Beşiktaş'tan Bayern Münih deplasmanı için taraftarlara resmi uyarı!

11.12.2017 - 17:42 | Son Güncellenme: 11.12.2017 - 17:42

Beşiktaş'tan Bayern Münih deplasmanı için taraftarlara resmi uyarı!

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil, Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu’nda Alman ekibi Bayern Münih ile eşleşmelerini değerlendirdi. Şansların eşit olduğunu dile getiren Ürkmezgil, Kayserispor ile  oynadıkları maçta güzel bir futbol atmosferi olmadığını ifade etti. Ayrıca Beşiktaşlı yönetici, Şampiyonlar Ligi’nde deplasmana taraftar götürüp götürmeyecekleri konusunda siyah-beyazlı taraftarlara mesaj gönderdi.

Radyospor’da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın sorularını yanıtlayan Ahmet Ürkmezgil’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde:

“Keşke Real Madrid çıksaydı”

Aslında tabii birbirine çok yakın takımlar. Gönül isterdi ki Sevilla, Basel gibi daha rahat mücadele edecebileceğimiz takımlar olsun. Real, Bayern, Juventus… Çok daha farklı kategoride olan takımlar. Ama çıkmalarından rahatsız değiliz. Bu bir onur. Dolayısıyla benim çocuk yaşlarımda bir Real Madrid maçı vardı. O maç hep hatırımdadır. Beşiktaş elendi ama muhteşem bir futbol ortaya koymuştu. Keşke Real Madrid çıksaydı.

"Gruptan birinci çıkmak birçok şeyin ispatı"

Grupta birinci ya da dördüncü olabiliriz demiştik. Çok şükür birinci çıktık. Heynckes gerçekleri söylemiş. Bir Porto, Monaco, Leipzig gibi rakiplerle karşılaştık. İnsanlar kolay rakiplermiş gibi görebilir. Bu kendi görüşlerini bağlıyor. Camiaları bağlamıyor. Daha rahat başa çıkabileceğimiz takımlar adına bunu söyledim. O gruptan birinci olarak çıkmamız birçok şeyin ispatıdır.

“Bayern Münih’i elemek daha fazla ses getirecek”

Bayern’i elemek çok daha fazla ses getirecektir. Gruptan birinci çıktık, Bayern’i de elersek daha farklı bir ses getirmiş olacağız. Futbol sadece bütçe değildir. Herkes herkese karşı iyi netice alabiliyor. Rövanşı 40 bin seyircimizle oynayacağız. Asla ümitsiz değilim. İnşallah çok iyi bir netice alacağız. Beşiktaş zorların takımıdır. Zor maçların takımı olduğumuzu da inşallah bir kere daha gösteririz.

“Taraftarımız yanımızda olsun isteriz ama risk almak istemiyoruz”

Kesinlikle her iki takımın da şansı eşit. İlla bir şey söyleyeceksek, biz daha şanslıyız diyebilmek önemli bir tespit olurdu. Almanya’da seyircilerimizin ne kadar ateşleyici olduğunu biliyoruz. Saha içinin dışında saha dışı da önemli. Kulübü hiçbir şekilde sıkıntıya sokmayacak şekilde davranmalarını rica ediyoruz. Şu anda deplasmana taraftar gidip gitmeyeceği konusunda konuşmam doğru olmaz. En ateşli taraftarımızın bulunduğu ülke Almanya. Diğer ülkelerden daha zor kontrol edilebiliyor. Biz istemez miyiz taraftarlarımız tribünde olsun? Böyle bir destekten yoksun kalmayı göze alıyoruz ve risk almıyoruz.

“Aradaki puan farkı kapanır”

Kayseri diri bir takım. Ligdeki yerinden de belli. 10 kişi kaldıktan sonra böyle bir dinamik takımın kapanıyor olması dikkat çekiciydi. Biz de kilidi açamadık, maç kilitlendi. Beklenmeyen puanlar kaybedildi. Futbolda bunlar var. Kaybedilen çok fazla bir şey yok. Aradaki fark kapanır. Çocuklar telafi edecektir. Şubat ayına kadar Devler Ligi maçı yok. Çok fazla akışı değiştirecek bir durum olarak görmüyorum.

“Kayseri’de güzel bir futbol atmosferi yoktu”

Beşiktaş’a karşı hep kapanıyorlar. Bir de 10 kişi kaldıkları zaman farklı oluyor. Burada olsa kapanmaları daha zor. Saha kenarındaki hocalarının tavırları hiç sevimli değildi. Herkes tarafından bilinen bir tavır. Belli kişilerin tavırları vardı. Seyirci ateşli bir seyirci. Takım 10 kişi, hakeme isyan…. Güzel bir futbol atmosferi yoktu.

“Türkiye’ye layık şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz”

Bundan sonra inşallah Türkiye’ye layık şekilde mücadele etmeye devam ederiz. Böyle bir takımın yöneticisi olmanın gururunu yaşıyorum. Güzel bir onur. Bayern ile olan maçımızın da aynı başarıyla geçmesini temenni ediyorum. İnşallah başarılı olmaya devam ederiz.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler