"Bütün federasyon başkanları istifa etsin!"

25.03.2020 - 13:02 | Son Güncellenme: 25.03.2020 - 13:06

"Bütün federasyon başkanları istifa etsin!"

TFF yönetimi istifa etmeli mi? Servet Yardımcı ve Nihat Özdemir istifa edecek mi? Koronavirüse rağmen neden maçlar oynandı?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan eski Beşiktaş Yöneticisi Hasan Bozkurter'in açıklamaları şu şekilde:

Perşembenin gelişi çarşambadan belli!

"Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye bir lafımız var. Bunun böyle olacağı belliydi. Türkiye Futbol Federasyonu'nun ve Türkiye Basketbol Federasyonu'nun başındaki isimler oturdukları koltuklara hükmetselerdi bu maçlar ertelenirdi. Koltuk onlara hükmettiği için ağızlarını bile açamadılar."

Nihat Özdemir kendi koltuğuna bile hükmedemeyen bir başkan!

"Nihat Özdemir özerk bir federasyonun başkanı. Nihat Özdemir özgürce karar alıp bu maçları erteleyemedi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan burada yönetim kurulu üyesiydi. Onu buradan tebrik ediyorum. Nihat Özdemir'e bir mektup yazmış ve yetkilerinin olmasına rağmen neden maçların ertelenmediğini sormuş. Bu durum medyaya yansıyınca Nihat Özdemir tarafından Erdal Bahçıvan'ın istifası istendi. Erdal Bey onurlu bir insan olarak istifa etti. Siz neden yönetiminizin içindeki bir sesi bile istifa tehdidiyle devre dışı bırakıyorsunuz. Nihat Özdemir kendi koltuğuna bile hükmedemeyen bir başkan."

Bütün federasyon başkanları istifa etsin!

"Nihat Özdemir'in ve TFF yöneticilerinin orada durmasının bir anlamı yok. Fatih Terim'in o gün söyledikleri harfiyen çıktı. Biz bunları bas bas bağırdık. Bunun sonu ertelemeyle biter. Önce seyircisiz sonra seyircili ne demek? Bunun aynısını basketbolda yaptılar. Basketbolda yerli ve yabancı oyuncular federasyona oynamak istemediklerini söylemişler. Karşıyaka takımı Ukrayna'dan gelmiş ve 3 gün sonra maça çıkıyor. Fenerbahçe takımı Valencia'dan gelip 3 gün sonra Tofaş'la oynuyor. Yazık günah değil mi? Bu işin olacağını göre göre bunu yaptılar. Kusura bakmasınlar ama bütün federasyon başkanları istifa etsin. Bunun voleybolu, basketbolu ve futbolu kalmadı. Gerçekten yazık."

O koltuk bunlara hükmetti!

"Bana göre erdemli olan, vicdanı olan, Allah korkusu olan ve insan sevgisi olan istifa eder. Göreve gelmek erdemliliktir. İstifa etmek de başka bir erdemdir. Bu her yerde böyle. Koltuklarına hükmedemediler. O koltuk bunlara hükmetti. Artık onların o koltukla ilgisi kalmamış. Koltukta oturmak için insanları mağdur edemezler. Akciğer ağır hasar gördüğü için sporcuların yaşamı bitebilir. Yazık değil mi? Bu insanların ekmeği söz konusu. 1 maç oynandı da ne oldu? Bu işin doğrusu istifa. Takımınız başarısız olunca önce antrenörleri yolluyorsunuz. Daha sonra oyuncular gidiyor. En son kurtuluş gözükmeyince başkanlar istifa ediyor. Türkiye'de bu anlayış yıkılmadan bir şey düzelmez."

Bunun bedeli istifadır!

"Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil neden maçları oynamak istemediklerini açıklamadı? Niye böyle demediniz? Hakemler neden açıklama yapmadı? Futbolcular Derneği neden açıklama yapmadı? Metin Kurt'un ne kadar önemli bir iş yapmaya çalıştığı şimdi ortaya çıkıyor. Sendika kurulsaydı bugün oyuncuların maça çıkmama hakkı olurdu. Emeklerini de en iyi şekilde korurlardı. İnsanlar artık gerçeği gördüler. İşçinin hakkını sendika korur. Burada herkes Fatih Hocayı destekliyor ancak TFF'nin en güçlü isimlerinden Servet Yardımcı: "Yapacağımızı biz biliriz" dedi ve çok kale almadı. Siz neden o zaman toplantıya gitmediniz? Neden telekonferans yaptınız? Bunun bedeli istifadır. Servet Yardımcı, Fatih Terim'e cevap vereceğine istifa etsin."

Senin için hazırladığımız haberler