Beşiktaş'tan Cenk Tosun Kararı! Sözleşmesi... | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
12.03.2023 - 11:36 | Son Güncellenme: 12.03.2023 - 11:41

Süper Lig takımlarından Beşiktaş, MLS Ligi ekibi Chicago Fire'ın yakından ilgilendiği golcü futbolcu Cenk Tosun için kararını verdi. İşte detaylar...

Beşiktaş'tan Cenk Tosun Kararı! Sözleşmesi... | Transfer Haberleri

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Şenol Güneş’in göreve gelmesi sonrasında ilk 11’de çıktığı 13 maçta 11 gol ve 1 asistle oynayan Cenk Tosun'a, ABD Ligi ekiplerinden Chicago Fire talip oldu. 

"Önceliğim Beşiktaş"

A Milli forvete 2.5 milyon Dolar’dan 3 yıllık sözleşme öneren MLS ekibine, ‘Önceliğim Beşiktaş’ diyen Cenk için siyah-beyazlı yönetim de harekete geçti.

Fanatik'te yer alan habere göre; kontratında performansa bağlı sözleşme uzama maddesi bulunan Cenk Tosun için bu madde beklenmeyecek.

İlgini Çekebilir
3. Lig ekibi kaza yaptı! 2 futbolcunun durumu ağır...
Habere Git

Cenk’in garanti ücreti 1 milyon Euro seviyesine çıkarılacak, performans bonuslarıyla beraber bu rakamın 1.7 seviyesini bulması bekleniyor. 

Güneş: "Cenk’i de kulübü de mağdur etmeyiz"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Cenk’in durumuyla ilgili olarak hafta içinde basın mensuplarına, “Cenk Tosun bizim oyuncumuz, burada kalmasını istiyoruz. İki taraf için de olağanüstü bir durum varsa yapacak bir şey yok. Transfer ciddi boyuttaysa konuşulur, diğer türlüsü spekülasyon olur. Cenk’i de kulübü de mağdur etmeyiz” demişti.

Sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzar maddesi bulunuyor

Bilindiği üzere Cenk ile yapılan anlaşmanın opsiyonun maddesinde "25 maça çıkması halinde ya da lig karşılaşmalarında 15 gole katkıda bulunması durumunda sözleşmesi otomatik olarak 1 yıl daha uzar" ibaresi bulunuyor.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal'da tek hedef 3 puan! Rakip Başakşehir...
Habere Git

Bu sezonki performansı

Sezon başında siyah-beyazlı takım ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayan Cenk Tosun, bu sezon forma giydiği 24 maçta 12 gol ve 2 asist kaydetti. 

Senin için hazırladığımız haberler