Beşiktaş'tan Flaş Weghorst Açıklaması! Sözleşmesi...

İsa Kethüda
09.01.2023 - 10:08 | Son Güncellenme: 09.01.2023 - 16:55

Beşiktaş, Wout Weghorst'a Manchester United'dan teklif gelmesi halinde 2.5 milyon Euro'ya serbest kalır iddiasını sert bir dille yalanladı.

Beşiktaş'tan Flaş Weghorst Açıklaması! Sözleşmesi...

Beşiktaş yönetimi, İngiltere Premier Ligi ekiplerinden Manchester United'ın Hollandalı golcü oyuncu Wout Weghorst için yaptığı teklifi yeterli bulmadı. Siyah-beyazlı ekip, Hollandalı yıldızın kulübü Burnley'den de bonservis bedelinden pay talep etti. Kara Kartal, Weghorst'un takımdan ayrılması durumunda ise yerini eski oyuncusu Aboubakar ve Boupendza ile doldurmak istiyor. İşte detaylar...

Weghorst: "Reddedemeyeceğim teklifler var"

Sabah'ta yer alan habere göre; Beşiktaş yönetimi, Kasımpaşa maçındaki gol sevinciyle taraftara veda eden Wout Weghorst'a durumu sordu. Hollandalı futbolcu, "Reddedemeyeceğim teklifler var. Bu sebeple önüme gelen fırsatı değerlendirmek istiyorum. Menajerim İstanbul'a gelecek. Detayları kendisiyle görüşebilirsiniz" karşılığını verdi. 

Erik ten Hag: "Seni takımımda görmek istiyorum"

Yıldız oyuncunun, Manchester United ile çok ciddi bir şekilde masada olduğu öğrenildi. İngilizler'in, Cristiano Ronaldo'nun boşluğunu Weghorst'la doldurmayı planladığı belirtildi. Kırmızı Şeytanlar'ın Hollandalı teknik direktörü Erik ten Hag'ın, 30 yaşındaki futbolcuyu bizzat arayarak "Seni takımımda görmek istiyorum" dediği kaydedildi.

İlgini Çekebilir
Dünya, derbiyi böyle gördü: Mauro Icardi'den 15 dakikalık gazap!
Habere Git

Manchester United'ın Beşiktaş'a teklifi

Golcü oyuncunun ayrıca Almanya ve İtalya'dan teklifler aldığı gelen bilgiler arasında. Beşiktaş ise bonservisi Burnley'de bulunan Weghorst'un sezon sonuna kadar devam eden sözleşmesini feshetmek için bir forvet alabilecek kadar parayı kasasına koymayı hedefliyor. Manchester United, Burnley'le bonservis pazarlığını yaparken Beşiktaş'a da oyuncunun yıllık 2.8 milyon Euro olan maaşını ödemeyi taahhüt etti. Ancak Kartal bunu yeterli görmüyor. Weghorst'un ayrılığına onay vermek için Burnley'in alacağı bonservis bedelinden pay talep etti.

Menajeri Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'ne geldi

Öte yandan, TRT Spor'da yer alan habere göre; tecrübeli futbolcunun menajeri Simon Cziommer, Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri'ne geldi.  Cziommer, Beşiktaş Sportif Direktör Ceyhun Kazancı ile Weghorst’un takımdan ayrılmasıyla alakalı görüşecek.

Weghorst'un eşi Nikki van Esch Weghorst, İstanbul’a gelmeyi hiç istemedi

Hürriyet'te yer alan habere göre ise, Beşiktaş’ta Kasımpaşa maçında taraftara veda eden Wout Weghorst kariyerine Manchester United’da devam etmeye hazırlanırken ayrılık kararının perde arkası netleşti. 18 Ağustos’ta Daantje ismini verdikleri kızının dünyaya gelmesinin ardından eşi Nikki van Esch Weghorst, İstanbul’a gelmeyi hiç istemedi. Bu nedenle transfer de uzarken aile daha sonra Türkiye’ye gelse de adaptasyon sürecini bir türlü atlatamadı. Bu durumdan rahatsız olan Weghorst menajerinden kendisine kulüp bulmasını istedi.

İlgini Çekebilir
Fırtına çıkışını sürdürmek istiyor! Rakip Alanya...
Habere Git

Weghorst'un eşi Erik Ten Hag’ın semtinden ev tuttu

İlk başta arayışlardan olumlu sonuç çıkmazken Hollanda’nın Dünya Kupası’ndan elenmesinin ardından ManU’nun hocası Erik ten Hag direkt golcü futbolcuyu aradı. İkili Hollanda’nın Haagsbergen kasabasında bir araya gelirken Hag vatandaşına Ronaldo’nun ayrılığı sonrası kendisini takımda görmek istediğini, “Evet” demesi durumunda kulüplerin anlaşmaya hazır olduğunu iletti. Wout Weghorst teklifi kabul ederken eşi de hemen Manchester kentine gidip Erik Ten Hag’ın semtinden ev tuttu, hatta taşındı.

