Beşiktaş bozguna uğradı... İşte spor yazarlarının değerlendirmesi

Akın Ungan
06.10.2023 - 08:47 | Son Güncellenme: 06.10.2023 - 09:05

Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde Lugano'ya karşı 2-0 öne geçtiği maçı 3-2 kaybetti. Spor yazarları, Siyah-Beyazlılar'ın bu yenilgisini değerlendirdi.

Beşiktaş bozguna uğradı... İşte spor yazarlarının değerlendirmesi

AJANSSPOR HABER

UEFA Konferans Ligi'nde mücadele eden Beşiktaş, D Grubu ikinci maçında Lugano ile karşı karşıya geldi. Tüpraş Stadyumu'nda İsviçreli rakibini ağırlayan Siyah-Beyazlılar, Vincent Aboubakar'ın golleriyle 2-0 öne geçmesine rağmen 60'ıncı dakikada Valentin Rosier'in kırmızı kart görmesiyle oyundan düştü ve skoru koruyamadı. Maç, 3-2 Lugano galibiyetiyle sona erdi.

Maç boyunca yönetimi istifaya çağıran taraftarın tepkisi sertleşirken, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'ye yapılan küfürlü tezahürat geceye damga vurdu. Ayrıca tepkilerden sahadaki futbolcular ve teknik direktör Şenol Güneş de nasibini aldı. Spor yazarları, Beşiktaş'ta oluşan bu kaos ortamını yorumladı.

"Tribüne gelen hiç kimse troll mroll değildir"

Ali Ece (Fanatik): Daha maç başlamadan “Yönetim istifa!” tezahüratları başladı. Yönetim aylar önce taraftarla empati kurup iletişime geçmeli, biriken memnuniyetsizliği “Sosyal medya trolleri” diye geçiştirmemeliydi. Tribüne gelen hiç kimse troll mroll değildir, sadece Beşiktaşlıdır. Tepkiler ve tezahüratlar, iki en ezeli rakibe oranla yeteri kadar iyi kurulamayan kadro kaynaklı. Ondan öncesinde zaten mevcut yönetimin, TFF Başkanı'nın Anti-Beşiktaş Partisi genel başkanıymış gibi sergilediği tutum ve davranışlara karşı gerekli tavrı almamış olması da haklı bir tepki biriktirmişti. O da bu maçta tribünlerden tezahür etti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta kaos ve çöküş!
Habere Git

Bu maçın ilki ise tribünlerin ilk kez Şenol Güneş’in performansını sorgulayan tezahürat yapması oldu. Yönetim-teknik heyet-taraftar üçgenindeki gerilimi anlık azaltan ise önce Ghezzal’ın şutu sonra da Ghezzal asistinde Aboubakar’ın uçan kafa golü oldu. İkinci yarıda top yine kuantum santrfora geldi, Emek Ege ve Ilgaz Çınar’a “Gol olur” dedim, oldu! Dewe Pankart’ın yaptığı DJ Aboubakar pankartı kadar güzel bir andı.

"Temel sorun epeydir ortada; oynayamamak!"

Cem Dizdar (Fanatik): Özlem Tekin’in yorumladığı ‘Aşk her şeyi affeder mi?’ parçasına verilecek yanıt insandan insana değişir kuşkusuz. Ne var ki, ‘gol’ün futbolda bütün olumsuzlukları affettirdiği muhakkak! İlk devre gol dışında neredeyse hiçbir şey yapamamış Beşiktaş’ın takım değeri 130 milyon Euro görünüyor. Ghezzal asistinde Aboubakar’dan ‘uçan kafa golü’ yiyen Lugano’nun takım değeri ise 24 milyon Euro...

İkinci devre de Aboubakar şahane bir sol ayak içi plasesi ile golü ikiledi. Derken... Önce, Valentin Rosier atıldı ardından ‘beğenilmeyenlerden’ Ersin Destanoğlu kritik düzeyde olmasa da birkaç kurtarış yaptı. Sanki olacaktı bir şeyler!.. Lugano, Türkiye’de de pek sevilen şutlardan denemeyi sürdürdü. Önce şutla bir gol, sonra stoper hattındaki dağılmadan diğer gol, yetmedi bir gol daha... Kazanması beklenen maçı oynayamadığı için kaybetti Beşiktaş. Temel sorun ise epeydir ortadaydı; ‘oynayamamak’!

İlgini Çekebilir
Büyükekşi, o parmağı Çebi'ye mi salladı? İşte cevabı
Habere Git

"Artık bazı kellerin gitmesi şart"

Turgay Demir (Fotomaç): Beşiktaş rezalet bir halde. Başka açıklaması yok. Sahada yaşananları futbol diliyle açıklamak da imkansız. Bildiğin rezalet bu ve artık bazı kellerin gitmesi şarttır. Başkan'dan yöneticileri, Güneş'ten futbolcuları herkes sorumluluğu üzerine almalı ve camiaya hesap vermelidirler. Çebi yönetimi, hatta Güneş istifa düşünmüyorlarsa eğer, kalan maçları İstanbul dışında oynamak için TFF'ye başvuru yapsınlar… İstanbul'da isyan ateşi yandı ve bundan sonra kodunsa bul huzuru!... Kimse böyle bir skordan sonra kulağının üzerine yatamaz! Adamın kendi kulağı bile isyan eder bu duruma…

"Beşiktaş camiası aklını oynatmadan bu skandalın hesabını görmeli"

Attila Gökçe (Milliyet): Kara gecenin ilk vukuatı TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye küfür edilerek sergilenen büyük ayıptı. Taraftar da Beşiktaş duruşunu terk etti, maalesef incirleri mahvetti. Öncesi de vardı zaten. Başkan ve yöneticilerin huzursuz demeçlerle gerginliğin taşlarını döşemesi. Şenol Hoca’nın atarlanması… Transferler tamam da, kimin işi onları oynatması? Beşiktaş camiası aklını oynatmadan bu skandalın hesabını görmeli. Artık herkes helalleşmeli!

"Çıkış yolu olağanüstü kongre"

Fatih Doğan (Sabah): Bir camiayı, kulübü, özelinde takımı ayakta tutan en önemli güç unsuru sevenlerinin aidiyeti üzerine inşa edilen güven ve inanç duygusudur. Beşiktaş'ı yönetenler ile taraftar ve kongre üyeleri arasındaki kopukluk giderek aşılmaktadır. Aidiyet duygusu bazen sevgiyi, bazen öfkeyi tetikleyebilir. Gün geçmesin ki fikir ayrılıkları güven bunalımına ve inanç eksikliğine yol açtı. Dün 2-0'dan 2-3'e dönen ve isyana dönüşen Lugano maçı bu duygu ayrılığını daha da derinleştirmiştir.

İlgini Çekebilir
"Evlat kontenjanından iki isim en zayıf halka"
Habere Git

Başkan Ahmet Nur Çebi ister yeni yönetim listesi kurup yeni bir başlangıç yapma yolunu seçer ya da hodri meydan demeden "Yoruldum" diyerek çekilir. Dün stadı terk etmeyen isyankâr taraftarın söylemleri bu isyan ateşinin mevcut şartlarda çözülmeyeceği görülmüştür. Çöküş yolu değil çıkış yolu olağanüstü kongreye giderek camianın güven ortamına taşınmasıdır.

Senin için hazırladığımız haberler