Beşiktaş'tan suçlama: TFF’nin içindeki gizli el! /Süper Lig haberleri

Cüneyt Muharremoğlu
10.10.2022 - 15:05 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 15:45

Beşiktaş, TFF’de ‘gizli bir el’in Giresunspor’un iptal edilen golü sonrası bazı yöneticileri arayarak “VAR hakemleri sabote mi ediyor?” dediğini açıkladı.

Beşiktaş'tan suçlama: TFF’nin içindeki gizli el! /Süper Lig haberleri

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, Giresunspor’un son dakikada bulduğu golün ofsayt olduğunun belirlenmesinden sonra TFF’li bir yöneticinin “VAR hakemleri sabote mi ediyor?” diyerek telefon açmasına sert tepki gösterdi. Siyah beyazlıların açıklamasında TFF'deki bazı etkili ve yetkili isimlerin asli görevlerini unutup kaosun  parçası haline geldiği iddia edildi.  Beşiktaş, “Bakalım; bu hassas olayın üzeri mi kapatılacak, ismi bizde saklı yönetici için gereği mi yapılacak?” diye sordu.

İlgini Çekebilir
Erman Toroğlu bir yanda, bütün hakem yorumcuları diğer yanda!
Habere Git

Giresunspor’un son dakikada bulduğu gol VAR’a takıldı

Beişktaş’ın 1-0 kazandığı Giresunspor maçının son dakikasında Borja Sainz,  orta alandan attığı pasla Hayrullah Bilazer’i topla buluşturdu. Hayrullah Bilazer’in ortasında  Oğulcan Çağlayan golü attı.   VAR’da bulunan Mustafa Öğretmenoğlu, top Hayrullah Bilazer’e geldiğinde ofsayt pozisyonununu belirleyerek golün iptal edilmesini sağladı. 

İddia: TFF yöneticisi “VAR hakemleri sabote mi ediyor?” dedi

Hürriyet gazetesinden Murat Fevzi Tanırlı, köşesinde söz konusu pozisyondan sonra TFF’de bir yöneticinin çeşitli yerlere “VAR hakemleri sabote mi ediyor?” diye telefon açtığını duyurdu.  Tanırlı, “Hakem atamalarından insan elini çektirip yapay zeka ile atama yapıyoruz diye övünen bir zihniyetin, teknolojinin ofsayttaki açık ve bariz çizgisine “VAR hakemleri sabote mi ediyor?” diye yaklaşımı kabul edilebilir mi! Bu nasıl bir kurumsallıktır, bilime, teknolojiye ve de kurullara saygısızlıktır?” dedi. (Görüntü BeIN Sports’dan alınmıştır)

Beşiktaş’tan açıklama: Kaos 

Söz konusu yazının ardından Beşiktaş’tan açıklama geldi. Siyah beyazlıların açıklamasında “Türk futbolundaki kaos, mevcut TFF'nin göz ardı etmesine rağmen maalesef her geçen hafta daha vahim boyutlara ulaşmaktadır” denildi.

İlgini Çekebilir
Weghorst, Josef ve Tayfur rakiplerine tur bindirdi
Habere Git

“TFF’deki bazı isimler kaosun parçası oluyor”

Açıklama şöyle devam etti: “Futbolumuzu adil ve tarafsızlık ilkesine bağlı kalarak yönetmesi gereken TFF'deki bazı etkili ve yetkili isimlerin asli görevlerini unutup bu kaosun bir parçası haline geliyor olmaları ise yarınlar için bizi fazlasıyla endişelendirmektedir.”

“Yetkililer etki altına alınmaya çalışılıyor”

Açıklamada TFF'deki bazı yöneticilerinin üzerlerine vazife olmayan konularda, çarpıtılmış bilgilerle federasyon bünyesindeki yetkilileri etkileri altına almaya çalıştıkları iddia edildi. 

“Oturduğu koltuğun ağırlığına yakışmayacak söylem”

Açıklama şöyle devam etti: “Giresunspor maçında rakibimizin golü VAR müdahalesi ile son derece doğru bir kararla iptal edilmesine rağmen TFF içerisindeki gizli bir el maçın ardından bazı yöneticileri telefonla arayarak “VAR hakemleri sabote mi ediyor” diyerek, hem kural bilmezliğini ortaya koymuş hem de oturduğu koltuğun ağırlığına yakışmayan söylemlerde bulunmuştur.”

“Üzeri kapatılacak mı?”

Beşiktaş, TFF Yönetim Kurulu'nda yer alan bir ismin tüm kulüplere eşit mesafede yaklaşmalı ve  adil olması gerektiğini belirtti.  Açıklama şöyle sona erdi: “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamalı, kuralı bilmiyorsa bir bilenden öğrenmelidir. Konu hakkında TFF'nin ne gibi bir tavır takınacağını da merak ve takip ediyoruz. Bakalım; bu hassas olayın üzeri mi kapatılacak, ismi bizde saklı yönetici için gereği mi yapılacak?”

Senin için hazırladığımız haberler