Çebi’ye ayrılık kararını iletti

Golcü İstanbul’a dönünce siyah beyazlı kulübün başkanü Ahmet Nur Çebi ile özel görüşme yaptı. Kariyerine Türkiye’de devam etmek istemediğini ve ailesi ile bir karar aldığını ifade eden Weghorst ara transfer döneminde ayrılmak istediğini söyledi. Çebi’nin ise oyuncuya konuyla ilgili olarak yorum yapmayıp, “Durumu teknik ekip ve yönetim ile paylaşayım. Ayrıca kulübün ile de temas kurulur, gereken yapılır. Sen şimdi işine odaklan’ yanıtı verdiği öğrenildi.

Tesislerdeki odasını boşalttı

Öte yandan, Skorer'de yer alan habere göre Weghorst'un tesislerdeki odasını boşalttığı belirtildi.

Bilindiği üzere, sezon sonuna kadar kiralık olarak gelen Wout Weghorst, siyah-beyazlı kulüpten 2022-23 sezonu için net 2.8 milyon ve ayrıca 200 bin Euro performans primi alıyordu. Oyuncunun kulübüne ise kiralama bedeli ödenmeyeceği açıklanmıştı. 

Bu sezon siyah-beyazlı takım ile 18 maça çıkan Hollandalı golcü 9 gol ve 4 asist kaydetti.

Aboubakar olmazsa hedef Boupendza

Beşiktaş, Weghorst ile yollarını ayırması durumunda yerini Al Nassr’dan ayrılacak olan Vincent Aboubakar ile doldurmak istiyor. Siyah-beyazlılar, oyuncuyla temasa geçmek için kulübü Al Nassr'la sözleşme feshi görüşmelerini tamamlamasını bekliyor. Başkan Ahmet Nur Çebi ve ekibinin Aboubakar'a 1 yılı opsiyonlu 2.5 yıllık mukavele ve sezon başına 2-2.5 milyon Euro civarında bir rakam önermeyi planladığı öğrenildi. Ancak Kamerunlu yıldıza çok sayıda yüksek bedelli kontrat teklifi olması nedeniyle bu transferin gerçekleşme ihtimali son derece zor gözüküyor.

İlgini Çekebilir
F.Bahçe-G.Saray maçıyla ilgili flaş yorum: "Dua etsin 6-0 olmadı"
Habere Git

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Aboubakar'ın öncelikli olduğu listede bir diğer forvet adayının da yine Süper Lig'in yakından tanıdığı Aaron Boupendza olduğu öğrenildi. Bir başka Arabistan takımı Al-Shabab'da forma giyen 26 yaşındaki Gabon'lu santrfor için kulübüne kiralaka teklifi yapılabileceği belirtildi.

Boupendza, Türkiye'ye dönmek istiyor

Sezon başında da görüşmeler yapılan Boupendza'nın takımında mutsuz olması bu transferin önünü açan en büyük etken olarak görülürken, Türkiye'ye dönmek istemesi de Beşiktaş'ın elini güçlendirebilir.

Siyah beyazlılar, Aboubakar konusunda anlaşma ağlayamazsa rotayı hemen Boupendza'ya çevirip işi bitirmeye çalışacak. Boupendza bu sezon sadeçe 8 maça çıkıp 3 gol, 3 asist üretti.

Aboubakar'ın Beşiktaş performansı

Kulüp kariyeri boyunca 351 resmi maça çıkan Vincent Aboubakar ise, 138 gol atıp 48 asist yaptı. Kamerunlu yıldız, Beşiktaş'ta ise 67 karşılaşmada 35 gol ve 9 asistle oynadı.

Beşiktaş'tan Weghorst açıklaması

Beşiktaş, medyada Wout Weghorst ile ilgili yer alan haberler hakkında resmi internet sitesi üzerinden açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Futbol A Takımımızın Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynadığı karşılaşmanın ardından futbolcumuz Wout Weghorst ile ilgili medyada spekülatif haberler yer alması nedeniyle açıklama yapma gereği ortaya çıkmıştır.

Futbolcumuzun kontratında Premier Lig'den teklif gelmesi halinde 2.5 milyon Euro tazminat bedeliyle sözleşmesinin feshedilebileceği şeklinde çıkış maddesi bulunduğu iddiası hayal ürünüdür. Bununla beraber söz konusu oyuncunun salı günü takımdan ayrılacağı yönündeki haberler tamamen gerçek dışıdır. Wout Weghorst ile ilgili inisiyatif tamamen Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ndedir.

Bu konu hakkında bir gelişme olduğu takdirde saygıdeğer camiamızın ve kamuoyunun bilgilendirileceği hususunu da belirtiriz."

Senin için hazırladığımız haberler