Beşiktaş'tan başvuru: "Play-off'lar başlamasın!"

Eren Tuncay
10.05.2021 - 12:38 | Son Güncellenme: 10.05.2021 - 15:02

Beşiktaş Kulübü, Basketbol Süper Ligi'nde play-off'ların başlatılmaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı'na ihtiyati tedbir talebi ile başvuruda bulundu.

Beşiktaş'tan başvuru: "Play-off'lar başlamasın!"

ING Basketbol Süper Ligi'nde Beşiktaş, play-off'ların başlamaması için bakanlığa başvuruda bulundu.

Beşiktaş, ING Basketbol Ligi'nde play-off'ların başlamaması için Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu Başkanlığı'na başvuru yaptı.

Tahkim Kurulu henüz kararı açıklamadı

Ligin 24. haftasında TOFAŞ ile oynanan maçın ardından siyah-beyazlıların kural ihlali yapıldığı yönündeki başvurusunun Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) tarafından reddedilmesi üzerine Beşiktaş, kararın iptali ve itirazının kabulü için tahkim kuruluna başvurmuştu.

Tahkim kurulunun kararı henüz açıklamaması üzerine siyah-beyazlılar, play-off müsabakalarının oynanmamasını savunan bir tedbir talebi ile başvuru gerçekleştirdi.

Beşiktaş'ın istediği karar çıkarsa ne olur?

Beşiktaş şu an ligde 18-11'lik derecesiyle 6. sırada yer alıyor ve play-off'ta Pınar Karşıyaka ile eşleşecek. TOFAŞ ise 19-11'lik derecesiyle 4. sırada ve Türk Telekom'la eşleşecek. Ancak Beşiktaş'ın 89-86 kaybettiği TOFAŞ maçı istediği gibi lehine tescillenirse Beşiktaş'ın derecesi 19-10 olacak ve 4. sıraya yükselecek. TOFAŞ ise 18-12 olacak ve 5. sıraya gerileyecek. O durumda Beşiktaş play-off'ta TOFAŞ ile eşleşebilir.

Senin için hazırladığımız haberler