Tribünlere seyirci ne zaman alınacak?

15.10.2020 - 09:26 | Son Güncellenme: 15.10.2020 - 10:49

Türkiye Futbol Federasyonu maçlara önce localardan seyirci girişini kararlaştırdı. Bilim Kurulu seyircisiz maç tavsiye ederken, Kulüpler Birliği ise az sayıda da olsa taraftarın alınması için baskı yapıyor. Bilim Kurulu mu, Kulüpler Birliği'nin mi görüşü baz alınacak? İşte detaylar...

Tribünlere seyirci ne zaman alınacak?

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu, maçların yeniden seyircili oynanmasını arzu ediyor. Koronavirüs salgını sebebiyle kulüplerin ekonomik olarak beklenenden de kötüye gitmesi sonrası yöneticiler de geride bıraktığımız haftalarda maçların seyircili oynanması yönündeki talebini TFF'ye iletti. Şimdi gözler, sadece localara değil tribünlere de taraftarların ne zaman alınacağı sorusunun yanıtına çevrildi.

Başkanlar ortak noktada buluştu, açıklamayı Sepil yaptı

Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı toplantıda kulüp başkanları maçların seyircili oynanması yönünde fikir birliğine varıldığını ortaya koydu. Bu ortak görüş sonrasında ise Kulüpler Birliği'nin 'geçici' başkanı Mehmet Sepil diğer başkanlar adına bu görüşü açıkladı.

Loca ile test, 2-3 hafta sonra...

Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, Kulüpler Birliği'nin bu talebinden aslında yaklaşık 20 gündür haberdar. Ancak; koronavirüs salgının gidişatına göre önce localara taraftarların dönüşü kararlaştırıldı. TFF, taraftarların localara gitmesiyle birlikte aslında bir 'test' de yapmış olacak. Salgının gidişatına göre de 2-3 hafta içinde yeni bir karar çıkması ve tribünlere de seyirci alınması öngörülüyor. Pandeminin seyri, kararın uygulanmasında belirleyici olacak.

Bilim Kurulu'nun tavsiyesi: Seyircisiz maç

Pandemi tedbirlerine harfiyen uyulmasını isteyen Türkiye Futbol Federasyonu, devlet erkanı ve Bilim Kurulu ile de temas halinde. Bilim Kurulu'nun ise maçların seyircili oynanıp oynanmayacağı konusundaki görüşü ise net ve açık. Bilim Kurulu'nun 'tavsiye'si ligin ilk yarısındaki maçların seyircisiz oynanması yönünde. 

İstikamet yine Almanya

Türkiye'de önümüzdeki haftalarda seyircili maç uygulamasına geçilmesinin ardından stadyumun bulunduğu şehirdeki vaka sayılarına göre hafta hafta düzenlemeler yapılması da yine gündemde.

Örnek olarak Mainz'da vaka sayılarının oranına göre stadyum kapasitesinin yüzde 20'sine kadar taraftar alınabileceği daha önce kararlaştırılsa da 1 hafta içinde artan vakalar sebebiyle işler değişti. Daha önce 6800 kadar taraftarın gelmesi beklenen bir maça sadece 250 kişinin girebilmesi kararlaştırıldı. Benzer örnekler Türkiye'de de görülebilir. İstanbul'da maçların nasıl oynatılacağı ise merak konusu.

Senin için hazırladığımız haberler