Bilic yönetimindeki West Ham'dan tarihi başlangıç

25.10.2015 - 12:42 | Son Güncellenme: 25.10.2015 - 12:43

İngiltere Premier Lig takımlarından West Ham United, 2014-15 sezonu sonunda Beşiktaş'tan ayrılan Hırvat teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde, 10 haftada topladığı 20 puanla tarihinin en iyi Premier Lig başlangıcını yaptı.

Premier Lig'deki en iyi derecesini, 1985-86 sezonunda 3. olarak elde eden, geçen sezonu ise 47 puanla 12. sırada tamamlayan West Ham United, kulüp tarihinin ilk 10 hafta sonundaki en yüksek puanına ulaştı.

İki sezon çalıştırdığı Beşiktaş'tan ayrılan Hırvat teknik adam Slaven Bilic'e emanet edilen Londra ekibi, aldığı iyi sonuçlara, son şampiyon Chelsea'yi 2-1 yenerek bir yenisini ekledi.

West Ham United, 2014-15 sezonunun açılış haftasında Kouyate ve Zarate'nin golleriyle Arsenal'i 2-0, 4. haftada Lanzini, Noble ve Sakho'nun golleriyle Liverpool'u 3-0, 6. haftada da Moses ve Sakho'nun golleriyle Manchester City'yi 2-1 mağlup ederek dikkatleri üzerine çekti.

Böylece Premier Lig tarihinde aynı sezon Arsenal, Liverpool ve Manchester City'yi deplasmanda yenen 4'üncü takım olarak tarihe geçen West Ham, son şampiyon Chelsea'yi de Zarate ve Carroll ile yıktı.

 

- Beşiktaş'ta derbi kazanamayan Bilic, İngiltere'de derbilerde kayıpsız

 

Beşiktaş'ta derbi kazanamadığı için eleştirilen Bilic, Premier Lig'de sezon başından bu yana oynadığı 3 derbiyi de (Arsenal, Crystal Palace ve Chelsea) kayıpsız tamamladı.

Siyah-beyazlılar, Hırvat çalıştırıcı döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe ile ligde oynadığı 8 derbide 6 mağlubiyet alıp, sahadan sadece 2 kez beraberlikle ayrılmıştı.

Henüz şampiyonluk sevinci yaşayamayan 47 yaşındaki Hırvat teknik adam, Türkiye kariyerindeki ilk sezonunda ilk 10 haftayı 18, ikinci sezonunda ise 20 puanla geçmişti.

Teknik direktörlük kariyeri boyunca ülkesinin Hajduk Split takımını, Hırvatistan A ve 21 yaş altı milli takımlarını, Rusya'nın Lokomotiv Moskova ekibini çalıştıran Bilic, Beşiktaş ile 2 sezonda da ligi 3. sırada bitirmişti.

Senin için hazırladığımız haberler