Beşiktaş'tan Montella'ya cevap! "Ahlaki değil"

Akın Ungan
21.03.2024 - 22:57 | Son Güncellenme: 21.03.2024 - 23:07

Beşiktaş'ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy, A Milli Takım'dan Ümit Milli Takım'a gönderildi. Siyah-Beyazlılar'ın asbaşkanı Mete Vardar, Vincenzo Montella'ya cevap verdi.

Beşiktaş'tan Montella'ya cevap! "Ahlaki değil"

AJANSSPOR HABER

Euro 2024 hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, Macaristan ve Avusturya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Özel maçlar öncesi A Milli Takım'ın aday kadrosu belirlendi. İlk açıklanan kadroda Beşiktaş'ın genç futbolcusu Semih Kılıçsoy da yer aldı. Fakat daha sonra alınan karar gereği ilk kez A Milli olacak Semih Kılıçsoy ve Ahmetcan Kaplan, Ümit Milli Takım'a gönderildi. Bunun üzerine Beşiktaş cephesi alınan karara tepki gösterdi.

Montella: "Burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, konu hakkında açıklama yaptı. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Montella, "Semih bizim çok sevdiğimiz bir futbolcu ama bir yılı tamamlamamış bir oyuncu. Ümit Milli Takım da bizim takımımız, başkasının değil. Çok önemli bir maç oynayacaklar. Çocukları çağırdığımızda çok mutlulardı. Tarihte ilk kez EURO elemelerini 1. sırada tamamladıysak bu çocukların sayesinde oldu bu. Sadece şunu söylemek istiyorum, genç futbolcularımızı çok fazla strese sokmadığımız bir ortam hazırlamalıyız. Onlar bizim futbolcularımız. Beşiktaş taraftarı çok rahat olmalı, ellerinde pırıl pırıl bir oyuncu var. Ben formaların rengine göre karar vermiyorum, içleri rahat olsun. Kararları kendim veriyorum. Semih Kılıçsoy'un Ümit Milli Takım'a gitmesi olumlu karşılanmalı bence, burada az oynayacağına orada daha fazla oynamasını istedim" dedi.

Vardar: "Gözümüz gibi titrediğimiz oyuncuyu bitirdiler"

Beşiktaş Asbaşkanı Mete Vardar, Montella'nın açıklamasına cevap verdi. Vardar, "Gözümüz gibi titrediğimiz bir oyuncuyu bugün son derece mental olarak bir hamleyle bitirdiler" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Montella'dan Semih Kılıçsoy açıklaması
Habere Git

"Semih'in 10'da 1'i kadar görev alan adamlar devam ediyor"

Vardar, "Montella çıkıyor 'Dakika alması için, oynaması için Ümit Milli Takım'a aldık' dedi. Kendi kulüplerinde hiç oynamayan adamlar devam ediyor. Semih'in 10'da 1'i kadar görev alan adamlar devam ediyor. Semih'ten çok daha fazla dakika alıp Semih'in oyuna katkısının 10'da 1'ini sağlamayan oyuncular devam ediyor ama Semih etmiyor" dedi.

"İşin ne tarafından baksak sıkıntılı"

Vardar, "19 yaşında bu çocuk. 35 yaşında bir oyuncuyu alıp, kadroyu daraltırken onu geri göndermek başka bir şey, 19 yaşında bizim milli takımda direkt oynamasını beklediğimiz bir oyuncuyu öğlen kadroya alıp ertesi gün yollamak başka bir şey. Bir kere ahlaki değil. İşin ne tarafından baksak sıkıntılı" şeklinde konuştu.

Yücel: "TFF'nin aba altından sopa gösteren zihniyetinin karşısında dimdik duracağız"

Beşiktaş İkinci Başkanı Hüseyin Yücel ise, "Ay-Yıldızlı Beşiktaş armasını göğsünde başarıyla taşıyan Semih Kılıçsoy sadece camiamızın değil Türkiye’nin gururudur. Mantığa aykırı hiçbir karar onu ve bizleri yolumuzdan döndüremez. Nereden gelirse gelsin Beşiktaş’a ve futbolcularımıza yönelik her türlü engel ve art niyetli eylemlere karşı biz buradayız. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aba altından sopa gösteren, genç bir sporcunun kariyerini hiçe sayan karanlık zihniyetinin karşısında dimdik tek vücut olarak duracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" paylaşımını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler