Beşiktaş'tan TFF'ye çağrı: "Eski normalin sözleşmeleri..."

09.05.2020 - 16:42 | Son Güncellenme: 09.05.2020 - 16:50

Beşiktaş'tan TFF'ye çağrı: "Eski normalin sözleşmeleri..."

Beşiktaş İkinci Başkanı Adnan Dalgakıran, Türkiye Futbol Federasyonu'na sözleşmeler ile ilgili çağrıda bulunurken, "Milyon dolarlık profesyonel futbolcuları eski normalin sözleşmeleri ile korumak doğru değil." dedi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan ve TFF'nin yanı sıra UEFA'ya da çağrıda bulunan Adnan Dalgakıran, "Bütün dünyada işsizlik hızla yayılırken, şirketler ve kurumlar ayakta kalmak için, ücretsiz izin, eksik ücret, kısa çalışma gibi uygulamalara gidebilirken, milyon dolarlık profesyonel futbolcuları eski normalin sözleşmeleri ile korumak doğru değil Türkiye Futbol Federasyonu, UEFA." dedi.

Beşiktaşlı yönetici eski sözleşmelerin getirdiği maddi külfete dikkat çekerek, "Kulüpler yangın yerine dönmüş, ayakta kalma savaşı verirken, insan sağlığından sonra en önemli konu eski sözleşmelerin kulüplere yerine getiremeyecekleri mali yükler yüklemesi. Dünyada herkes maddi olarak etkilenirken profesyonel futbolcuların bundan etkilenmemesi düşünülemez." ifadesini kullandı.

Dalgakıran son olarak futboclulara da seslendi ve "TFF ve UEFA önce insan sağlığını sonra da kulüplerin hayatını nasıl sürdürebileceğine odaklanmalı. Profesyonel sporcuların da çalışma hayatındaki diğer profesyonellerden farkı olmadığının bilmesi ve içinde bulunduğumuz şartların bilinci ile hareket etmesi gerekir." diye görüş bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler