Beşiktaş'tan tarihi anlaşma! 42 Bitcoin'e sponsor

16.02.2021 - 18:02 | Son Güncellenme: 16.02.2021 - 20:46

Son dakika haberleri... Beşiktaş Basketbol Takımı, tarihi bir anlaşmaya imza attı. Beşiktaş, bu anlaşmaya göre kripto para olan Bitcoin ile anlaşmanın karşılığını alacak. İşte Beşiktaş'ın bitcoin'le yaptığı anlaşma...

Beşiktaş'tan tarihi anlaşma! 42 Bitcoin'e sponsor

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş Erkek Basketbol Takımı, geçen haftalarda kripto para borsasında faileyet gösteren Icrypex ile isim ve forma göğüs sponsorluğu açıklamasını duyurmuştu. Bu anlaşmaya dair spor sponsorluk anlaşmalarında dünyada da bir ilke de imza atıldı. Siyah beyazlı kulüp, bu sponsorluk anlaşmasının bedelini Türk Lirası, dolar veya Euro gibi bildiğimiz para cinsinden almayacak. Beşiktaş, 1 milyon 300 bin dolara karşılık gelen 42 adet Bitcoin ile bu anlaşmanın karşılığını alacak.

Ahmet Nur Çebi'den teşekkür

Beşiktaş  Başkanı Ahmet Nur Çebi, anlaşmanın iki taraf için de hayırlı olmasını temenne ederek, "Icrypex'e Türk sporuna ve Türk basketboluna katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Beşiktaş ile işbirliği artacak

Icrypex CEO’su Gökalp İçer, yaptığı açıklamada, "Sektörde, kendi coğrafyamızda denenmemiş şeyleri deniyoruz. Beşiktaş ile sponsorluk anlaşmasını da bu çerçevede düşünmek gerekir. Beşiktaş ile olan iş birlikteliğimizi, yeni blok zinciri projelerini de dahil ederek artırmak istiyoruz. Bu anlaşmayı da bildiğiniz üzere dünyada ilk kez Bitcoin ile yaptık” dedi.

Icrypex Genel Müdürü Ezgi İçer de, "Bir ilki gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

14 yaşındaki oyuncuyu, sahaya sürdü

Bu sezon sadece 3 yabancıya yer vererek, alt yapılardan gelen genç oyuncularla yola çıkarak, yeni bir yapılanmanın içine giren Beşiktaş Icrypex, ING Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray gibi ezeli rakiplerini yenmeyi başardı. Beşiktaş, 21 maç sonunda 11. basamakta bulunuyor. Siyah beyazlılar FIBA Eurocup'ta 14 yaşındaki Demir Doğan'ı oynatarak da Türk basketbol tarihine geçti.

Bitcoin nedir, nasıl alınıp satılır?

Peki Bitcoin nedir? Bildiğimiz fizik paraların dışında, bir para birimidir. 2008 yılında dünyada yaşanan finansal kriz sonrası ortaya çıktı.

Satoshi Nakamato, uçtan uca elektronik ödeme sistemi olarak adlandırılan Bitcoin hakkında bir yazı yayınladı. Bitcoin, bildiğimiz dünyadaki merkez bankalarının para sistemlerinin dışında; merkezsizleştirilmiş, üçüncül müdahalelere karşı da korumalı kripto para birimidir. 2009'dan itibaren de herkesin kullanamına açık hale geldi. İlk kripto paraya da  '1. nesil blockchain' denildi. Kısa sürede yaygınlaşan Bitcoin, bugün en değerli para birimi oldu.

Bugün itibarıyla (16 Şubat 2021) 1 Bitcoin, 344 bin 212 Türk Lirası! Alımlarda her firma farklı bir alt limit belirliyor. Alım satım için sanal bir hesap cüzdanı oluşturmanız gerekiyor. Bitcoin'i tekrar bildiğimiz manada nakite çevirmek de borsalar üzerinde satış işlemi yapılması gerekiyor. Böylece satılan Bitcoin'in bedeli EFT veya havaleyle kişilerin banka hesabına gönderilir.

Senin için hazırladığımız haberler