Bild'den Ozan Kabak'la ilgili flaş yorum

11.02.2019 - 10:02 | Son Güncellenme: 11.02.2019 - 13:02

Bild'den Ozan Kabak'la ilgili flaş yorum

Bild gazetesi Stuttgart muhabiri Christoph Lother, Ozan Kabak'ın performansını yorumladı. Lother, Alman ekibinin takım olarak kötü bir oyun sergilese de Kabak'ın performansıyla ön planı çıktığını savundu.

Galatasaray'dan Almanya'nın Stuttgart ekibine transfer olan Ozan Kabak, kırmızı-beyazlılarda dün gece üçüncü maçına çıktı. Fortuna Düsseldorf karşısında ilk 11'de forma şansı bulan 18 yaşındaki futbolcunun takımı maçı üç farklı skorla kaybetse de, oyuncunun bireysel performansının hiç de fena olmadığı ortaya çıktı. 
Bild gazetesinin Stuttgart muhabiri Christoph Lother, Ozan Kabak'ın hem bu maçtaki, hem de geride kalan üç maçtaki performansını Skorer için kaleme aldı. Genç yıldız adayının bireysel olarak geçer not aldığını belirtmekle birlikte, dahil olduğu takımın ligdeki sıkıntılı durumundan kaynaklı handikapları bulunduğu değerlendirmesinde bulunarak, yine de geleceğe yönelik olumlu sinyaller verdiğinin altını çizip şu ifadeleri kullandı:
'Ozan büyük yetenek, zamana ihtiyacı var' "Ozan Kabak büyük bir yetenek. Oyunu okuma gücü çok yüksek. Ancak biraz zamana ihtiyacı olacak. Yeni bir ülkeye, yeni bir kültüre, yeni bir lige ve yeni bir kulübe gelmek onun için kolay değil. Tabii Stuttgart gibi belirsizlik içinde bir takıma gelmek de kolay değil! Holger Badstuber’ın mide virüsü ve Timo Baumgartl’ın geçirdiği beyin sarsıntısı sayesinde ilk maçına Bayern Münih karşısında çıktı Ozan Kabak… İlk 20 dakika biraz gergin göründü. Ancak sonrasında iyi oynadı, özellikle Kingsley Coman’a karşı iyi müdahaleleri vardı. Girdiği ikili mücadelelerin yaklaşık yüzde 60’ını kazandı.
'10 gol yenmesine engel olamadı' Freiburg maçında bence iyi oynamadı. Oyununda hatalar vardı, çoğunlukla doğru hamle zamanlamasını yapmaktan uzaktı. Savunmadaki partneri Marc-Oliver Kempf ile iyi bir uyum yakalayamadı. Bundesliga’da dün gece çıktığı Fortuna Düsseldorf maçının 26. dakikasında Dodi Lukebakio’ya çok iyi bir müdahalede bulundu. Ancak ilerleyen dakikalarda o da takım arkadaşlarına uydu ve performansı düştü.  Genel olarak bakacak olursak bu üç maçta Stuttgart’ın kalesinde 10 gol birden görmesini engelleyemedi.
'Üzerindeki baskı çok büyük' Almanya ve Stuttgart’taki insanlar onun transferini şaşkınlıkla karşıladılar çünkü Stuttgart halihazırda zaten savunmanın ortasında bir çok oyuncuya sahipti: Pavard, Kempf, Baumgartl, Badstuber, Aidonis. Bence Ozan Kabak’ın üzerindeki baskı çok büyük çünkü Stuttgart kendisi için 11-12 milyon dolar para ödedi. Bu kulüp için tüm zamanlar rekoruydu.
'Berkay şanssızlığı, Halil şansı oldu' Stuttgart’taki bir diğer Türk futbolcu Berkay Özcan, Ozan Kabak’ın gelmesinden sadece bir kaç gün sonra Hamburg’a transfer oldu. Böyle olması Ozan için büyük talihsizlik.  Ama neyse ki Stuttgart teknik ekibinde bir başka Türk var. Halil Altıntop, Ozan Kabak ile yakından ilgileniyor. Kendisiyle yakın iletişim halinde, sık sık konuşuyor ve sanırım Halil'in bu konuda ona yardımı dokunacak.
'Ozan sakin ve dengeli bir karakter' Ozan sakin ve dengeli bir karaktere benziyor. Kendisinin ilk üç maçına dair bende yaratttığı en önemli izlenim, çoğu zaman sahada sükunetini koruyor oluşuydu. Sonuçta 18 yaşında genç bir futbolcu ve daha bu takımda yeni olduğu için böyle olması da normal".
Senin için hazırladığımız haberler