Beto'dan transfer açıklaması: "Göztepe önceliğim"

19.05.2020 - 15:31 | Son Güncellenme: 19.05.2020 - 15:42

Beto'dan transfer açıklaması: "Göztepe önceliğim"

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Göztepe'nin tecrübeli file bekçisi Beto'nun açıklamaları şu şekilde:

"Herkesin bayramını kutluyorum. Gençlik çok önemli. Türkiye umarım futbol ve diğer alanlarda daha güzel bir geleceğe sahip olur. Bu günlerde herkes kaygıyla dolu. İnsanlar sokağa çıkamıyor. Çok kaygılı bir dönemdeyiz. Bu kaygıları aşmak en büyük temennimiz. Umarım kısa sürede bu virüsü durdurabilecek çözüme ulaşırız. Bu sadece futbol için zor değil. Bu işin sosyal tarafı çok önemli. İnsanların sevdikleriyle buluşamamaı psikolojik problemler oluşturabilir. Ben umutluyum. Umarım kısa sürede güzel günlerimize döneceğiz."

Göztepe'de pozitif vaka var mı?

"Biz çalışmalara gruplar halinde devam ediyoruz ve kurallara uyuyoruz. Testlerimizin hepsi negatif çıktı. Çok şükür pozitif vakamız yok. Çok dikkatli davranıyoruz. Mesafeye ve uyulması gereken bütün hijyen kurallarına dikkat ediyoruz. Antrenmanları bize verilen protokoller ışığında sürdürüyoruz."

Futbol yeniden başlayabilir!

Beto, TFF'nin açıkladığı 12 Haziran başlangıç tarihini yorumladı:

"Burada şartlar belirleyici olacak. O döneme geldiğimizde koşullara bakmamız lazım. Ben futbolun tamamlanması gerektiğini düşünüyorum ancak öncelik insan sağlığı. İnsan hayatının garanti altına alındığı bir ortamda futbol oynanmalı. Sağlık koşullarının güvence altına alındığı bir ortamda futbol yeniden başlayabilir ancak burada en önemli şey insan sağlığı."

Sözleşmemin bitmesine 22 gün kaldı!

Beto, hakkında çıkan Beşiktaş iddialarını yorumladı ve transfer sürecini değerlendirdi:

"Göztepe ile sözleşmemi henüz yenilemedim. Sözleşmemin bitmesine 22 gün kaldı. Sezon sonunda ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Göztepe benim menajerimle konuştu. Onlar benimle sözleşme yenilemek istiyor ancak bu bir süreç. Belli şartların oluşması lazım. Benim burada mutlu olduğumu herkes biliyor. İzmir'de çok mutluyum ancak bu bir süreç. Göztepeli yöneticiler benim kulüp konusunda çok hassas ve toleranslı olduğumu biliyorlar."

Beto'dan Beşiktaş açıklaması!

"Bu tür görüşmeleri menajerim yapıyorum. Burada gerekli açıklamaları menajerim yapacaktır. Göztepe çok büyük bir kulüp. Ben zaten büyük bir kulüpte oynuyorum ancak ay sonunda bitecek bir sözleşmem var. Bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Benim transferimle ilgilenen başka kulüpler de var. Yurt dışından kulüplerde beni istiyor ancak ben Göztepe'nin sözleşmeli oyuncusuyum ve burada çok mutluyum. Benim için öncelik Göztepe. Benimle sadece Beşiktaş değil başka kulüplerde ilgileniyor. Futbolda ne olacağını bilemezsiniz. Futbolda her şey olur. Beşiktaş dışında diğer kulüplerinde benimle ilgilendiğini biliyorum ancak benim önceliğim Göztepe."

Beto son olarak kulüplerin futbolculardan indirim talep etmesi konusundaki görüşlerini paylaştı:

"Koronavirüs sebebiyle bütün sektörler sekteye uğradı. Kulüpler mali anlamda yara aldı. Kulüplerin indirim talep etmesi çok normal. Bazı futbolcular bunu kabul edebilir ancak bazıları kabul etmez. Bu kişisel bir karardır. Benim yaptığım bu görüşme kişisel bir görüşme. Benim Göztepe konusunda ne kadar hassas olduğumu ve fedakar davrandığımı herkes biliyor. Daha önceki dönemlerde toleranslı davranmıştım çünkü bu kulüple ve taraftarla aramda özel bir bağ var."

Senin için hazırladığımız haberler