"Beşiktaş’tan ayrılmam gerektiğini söyledi"

06.02.2020 - 12:47 | Son Güncellenme: 06.02.2020 - 14:32

"Beşiktaş’tan ayrılmam gerektiğini söyledi"

Beşiktaş'ın Feyenoord'a kiraladığı Oğuzhan Özyakup, açıklamalar yaptı. Oğuzhan, siyah beyazlı takım hakkında konuşurken; transfer süreciyle ilgili itirafta bulundu. 

"Beşiktaş bence Türkiye'nin Feyenoord'u"

Hollanda basınına konuşan Oğuzhan Özyakup, "Beşiktaş bence Türkiye'nin Feyenoord'u. Üst üste iki şampiyonluğumuzdan önce uzun süre şampiyon olamamıştık. Beşiktaş; Galatasaray ve Fenerbahçe'den daha az şampiyonluk sayısına sahip. Beşiktaş'ta 7 yıl oynadım. Ben duygusal bir adamım. Kulüp için her şeyi verdim, aylarca maaş almadım. Sonrasında sana böyle davranılması... İşler kötü gittiğinde, taraftarlar seni ıslıklamaya başlıyor. Mantıklı gibi ama ben adil olmadığını düşündüm. Aylarca maaş alamadım çünkü ödeyemiyorlardı. Ancak en sadık taraftar Beşiktaş'ta" dedi.

Şenol Güneş sözleri

Transfer süreciyle ilgili itirafta bulunan 27 yaşındaki orta saha, "Feyenoord’a transferim gerçekleşmeden önce Şenol Güneş de Beşiktaş’tan ayrılmam gerektiğini söyledi. Beni iyi tanıyor. Feyenoord’a Türkiye ile Avrupa Şampiyonası’nda oynamak için geldim" ifadesini kullanırken, Hollanda Ligi ekibininde takım ruhu olduğunun altını çizdi.

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılan derbide büyük gerilim yaşadığı Robin van Persie hakkında da konuşan Oğuzhan, "Arsenal'deyken, Robin benimle birlikte hep pozitif bir şekilde çalışırdı. Genç oyunculara yardım etmeye açıktı ancak sizin bunu istediğinizi görmesi gerekiyordu. Ben istiyordum. Robin, bir futbolcu ve insan olarak örnek bir kişi" dedi.

Oğuzhan, "Daha sonra İstanbul'a futbol oynamaya geldi. Ona şehri göstermeye çalıştım. Bunun ardından kavga ettik, aslında çılgıncaydı. Şimdi her şey iyi. Gençtim, belki daha farklı davranabilirdim" diye konuştu.

 

Beşiktaş ile Feyenoord'u kıyasladı

Feyenoord'da; Türkiye'deki futbol gündemi ve Beşiktaş'taki sorunların olmadığını belirten Oğuzhan, "Başkanların istifası ya da hocaların kovulması gibi gündemler beni meşgul etmiyor. Burada idmanlar güzel geçiyor ve sadece sonraki maçı düşünüyoruz. Nihayet yeniden futbolla ilgili olmaya başladım" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler