Beşiktaş, Benfica'dan Gedson Fernandes Transferinde Galatasaray'a Rakip!

Akın Ungan
01.02.2022 - 22:17 | Son Güncellenme: 02.02.2022 - 04:36

Süper Lig'de Beşiktaş, Galatasaray'ın uzun zamandır görüştüğü Benfica oyuncusu Gedson Fernandes'i transfer etmek istiyor. Sezon sonu için temasa geçildi.

Beşiktaş, Benfica'dan Gedson Fernandes Transferinde Galatasaray'a Rakip!

Spor Toto Süper Lig'de kötü bir sezon geçiren Galatasaray, ara transfer döneminde yapacağı takviyeler ile kadrosunu güçlendirmek istiyor. Geçtiğimiz sezon Benfica'dan kiraladığı Gedson Fernandes'i tekrar kiralamak isteyen Sarı-Kırmızılılar uzun süren görüşmelerin ardından Portekizliler ile pürüz yaşamıştı. Bu pürüzlerin ortadan kalkması için çalışma yürüten Aslan'a bir şok da ezeli rakibinden geldi.

Gedson Beşiktaş'a sıcak bakıyor!

Beşiktaş, adı Galatasaray ile anılan Gedson Fernandes için bir kez daha devreye girdi. Siyah-beyazlılar sezon sonunda Fernandes’i bonservisi ile almak için gizlice görüşürken, oyuncunun gelmeye sıcak bakması Beşiktaş‘ın elini güçlendiriyor. Burada önceliğin bonservisi almak olduğu, bu işin de sezon bitmeden sonuçlandırılması bekleniyor.

Kazancı doğruladı

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı da Gedson ile sezon sonu için ilgilendiklerini doğruladı.  Benfica‘nın oyuncu için 7 milyon Euro istediği, yönetimin ise bu rakamı düşürmek için uğraştığı belirtildi.

İlgini Çekebilir
Menajeri Gedson Fernandes transferini açıkladı! Galatasaray...
Habere Git

Resmi teklif yapıldı! İşte sözleşmenin detayları...

A Spor'un haberine göre, Kara Kartal, sezon sonu için Benfica'ya Gedson Fernandes karşılığında 6 Milyon Euro resmi teklif yaptı. Sözleşmenin detaylarında şu maddeler yer aldı.

- Fernandes'e 4+1 yıllık kontrat

- Yıllık 1.3 Milyon Euro ücret

- Benfica'ya sonraki satıştan %50 pay maddeleri yer aldı.

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes'in teknik direktörü isyan etti!
Habere Git

Gedson, sezon sonuna kadar Başakşehir'de!

TRT Spor'un haberine göre, Gedson Fernandes'in, önümüzdeki günlerde İstanbul'da olacağı, sezon sonuna kadar ise Medipol Başakşehir ekibinde kiralık olarak forma giyeceği belirtildi.

Galatasaray yönetimi ayakta!

Ajansspor muhabiri Burhan Can Terzi, Sarı-Kırmızlılar'dan aldığı bilgiler doğrultusunda, "Galatasaray yönetimi ayakta, yaşananları takip ediyor. Finansal olarak her şey hazır. Diagne'den çıkılırsa olacak denildi." ifadelerini belirtti.

Türkiye temsilcisi başka bir kulüple görüştüklerini söylemişti

Gedson Fernandes'in Türkiye'deki temsilcisi Ahmet Bulut, Vole'ye yaptığı açıklamada başka kulüp ile görüştüklerini kaydetmişti. Bulut, "Galatasaray ve Benfica'nın Gedson için yaptığı görüşmeler durdu. Transfer gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Başka bir kulüple görüşüyoruz. Yarın Gedson'un durumu netleşecek." ifadelerini kullandı.

Benfica teknik direktörü, belirsizlikten şikayetçi

Benfica Teknik Direktörü Nelson Verissimo, Gedson Fernandes'in takımda kalıp, kalmayacağının henüz netleşmemesi üzerine sitem etti. Teknik adam, "Hala geleceği belirsiz olan iki oyuncumuz var; Gedson Fernandes ve Ferro. Bir an önce bu belirsizliğin çözülmesi gerekiyor. 22-23 kişilik bir kadro ile çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Gedson Fernandes'in performansı

Benfica forması ile bu sezon 4 karşılaşmada görev alan Portekizli Gedson Fernandes, takıma gol ya da asist katkısı sunamadı. Galatasaray'ın transferinde çaba harcadığı 23 yaşındaki orta saha, Sarı-Kırmızlılar ile geçirdiği yarım sezonda 18 maça çıktı. Oynadığı mücadelelerde 1 kez rakip takım ağlarını havalandırmayı başaran genç oyuncu, 3 defa da arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler