Boban Marjanovic bilerek serbest atışı kaçırdı, bütün salon bedava tavuk kazandı

Özgür Koç
15.04.2024 - 10:23 | Son Güncellenme: 15.04.2024 - 13:03

Houston Rockets'ın, Los Angeles Clippiers'ı 105-116 mağlup ettiği normal sezonun son maçında Teksas ekibinin Sırp oyuncusu Boban Marjanovic ilginç bir olaya imza attı. İşte detaylar...

Boban Marjanovic bilerek serbest atışı kaçırdı, bütün salon bedava tavuk kazandı

AJANSSPOR - HABER

NBA'de bu sezon play-off ve play-in'e katılmayı başaramayan milli basketbolcumuz Alperen Şengün'ün takımı Houston Rockets, play-off'u garantileyen Los Angeles Clippers'a konuk oldu.

Rockts sezonu galibiyetle kapattı

Crypto.com Arena'da oynanan normal sezonun son karşılaşmasında iki takım da yedek ağırlık kadrolarıyla mücadele ederken, Rockets deplasmanda rakibini 116 -105 mağlup etmeyi başardı.

Marjanovic serbest atışı bilerek kaçırdı

Teksas ekibinde 12 dakika süre aldığı maçta 13 sayı, 8 ribaunt ve 1 asistlik performans sergileyen 35 yaşındaki 2.24 boyundaki Sırp pivot Boban Marjanovic ilginç bir olaya imza attı.

Oynadığı tüm takım takımlarda kendi taraftarının yanı sıra rakip takım taraftarlarıyla iyi ilişkiler kurmasıyla tanınan Marjanovic, Clippers mücadelesinde maçın bitime 4.44 iki serbest atış kullanma hakkı kazandı. Sırp basketbolcu ilk serbest atışı kaçırdıktan sonra ikinci serbest atışı da bilerek kaçırdı.

 

Bütün salon bedava tavuk kazandı

Kariyeri boyunca yüzde 76,4 isabet oranıyla serbest atış kullanan Boban Marjanovic'in Clippers karşısında kullandığı ikinci serberst atışı bilerek kaçırmasının nedeni ise Los Angeles ekibinin taraftarları için başlattığı uygulama.

Bu uygulamaya göre Los Angeles Clippers, rakip takım oyuncularının kullandığı iki serbest atışta da isabet bulamaması halinde tüm salona takımın sponsoru olan tavuk firması tarafından ücretsiz ürün ikramı yapılıyor. Boban Marjanovic de ikinci serbest atışı bilerek kaçırarak Clippers taraftarlarının ücretsiz tavuk ikramı kazanmasını sağladı.  

 

"Tavuk benden"

İlk atışını kaçıran Marjanovic, ikinci atışı da kaçırması hâlinde taraftarların kazanacağı ödülü fark etti ve tribünlere doğru dönerek gülmeye başladı. Tecrübeli uzun tribünlere “Tavuk benden” diyerek ikinci atışı da bilerek kaçırdı ve Clippers taraftarı, Sırp dev sayesinde ücretsiz tavuk yemeye şansını yakalamış oldu.

Senin için hazırladığımız haberler