Beşiktaş'tan savunmaya genç takviye!

26.06.2018 - 12:18 | Son Güncellenme: 26.06.2018 - 09:29

Beşiktaş’ın Leverkusen’den kadrosuna kattığı 19 yaşındaki Güven Yalçın için scoutların verdiği raporlarda önemli bilgiler yer aldı. Yetenekli oyuncunun bazı eksiklerini gidermesi halinde üst düzey bir golcü olabileceği aktarıldı.

Transferde hem daha güçlü bir kadro kurmak hem de Beşiktaş’ın geleceğini oluşturmak için çaba harcayan siyah-beyazlı yönetim, Leverkusen’de oynayan Güven Yalçın ile 4 senelik anlaşma sağladı.

Beşiktaş Scout Departmanı’nın uzun süredir takip ettiği 19 yaşındaki oyuncunun ailesini ikna eden siyah-beyazlılar resmi sözleşmeyi ise önümüzdeki hafta imzalatacak. U-19 Milli Takımı’nda da oynayan ve milli takım kampına katılacak olan genç yetenek için, scoutların verdiği raporda ilginç detayların olduğu ortaya çıktı.

Bazı eksiklerini gidermesi durumunda Güven Yalçın’ın üst düzey bir golcü olabileceği ifade edildi. Forma şansı bulamaması halinde ise Güven’in geriye gitme tehlikesi taşıdığı vurgulandı. Güven gibi altyapıdaki gençlerin sürekli oynaması gerektiğini düşünen Beşiktaş Yönetimi’nin bu nedenle yurt dışında bazı kulüplerle görüştüğü iddia edildi. Leverkusen ile sözleşme uzatmak yerine Beşiktaş’a gelmeyi tercih eden Güven için yönetimin önceliği A takım kampına katılması olacak.

Bu arada siyah-beyazlı scoutların, Güven Yalçın’ın stilinin Bayern Münih’te oynayan Robert Lewandowski’ye benzediği yönünde görüş bildirdiği belirtildi. Alman altyapısı olan yetenekli oyuncunun özgüveninin yüksek olduğu da kaydedildi. (Milliyet)

Senin için hazırladığımız haberler