Bilic Türkiye'den teklif aldı mı?

07.04.2020 - 18:43 | Son Güncellenme: 07.04.2020 - 19:24

Bilic Türkiye'den teklif aldı mı?

Championship ekibi West Bromwich Albion ile Premier League'e yükselme mücadelesi veren Slaven Bilic, açıklamalar yaptı. Hırvat teknik adam, koronavirüs (Covid-19) ve Türkiye hakkında konuşurken, Süper Lig'den teklif alıp almadığı ile ilgili soruya da cevap verdi.

beIN SPORTS'a konuk olan Bilic koronavirüs ile ilgili olarak, "Türkiye'deki herkese merhabalar. Tanrı hepinize kolaylık versin. Bütün dünya aynı durumda, hangi pozisyonda olduğunuzun bir önemi yok. Hepimiz aynı durumdayız, disipline girmeliyiz. Ben ve ailem farklı yerlerdeyiz. Oğlum Londra'da, bazı aile bireyleri Birmingham'da. Disipline bir şekilde yaşıyoruz. Sadece alışveriş yapmak için dışarı çıkıyoruz." dedi.

İngiltere'nin koronavirüs ile mücadelede geç kalıp kalmadığı ile ilgili soru üzerine Slaven Bilic, "Farklı bir yaklaşım denedi İngiltere, virüsle mücadele için farklı bir strateji denediler. Başlarda ciddi olduğunu söylediler ama normal bir şekilde hayatımza devam edebileceğimizi söylediler, özellikle de gençlere. Böyle savaşmayı denediler ama olmadı. Sosyal aktivitelere izniniz yok. Dükkanların, restoranların, kahve dükkanlarının çoğu kapalı." diye konuştu.

Liglerin başlangıç tarihi hakkındaki görüşü sorulan Hırvat teknik adam, "Kimse bilmiyor liglerin başlayacağı zamanı. Hiçbir ülkede futbol öncelik değil şu anda. Futboldan söz etmeye devam ediyor insanlar. Çok yakın zamanda devam etmeyeceğini düşünüyorum. Öncelik insanların hayatı, önemli olan o. Futboldan bahsetmemeliyiz bence ama bir yandan da futbol insanların morali açısından çok önemli. Moral ve mutluluk veriyor futbol. İnsanların evde tutulmasına bile yardımcı olur futbol. Günde iki maç olsa bile evinde kalır insanlar. Tabii bu durumda virüsle mücadelede aşama kaydedilmesi lazım." dedi.

West Brom'da oyuncuların bireysel idmanlar yaptığını söyleyen ve futbolcularına "kilo almayın" talimatı verdiğini söyleyen Beşiktaş'ın eski teknik direktörü, "Oyunculara programlar dağıttık. Onları izliyoruz GPS'lerle. Basit talimatlar verdik. Fitness anlamında onları iyi durumda tutmalıyız. "Kilo almayın" dedim oyunculara. Bu yaklaşımla; İngiltere hükümetinden ve federasyonundan mesela "iki-üç hafta sonra maç yapabilirsiniz" onayı aldığımızda iki hafta birlikte antrenman yapacağız. Bireysel programlar basit ve iyi programlar. Sonuçlar çok iyi. Belli bir seviyeyi korumaya çalışıyoruz. Taktik bir çalışma yok tabii." ifadesini kullandı.

"Süper Lig'den ayrıldıktan sonra teklif aldınız mı?" sorusuna gülerek, "Hayır, hayır teklif almadım." diye cevap veren Bilic, "Türkiye'yi çok seviyorum. Benim ailemin yüreğinde özel bir yeri var Türkiye'nin. Türkiye'de çok güzel zamanlar geçirdim. Herkese en iyi dileklerimi iletiyorum, sevdiklerinize de öyle." diyerek sözlerini tamamladı.

 

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler