Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı: Hoca arayışını durdurduk

30.01.2022 - 11:50 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 14:55

Lige verilen arada hazırlıklarını Antalya'da sürdüren Beşiktaş'ta Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, teknik direktör arayışını durdurduklarını söyledi.

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı: Hoca arayışını durdurduk

Siyah beyazlıların Antalya kampında Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli ve Sportif direktör Ceyhun Kazancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Hoca arayışını durduk"

Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, teknik direktör arayışını durdurduklarını söyledi. Kazancı, "Önder Hoca sezon sonuna kadar görevdeyken aktif şekilde başka teknik direktörlerle görüşmek doğru değil. O yüzden hoca arayışını durdurduk. Şenol Güneş çok önemli bir hoca. Beşiktaş ile başarılar kazanmış bir hoca ama Önder hocamız buradayken biriyle görüşmemiz zaten doğru olmaz. Sezon sonunda tekrar oturup konuşulur ve bir karar verilir." dedi.

Karaveli: "A takımla 52. günüm. Saydığım için biliyorum"

Siyah beyazlı takımın teknik direktörü Önder Karaveli, İstanbul'da yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle Antalya'da kamp yapma kararı aldıklarını belirterek, "İstanbul'da hava şartları bizim saha antrenmanlarımıza engel olacak duruma gelmişti. Bizim sahadaki antrenmanlara ihtiyacımız vardı. Bugün A takımla 52. günüm. Her gün çok kıymetli olduğu için sayarak da biliyorum, çok da hoşuma gidiyor" dedi.

"Burada her şey yolunda gitti"

Üste üste maçlar oynadıkları için çalışmak ve antrenman yapmak için çok fazla fırsat bulamıyordıklarının altını çizen Karaveli, "Oyuncularımızı dinlendirmemiz gerekiyordu, maç öncesi, maç sonrası antrenmanlar çok fazla yoğun olamıyordu. Böyle bir süreci ilk defa yakaladık, yakaladığımızı da iyi kullanma isteğimiz vardı. Özellikle saha antrenmanları. Hem fiziksel açıdan hem de oynadığımız oyunla ilgili birtakım değişiklikler ve belirlemeler yapmak açısından çok ihtiyacımız vardı. Burada da o koşulları yakaladık. Burada her şey yolunda gitti, iyi çalışıyoruz. Umarım bundan sonra da maçlarda karşılığını alırız. " şeklinde konuştu.

"Batshuayi ile ilgili beklentilerimizin büyük bir kısmını geri alıyoruz"

Zaman zaman performansı eleştirilen Belçikalı golcü Batshuayi ilgili de konuşan Beşiktaş teknik direktörü, "Batshuayi ile ilgili biz aslında oyun beklentilerimizin büyük bir kısmını geri alıyoruz. Sadece oynadığı pozisyondan dolayı gol beklentisiyle ilgili tam anlamıyla geri dönüşü olmuyor. Çok fazla gol pozisyonuna giriyor aslında. Bir forvetin bir maçta girdiği gol ortalamasından daha fazla gol pozisyonuna giriyor. Bu bizim açımızdan sevindirici taraflarından bir tanesi.

Bir santrfor gol pozisyonuna giremezse gol atamaz. Bizim oyunumuz da demek ki doğru bir oyun ki fazlasıyla pozisyona sokuyor. Burada artık en son noktada vuruş kısmı kalıyor. Vuruşta da doğru pozisyon alma, hangi vuruşu kullanacağına dair doğru karar verme, doğru zamanlama. Bu tip şeyler var. Biz Batshuayi ile başladığımızdan beri gol vuruşu çalışmaları yapıyoruz, sadece buraya özel bir durum değil. Sadece tabii bütün golle durumu onun üzerine yüklemekte çok doğru değil. Bazen onu buluşturamadığımız zamanlar da oluyor. Sadece golleri de kaçıran o değil. Umarım bundan sonra yakaladığı pozisyonları değerlendirir." dedi.

Ceyhun Kazancı: "Salih umarım iyi bir performans gösterir ve aramıza güçlü bir şekilde döner”

"Salih Uçan ayrıldı biliyorsunuz. Bizim için önemli bir oyuncuydu. Gelecek sezon planlamamızda mutlaka yer alacaktır ancak bu sene 27 tane oyuncumuz vardı halihazırda. Tabii kalabalık bir kadro, dolayısıyla bu kalabalıkta yeterince süre alamayan takım oyuncularımız var. Salih'i de böyle bir planlamayla Başakşehir takımına gönderdik. Umarım iyi bir performans gösterir ve gelecek sezon çok daha güçlü bir şekilde aramıza döner."

"Cılız teklifler var"

Onun dışında kadro dışı kalan oyuncularla ilgili kadro planlamamız var. Takımdan ayrılma ile ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Cılız teklifler var. Gerekli ekonomik şartların oluşması gerekiyor çünkü bu oyuncuların önemli bir maaş yükü var ve bu maaşların doğru ve anlamlı bir şekilde azalması gerekiyor, maliyetin düşmesi gerekiyor. Avantajımız o ki tüm bu oyuncuların sezon sonu sözleşmesi bitiyor. Şu ana kadar gerçekleşmiş bir durum yok. Transfer süreci devam ediyor, planlamamız çerçevesinde ayrılan oyuncularımız olabilir."

"Şenol Güneş'i duyuyoruz, karar başkanın"

 

Ceyhun Kazancı, Beşiktaş'ın başına Şenol Güneş'in geçeceği iddialarına da cevap verirken açık kapı bıraktı. Kazancı, "Şenol Güneş, çok değerli bir teknik adam. Türkiye'nin hakikaten bir çırpıda akla gelen 2-3 hocasından biri. Beşiktaş'la sayısız başarı kazanmış bir hoca. Bir takım söylentileri duyuyoruz. Nihai karar mercii başkanımızdır. Ancak Önder hocamız buradayken, sezon sonuna kadar görevinin başındayken aktif görüşmeler yapmamız yakışık almaz. Bu nedenle görüşmeleri durdurduk.Sezon sonunda tekrardan oturulur bir değerlendirme yapılır. Sayın başkanımız da yönetim kurulumuz da en doğru kararı verir. Ancak şunun altını tekrardan çizeyim: Ana proje değişmeyecek. Ana projemiz kesinlikle üretmek, özkaynak ile entegrasyonu kurmak ve her daim o çarkı doğru şekilde döndürmek. Ekonmik şartlar da daha da önemlisi Beşiktaş'ın DNA'sı da bunu gerektiriyor. İsim kim olursa olsun; Önder Hoca, Şenol Hoca ya da başka bir hoca... Kesinlikle ana fikir aynı kalacak".

"50-60 kişilik listemiz var"

Gelecek sezon ile alakalı transfer çalışmalarına çoktan başladıklarını ifade eder Kazancı, "Hangi pozisyonlarda eksiğimiz varsa, hem de oyuncuların özellikleriyle alakalı çalışmalarımız yaptık ve kriterlerimizi belirledik. Kısa bir liste oluşturduk bu liste de öyle kısa değil. 50-60 oyunculuk bir liste söz konusu. Alınabilecek oyuncular, bizim ekonomik durumumuza uyacak oyuncularla alakalı bir liste belirledik. Bunları transfer dönemi yaklaşırken eleme suretiyle azaltacağız ve sonunda da en doğru kararı vereceğiz." dedi. 

"Ödün vermeyi kesinlikle düşünmüyoruz"

Yapacakları hamlelerin bir kısmını lig başlamadan bitirmek istedikleri vurgulayan Beşiktaş Sportif Direktörü, "O hazırlıklarımızı doğru bir şekilde yaptığımızı düşünüyoruz. Vida, Güven, Larin ve birçok oyuncumuzun kontratı bitiyor. Bunlar değerli oyuncular, ilk 11'imizde düzenli olarak yer alan oyuncular, planlamamızda yer alan oyuncular. Ancak ekonomik şartlarımız var, takım içi dengelerimiz var, bunlardan ödün vermeyi kesinlikle düşünmüyoruz. Oyuncularla da aynı şekilde konuşuyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bir an önce iç transfer çalışmalarını bitirmek istediklerini söyleyen Ceyhun Kazancı, "Yoğun bir maç trafiği var. Olabilecek hızlı bir şekilde bu 3 oyuncumuzla hem de kontratı biten diğer oyuncularımızla alakalı görüşmelerimizi nihayi hale getirmek ve gelecek sezon planlamamızda olan ya da olmayan oyuncularımızın listesini sona erdirmek istiyoruz. Ona göre de gelecek sezon yapılacak takviyelerin adı daha da belli olacak. Yabancı oyuncularla ilgili de bir sınır var. Gelecek sezon 12'ye iniyor, sahada 7 oyuncu olabilecek. Kriterleri de ona göre belirlemek gerekiyor. Bu çerçevede çalışmalarımızı yapıyoruz." şeklinde konuştu.

"Pjanic gelecek sezonun planlamamızda olan bir isim"

Sezon başında Barcelona'dan kiralanan Miralem Pjanic hakkında da konuşan kazancı şu ifadeleri kullandı:

"Pjanic dünyaca ünlü, bizim hocayla da saha dışı tarafını sürekli konuştuğumuz bir oyuncu, müthiş bir lider, harika bir profesyonel bence. Böylesine önemli yerlerde oynamış çok büyük takımlarda forma giymiş, dünyanın adeta zirvesine çıkmış bir oyuncunun bu kadar iyi bir profesyonel olması, bizim takımla bu kadar iyi kaynaşması bizi çok mutlu ediyor. Gelecek sezon planlamamızda şartlar uygun olursa tabii ki olacak bir oyuncu. Umarım gerçekleşir. 

Biliyorsunuz Barcelona'dan kiraladık. Ve onların da iç dinamikleri her gün değişiklik gösteriyor. Ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadılar, şimdi tekrardan şartları toparlar gibi oldular, transferler yaptılar. Sezon sonunda doğru dinamikleri belli olur. Pjanic de burada çok mutlu olduğunu ve kalmak istediğini, çok da iyi uyum sağladığını düşünüyorum. Umarım şartlar uygun olursa sezon sonu bizimle kalmaya devam eder."

"Pjanic kadar hızlı düşünen bir oyuncuya ben çok az rastladım"

Teknik direktör Önder Karaveli ise Pjanic'in oyunu yavaşlattığına dair eleştirilerle ilgili soruya şu yanıtı verdi:

"Pjanic çok özel bir oyuncu. Çok da özel bir karakter. Onunla olmak, antrenmanda olmak, maçta olması, onun Beşiktaş'ta olmasını görmek ve seyretmek çok keyif verici bir durum. Pjanic ile ilgili oyunu yavaşlattığına dair yorumlar oluyor, bunları duyuyoruz. Sahada Pjanic kadar hızlı düşünen bir oyuncuya ben çok az rastladım. Onun oyunu yavaşlattığını söylemek bana çok tuhaf geliyor açıkçası. Pjanic her topu aldığında sahanın neredeyse tamamını görebilen, en doğru opsiyonu bulabilen, bazen biz onun hızına yetişemiyoruz saha içerisinde, bazı oyuncular yetişemeyebilir ama Pjanic'in ben oyunu yavaşlattığını düşünmüyorum.

"Futbolcular bence onunla oynarken keyif alıyordur"

Çok geride kullanmakla ilgili zaman zaman durumlar var. Pjanic geride oyun kurarken Pjanic'iniz varsa kullanırsınız çünkü her durumda topu alabilecek her durumda takımı rahatlatacak ve doğru opsiyonu bulabilecek bir oyuncu olduğunu söylemiştik. Pjanic'le hedeflediğimiz ilgili konu şu; Biz kendi oyunumuzu da biraz daha fazlaca rakip alana götürmek istiyoruz. Kendi yarı alanımızda kaybettiğimiz top sayısı aslında fazla. Kendi yarı alanda kaybettiğiniz zaman rakibin gol pozisyona girme olasılığı fazlaca yüksek. Biz sadece Pjanic'i değil kendi oyunumuzu da rakibin yarı alanına almak istiyoruz. Onun da orada topun hızını artırmakta, gol pasını atmakta, kilit pas atmakta kullanıyoruz. Futbolcular bence onunla oynarken keyif alıyordur" yanıtını verdi.

"Çok net söylüyorum, beni hiç etkilemiyor"

Önder Karaveli sezon sonunda takımın başına getirilecek hoca adayı ilgili transfer iddiaları hakkında ise şunları söyledi:

"Çok kariyerli teknik direktörler varken de konuşulan konular. Konuşulabilir de. Ama çok net söylüyorum, beni hiç etkilemiyor. Ben her gün uyandığımda Beşiktaş için ne yapabilirim, buna bakıyorum ve günü en doğru şekilde takımımızla, ekibimizle, oyuncularımız günü en doğru şekilde geçirmeye çalışıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler