Bielsa başlattı, Tuchel, Terim ve Enrique!.. Futbolda yeni moda

15.06.2021 - 01:04 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 01:26

EURO 2020’deki İspanya-İsveç maçında Luis Enrique’nin verdiği görüntü aralarında Fatih Terim’in de olduğu teknik direktörler arasındaki yeni modayı tekrarladı.

Bielsa başlattı, Tuchel, Terim ve Enrique!.. Futbolda yeni moda

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda favori gösterilen ekiplerden İspanya, İsveç ile 0-0 berabere kaldı. İspanya Teknik Direktörü Luis Enrique’nin karşılaşma sırasında verdiği görüntü dikkatlerden kaçmadı. 

Yeni trende katılan son isim Enrique 

Başarılı teknik adam maçı uzun süre kenarda buz kovasının üzerine oturarak izledi. İspanyol hoca da böylece son zamanlarda teknik direktörler arasında başlayan yeni bir akımın takipçisi oldu. 

Buz kovası modasını başlatan Bielsa

Yedek kulübesi yerine buz kovasının üstüne oturarak maç izleme modasını Marcelo Bielsa başlattı. Son olarak Leeds United’ı çalıştıran Arjantinli teknik adamın bu davranışı o kadar kendisiyle özdeşleşti ki Premier Lig kulübü, üzerinde logosunun olduğu ve Bielsa'nın oturması için hazırlanan buz kovası şeklinde bir kutu üretti.

Sezona damga vuran Tuchel de zincire eklendi

Ardından Chelsea ile sezona damgasını vuran ve Şampiyonlar Ligi kupasını kazanan Alman teknik adam Thomas Tuchel de aynın yöntemi izledi.

Türkiye'deki öncüsü Fatih Terim

Ülkemizde ise bu akımın ilk takipçisi Fatih Terim oldu. Deneyimli çalıştırıcı özellikle Galatasaray’ın son hafta maçlarını hep kova üstüne oturarak adından çok söz ettirdi.

Neden maçı kova üzerinden izliyorlar?

Birbirinden ünlü teknik adamların bunu neden yaptığına gelince… Bu konudaki en önemli iddia, kulübeler genelde zemin seviyesinde olduğu içi sahayı biraz daha yüksek bir açıdan görmek istemeleri. Ayrıca Bielsa’nın müzmin şekilde bel ve omuz ağrısı çektiği ve bu yüzden kovada daha rahat oturduğu da belirtiliyor.    

 

Bir gerçek var ki, sebep ne olursa olsun takımlarını buz kovası üzerinden izleyip yönetecek teknik direktörlerin sayısı git gide daha da artacak gibi görünüyor.   

Senin için hazırladığımız haberler