığı olay sonucunda kadro dışı kalmış ve takımdan ayrılmıştı.

Siyah-Beyazlılar'ın sezon başı kampında Viktoria Plzen ile oynadığı hazırlık maçı karşılaşmasında 72. dakikada oyuna dahil olan 19 yaşındaki stoper, 11 dakika sonra oyundan alındı. Oyundan alınmasına sinirlenen Serdar Saatçı'nın, soyunma odasında kapıyı sertçe tekmelediği iddia edildi. Maçın ardından kulübün yapmış olduğu açıklamada genç oyuncunun kadro dışı kaldığı ve kamptan ayrılarak İstanbul’a gönderileceği açıklandı.

İlgini Çekebilir
Valerien Ismael devre arasını göremez
Habere Git

Beşiktaş ile 15 maça çıktı

Beşiktaş ile 15 mücadelede boy gösteren Serdar Saatçı, geçtiğimiz sezon Beşiktaş’ın Ajax deplasmanında oynadığı karşılaşmada 90 dakika sahada kalmıştı. Genç oyuncu, Beşiktaş kariyerinde 1 gol, 1 asistlik performans sergiledi.

Senin için hazırladığımız haberler