Beto penaltı kurtarışlarındaki başarısını açıkladı! "Babam sayesinde..."

05.03.2019 - 17:33 | Son Güncellenme: 05.03.2019 - 20:33

Beto penaltı kurtarışlarındaki başarısını açıkladı! "Babam sayesinde..."

Spor Toto Süper Ligi ekiplerinden Göztepe'nin 36 yaşındaki Portekizli tecrübeli kalecisi Beto, geçtiğimiz hafta Atiker Konyaspor maçında kurtardığı penaltı ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Portekizli kaleci, penaltı kurtarışlarındaki başarısını, Quaresma ve Beşiktaş'tan ayrılan Pepe hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Beto'nun açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Önemli olan takım"

Penaltı kurtarmak bir kaleci için özellikle de son saniyede önemlidir ama daha önemli olan şey takımımın puan kazanması. Beni mutlu eden şey bu kurtardığım penaltıyla Göztepe'nin 1 puanı kazanmış olmasıdır. 

"Penaltılarda başarılı olmamın sebebi babam..."

Penaltılarda temel motivasyonum babam. Çünkü o gözkyüzünde. Uzun yıllar önce yaşamını yitirdi. Penaltı anlarında babamı düşünüyorum. Onun bana verdiği kuvvet konsantrasyonumu yükseltiyor penaltılarda. Babamdan aldığım duygusal güçle penaltılarda daha bir enerjik hissediyorum. Babamın bana verdiği manevi güç bunu sağlıyor.

Göztepe'nin durumu hakkında...

Biz futbolcular olarak bu durumdan sorumluyuz. Ama bu durumlarda suçlu aramak yerine çözüm aramak gerek. Tamer Tuna'yla birlikte eski motivasyonumuzu yakalayacağımzı düşünüyorum. Bu kulüp iyi oganize olmuş bir kulüp. Kadromuz iyi ve yeterli. Taraftarımız da çok iyi. Bundan sonraki maçlarda daha iyi olacağımızı düşünüyorum.

Kasımpaşa maç yorumu

Kasımpaşa maçı bizim için çok önemli. Kesinlikle 3 puanla ayrılmalıyız. Kazanmak zorundayız. Umarım istediğimiz sonucu alır ve taraftarımızı sevindiririz.

"Pepe'nin Beşiktaş'ten neden ayrıldığını çok iyi biliyorum ama..."

Pepe'nin Beşiktaş'tan neden ayrıldığını çok iyi biliyorum ama burada söyleyemem. Eğer bir gün Pepe kendisi söylerse olur. 

"Quaresma sorun yaşamıyor, mutlu..."

Quaresma'yla bir süredir görüşmüyorum. O ailesiyle birlikte her zaman mutlu. Ufak tefek şeyleri kafasına taktığını düşünmüyorum. Takımla sorun yaşadığını düşünmüyorum. Beşiktaş'ta en iyi oyuncu olarak yoluna devam ediyor. Ben onu öyle görüyorum. Kişisel anlamda da Quaresma'yı çok seviyorum. Böyle devam etmesini ümit ediyorum.

Eski takımı Sevilla hakkında...

Sevilla iyi başlangıç yapmıştı. Ben orayı çok seviyorum. Daha da iyi olacaklarını düşünüyoum. Avrupa Ligi'ndeki en önemli takımlardan biri Sevilla. Çok iyi organize olmöuş bir ekip. genel itibariyle başarılı bir sezon geçiriyorlar.

Sevilla kalecisi Tomas Vaclik iyi bir kaleci olduğunu gösterdi. Sevilla takımı her zaman iyi kalecilerle çalışır. Sevilla'yı Avrupa Ligi'nde sonuna kadar götürebilecek bir kaleci.

Diğer eski takımı Porto için yorumları...

Porto'nun Şampiyonlar Ligi'ni kazanması zor. Ama Porto yine de oynadığı yerlerde favoridir. İç sahada başarılı bir grafikleri var. Şanslarını sonuna kadar zorlarlar. Derbide kaybetmelerine rağmen Portekiz Ligi'nde şampiyon olabileceklerini düşünüyorum.

AJANSSPOR - ÖZEL HABER

Senin için hazırladığımız haberler