Bilal Kısa'dan Muğdat Çelik sözleri: Galatasaray'da başarılı olacak!

19.07.2018 - 13:21 | Son Güncellenme: 19.07.2018 - 16:21

Bilal Kısa'dan Muğdat Çelik sözleri: Galatasaray'da başarılı olacak!

Akhisarspor'un deneyimli oyuncusu Bilal Kısa, Galatasaray'ın yeni transferi eski takım arkadaşı Muğdat Çelik hakkında açıklamalarda bulundu. Bilal, Süper Kupa finalinde karşılaşacakları Galatasaray'la maçıyla ilgili de konuştu.

Bilal Kısa, Radyospor'da yayınlanan Anadolu Ateşi programında Salim Manav'a konuştu.  İşte detaylar...

Sezon öncesi kamp çalışmalarından bahseden Bilal Kısa, Akhisarspor'un kulüp yapısını da anlattı. Bilal,  "Çalışmalara başlayalı 2 hafta oldu. Erzurum kampımız 2 gün önce bitti. 10 gündür Erzurum’da kamptaydık. Yarın Avusturya’ya kampa gideceğiz. Orada hazırlık maçları da olacak. İlk kampımız çok güzel geçti. İkinci kampı da en iyi şekilde geçirip Süper Kupa maçına hazır olmak istiyoruz.

 

"Süper Kupa maçı zor bir maç olacak. Türkiye Kupası’nı kazanarakAkhisarspor olarak tarihte  bir ilki başardık. Hedefimiz yine bir ilki başararak Galatasaray’ı yenerek Süper Kupa’ya ulaşmak istiyoruz. Galatasaray tabii ki kazanmak ve lige iyi başlamak isteyecektir. Biz de aynı düşüncelere bunun için çabalayacağız. Akhisarspor’un iyi bir yönetimi ve başkanı var. Her şey yerli yerinde, düzene oturmuş bir kulüp. Burada bir aile ortamı var. Bu başarı da çok büyük bir etken. Verilen sözlerin başkanımız tarafından yerine getirilmesi, taraftarın takımı kucaklaması başarı da büyük etkenler. Akhisarspor’a lige ilk çıktığında devre arasında gelmiştim. Çok güzel bir ortam vardı ve aynı şekilde devam ediyor. Galatasaray ve Bursaspor’dan sonra aynı ortamın devam ettiğini gördüm. Başkanımız ve yönetimimiz de takıma sahip çıkıyor. Bence en büyük etken budur. Oyuncular da saha tüm özverisiyle mücadele ediyor ve başarı böyle geliyor.

"Kulüp, ücretlerin ödenmesi konusunda bir sıkıntı yaşatmadı. Başkanımız bu konuda çok duyarlı. 6 senedir başkanımız ve yönetim kurulumuz verdiği sözleri yerine getiriyor. Oyuncu burada para yönündeki kısma kafasını takmamış ve sahaya konsantre olmuştur. Böyle olunca başarı da geliyor. Başkanımızın yabancı futbolcu konusunda çalıştığı isimler vardır. Gekas, Niasse, Rodallega geldi ve çok başarılı oldu. Niasse çok iyi fiyatlara transfer oldu. Scout ekibi tabii ki vardır. İnşallah bu sene de böyle devam eder ve iyi bir yabancı takımımıza katkıda bulunur" dedi. 

Galatasaray'a transfer olan eski takım arkadaşı Muğdat Çelik hakkında ise tecrübeli oyuncu, "Muğdat Akhisarspor’u ve kendini temsil edecek. Çok iyi bir oyuncu. Zorlamaktan ve mücadele etmekten vazgeçmiyor. Bize de Türkiye Kupası ve ligde son dönemlerde çok faydalı oldu. Galatasaray’a Akhisarspor’dan giden biri olarak oralarda tutunmanın zor olduğunu ve mücadele etmen gerektiğini biliyorum. İnşallah Muğdat tutunur. İstanbul takımlarında daha fazla baskı, medya gücü ve taraftar var. Her yerden taraftarınız var. Diğer takımlarda oynarken bir şehri temsil ediyorsunuz ancak Galatasaray’da tüm Türkiye’yi temsil ediyorsunuz. Tüm gözler sizin üzerinizde. Oraya uyum sağlar ve zorlukları aşarsanız başarı da geliyor. Ben biraz geç yakalamamın sıkıntısını yaşadım. Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi ve milli takımda kendi adıma çok iyi bir sezon geçirdim. Sonrasında Hamza Hoca beni Bursaspor’a isteyince hayır diyemedik. Hamza Hoca’nın yeri bende çok ayrıdır. Oralarda tutunmak zor ancak inşallah Muğdat bunu zorlayıp başarır ve biz onu destekleriz. Muğdat Galatasaray’a daha genç gittiği için tabii ki avantajlı" diye konuştu.

Bilal Kısa konuşmasına şu şekilde son verdi:

"Benim ilk profesyonel olduğum yer Fenerbahçe’dir. Orada futbolu öğrenmeye 16-17 yaşlarında başladım ve 2 sene kadar A takım ile idmanlara, maçlara çıktım. Buralara gelmem de en büyülpay sahiplerinden biri Fenerbahçe’dir. Sonra İstanbulspor’a gittim ve kendimi geliştirerek buralara kadar geldim. Fenerbahçe’de o dönem altyapıdan çıkmak ve oynamak zordu. Ben A takıma çıkmıştım ancak şans bulamadım. Dışarıdan hep transfer geliyordu. Bu sıkıntıyı biz de yaşadık. Herkes iyi idman yapıyor, sisteme ayak uyduruyor, iyi mücadele ediyor. Saha içindeki kalite farkının ortaya çıkması gerekiyor. Bunu yakalayan da başarılı oluyor. Biz geçen sene Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarında diğer maçlarda olduğu gibi çok iyi mücadele ettik. Artık herkes aynı seviyeye yaklaştı. Kaliteli oyuncular aramıza katılıyor. Bu zamanda artık mücadele ve oyun disiplini başarıyı getiriyor. Transfer dönemi Dünya Kupası’ndan dolayı durgun olabilir. Takımlarımızın ekonomik durumu da belli. Geçen sene hem üst hem alt tarafta iyi bir lig geçirdik. Bu senenin de kaliteli geçeceğini ve zorlu maçlar olacağını düşünüyorum. Kalite konusunda her sene biraz daha üstüne koyarak gidiyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler